nazad na vrh

Srpski paraolimpijci: Ulice srpskih gradova pružaju odlične uslove za trening

Jedno od mnogobrojnih mesta za trening u Beogradu

BEOGRAD, 7. septembar 2012, (Njuz) – Nakon velikog uspeha srpske delegacije na Paraolimpijskim igrama u Londonu, neki od igrača su u eksluzivnoj izjavi za Njuz otkrili tajnu svoje dobre forme, koja prema njihovim rečima leži prvenstveno u ulicama srpskih gradova neprilagođenim za osobe sa invaliditetom.

– Kondicioni trening obično počinjem tako što pređem distancu od Karaburme do Trga Republike. U proseku mi za takav poduhvat treba oko četiri sata, uz sve trotoare na koje moram da se popnem usput i bahato parkirana vozila koja moram da zaobiđem. Nakon toga idem na nešto teži trening koordinacije pokreta, a to je ulazak i izlazak iz GSP-a – kaže naš osvajač zlatne medalje u bacanju čunja Željko Dimitrijević.

Zlatko Kesler, osvajač srebrne medalje u stonom tenisu se raduje što će pozdraviti navijače sa balkona Skupštine grada u slučaju da je pristup balkonu prilagođen osobama sa invaliditetom.

– Većina državnih institucija u gradu su praktično arhitektonske barijere, što nije loše za vežbu, ali nije ok kad mi nešto stvarno brzo treba – kaže Kesler.

Srpska atletičarka Tanja Dragić tvrdi da je “kretanje po Londonu previše lako i da shvata zašto Britanski paraolimpijci nisu u najboljoj formi”.

Viktor Marković

 1. ахаххаха, прејако! :)

 2. Hvala Bogu da se neko setio i o ovom da piše! A ko će ako NJUZ neće! Nije prejako, treba tako, u čelo, a ne ko kiša oko Kragujevca! Čestitke našim paraolimpijcima! Triput ura za NJUZ!!!!!!!

 3. ulice nasih gradova takodje omogucavaju da postanes osoba sa invaliditetom sto retko gde ima…nasi paraolimpijci svi treba da dobiju posebno priznanje…takmicar iz neke eu zemlje ne moze da se ravna sa nasim koji se snalazi kako zna i ume…i na vrhovima Alpi gde s bila sretala sam invalide a nasi ni u gradski bus ne mogu…

  • Videli ljudi da paraolimpijci ređaju uspehe, pa vele da ih stvore što više (paraolimpijaca). Inače, naše ulice više liče na Midorijamu i sve one skalamerije, imaju prepreke dostojne jednog Nindža ratnika, tako da ih neozleđen može preći samo Makoto Nagano lično.

 4. Наше улице нису прилагођене ни за вожњу моторних возила, нити за ходање… Свако кретање или боравак на улици подразумевају велики ризик и игру живаца (да ли ћу упасти у рупу, да ли ће ми пасти фасада на главу) итд. Ево ја пре неки дан седео у башти неке кафане, и одједанпут, ту испред мене, падне парче фасаде с трећег спрата…

 5. Лепо ја кажем – екстремни спорт! Многи од нас и не схватају које потенцијале имају…

 6. I moja komsinica vezba za disciplinu bacanja cunjeva. Doduse iż svog stana, ne na ulici. Recimo, jednom dnevno, sa cetvrtog sprata izbaci punu kesu djubreta u dvoriste zgrade. Za zagrevanje izbaci koji komadic torte, virsle, hleba, ili sta god je vec bilo na trpezi tog dana. Eh, da, a ja zivim u sirem centru grada! I ne, ne salim se

  • Воли животиње… Знам и једну што проспе лонац супе с прозора (за мачке)… А знам и лика који понесе од куће кесу ђубрета кад крене на пецање, па га баци у Дунав из чамца – воли човек, шта ћеш…

   • Lapsus, Ђеки! Tečnost se prolijeva, a nešto sipko – koka, brašno, izjave političara, budžet, moral, dop itd. se prosipa. Nou hard filingz….

    • Јесте то потпуно тачно – само ми овде пишемо коментаре – не научне радове или уговоре, и користимо разговорни стил, своје дијалекте итд. А у мом дијалекту глагол “пролити” крајње ретко се употребљава – односно, све се просипа. Исто као што пишем “оћу”, “реко”, “колко” и сл.

     • E, fuck, ja taman htio razviti teoriju zavjere, posvađati se ko čovjek s tobom, a ti samo objasniš svoj postupak i odeš. Eh, nepravde ;-)

 7. Једва чекам текст о Путину, “Пуси рајот” и групном сексу! Капирам да је то следеће!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix