njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. apr. 2011

Srpski političar započeo štrajk radom

Funkcioner od danas više neće sedeti skrštenih ruku

BEOGRAD, 22. april 2011. (Njuz) – Srpski funkcioner iz jedne od stranaka u vladajućoj koaliciji, član upravnog odbora jednog javnog preduzeća i upravnog odbora jednog od dva najpoznatija beogradska fudbalska kluba, koji je želeo da ostane anoniman, započeo je rano jutros štrajk radom, nezadovoljan stanjem u društvu.

Kako Njuz nezvanično saznaje, političar je želeo da ostane anoniman barem još jedan dan u slučaju da se štrajk pokaže preteškim i ako ga javnost nedovoljno isprati, kao što se nedavno desilo jednom njegovom kolegi, čiji identitet nas je takođe zamolio da ne otkrivamo.

– Odlučio sam se na ovaj potez kao vid žrtve za sve ovo što se dešava u Srbiji. Ako je potrebno da neko ispašta neka to budem ja. I odlučio sam da idem do kraja, ili barem skoro do kraja. Svakoga radnog dana cu odraditi svih osam sati propisanih zakonom, dok će mi pauze za topli obrok trajati samo 30 minuta – rekao je političar.

Njegova odluka naišla je na momentalnu osudu njegovih kolega i javnosti. Prema nezvaničnim najavama tokom dana će ga posetiti nekoliko ministara koji će pokušati da ga ubede da promeni odluku.

Ovim povodom oglasila se i Srpska pravoslavna crkva saopštenjem da „nije hrišćanski započinjati rad na Veliki petak i da bi praznike trebalo da provede u krugu porodice“.

Lekari Kliničko bolničkog centra izdali su saopštenje da se brinu za zdravlje političara i da će pratiti njegovo stanje, a u slučaju da se pokaže neophodnim, i da će ga hospitalizovati. Prema rečima dr Ljubomira Ilića, ako političar narednih dana nastavi sa štrajkom to se može odraziti na njegovu kičmu, vid i slepo crevo.

– U slučaju da rad počne da ostavlja trajne posledice na organizam, moraćemo da ga nasilno ubedimo da pristane na skraćeno radno vreme, ili barem na puno radno vreme sa produženom pauzom za ručak od četiri sata – izjavio je dr Ilić.

Marko Dražić

Ideja: Aleksandar Matić

 1. zezan kaže:

  nadam se da nije zarazno

  1. lili kaže:

   nije zarazno al je prelazno

 2. mile kaže:

  Štrajk radom na Veliki petak, to je presedan!

 3. Lav kaže:

  jeste sigurni,politicari lazu

 4. Olja kaže:

  …i tako, dan po dan, ljudi zaboraviše na Cecu…

  1. Ljix kaže:

   Pošteno je podigla kredit, platila šta košta da košta, osam meseci će da nosi nežnu, malu bukagiju na nozi i čim to vreme prođe, eto koncerta na Marakani… Šta bi ti još htela?
   Sada imamo preče stvari o kojima moramo da brinemo: Arnold Švarceneger (bivši guverner Kalifornije i državljanin Amerike) pretenduje na mesto predsednika Evropske Unije. Šta ti kažeš na to?

   1. Olja kaže:

    Ja samo pomislila vest iz Njuza, ali, šalu na stranu, mislim da je to veoma ozbiljno i da nam sleduje osnivanje Svetske vlade!

    1. Ljix kaže:

     Pa šta da radimo sad ti i ja?
     Da li da osnujemo partiju, da li da se tajno udružimo za rušenje Svetske vlade, da li da spremamo zimnicu na jesen, da li da idemo sutra na pijacu? Nisam pametna sestro slatka, kako da spasimo svet…

     1. Kum Spasoje kaže:

      Prospi ostatke kiselog kupusa. Spasi komšiluk za početak

     2. Olja kaže:

      Nema ništa od zimnice! Ja ću se infiltrirati kod njih kao Trojanski konj i razarati sistem iznutra! Ako nešto ne ide kako treba, stupiću u štrajk glađu, a piću samo rasonicu!:-)

    2. Modesto Asiano kaže:

     Videla žaba da i trijanske konje potkivaju, pa digla nogu u privatnoj klinici…

 5. scoby kaže:

  Evo prvih posledica radoaktivnog oblaka koji nam je stigao iz Japana! Radi sprecavanja sirenja epidemije,Torlak u saradnji sa Vladom, ima spremnu vakcinu – novo radno mesto u drzavnoj administraciji.

 6. Ljix kaže:

  @Kum Spasoje
  Hvala, postupiću tako, ako mi neko pomogne da ovaj stari kompjuterski monitor koji mi služi umesto kamena u buretu za kupus, nekako izvadim iz istog :) :)

  1. Modesto Asiano kaže:

   Kad ‘bidnemo’ bili počeli lepoti srpskog jezika, te i našem kiselom kupusu i rasolu da se stidimo, odustaćemo od nečega što nigde na svetu ne postoji…
   U Jugoistočnoj Aziji postoji samo kupus dugih zelenih listova bez glavice. Samo Kina od kineskog šiljatog kupusa sa Sičuana pravi odličan rasol. Sichuan hrani i Kinu i svet; najbolje je sičuansko pile (sichuan chicken with chilies).

   U Jevropi Švabe i Vrancuzi imaju Alzaški kupus (la choucroute alsacienne), ali ovaj nije od prirodne kiseline i čini da od njega boluješ najmanje tri dana.
   U prvim godinama teniskog postojanja šesnaesogodišnje Monike Seleš, svi su se rugali njoj rečima da njena frizura nalikuje na ‘choucroute alsacienne’ – kisel kupus sa Alsace-a.

   1. celtic kaže:

    Cyber patrioto, onda budi alsacano, kad vec imas takav hipersrpski nick!!!
    Ko te pustio na asfalt, sjeme mu se zatrlo!!!

 7. Kum Spasoje kaže:

  A to? Ništa onda. Spasavaj svet.
  Spasoje

 8. Madhva kaže:

  Ipak se nadamo da će razum preovladati. Njegovi stranački kolege izvršiće pritisak da čovek odustane od suicidnog gesta. Čak i da odmah prestane sa štrajkom, posledice će ostati, verovatno će još nekoliko nedelja da pomaže supruzi u kućnim poslovima, da usisava i izbacuje đubre sopstvenim rukama, ali ne smem ni da pomislim kako će se sve završiti ako ga pod hitno ne odgovorimo od štrajka.

 9. Modesto Asiano kaže:

  Otkako je Srbija kupila Österreich Telekom (Austria Group) i Austrian Airlines (@nic.at), srpski golubovi su počeli poštu grlicama da ne prenose.

  Pozivam vas sve na ribu Veliki Petak da slavimo kod Dva Bela Goluba..
  http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/31829084.jpg
  Stari Grad, Belgrade, Serbia, Skadarlija.
  Phone: (011) 3239 079
  Stara ulica 29. novembra je premeštena u bulevaru Despota Stefana 3.
  Ko nekad u osam – Ðoka će pevati POTRAŽI ME U PREDGRAÐU
  http://youtu.be/1kBOGfUm4uM

 10. Tetka kaže:

  Opet neka naučna fantastika…?! :P

 11. TamTam kaže:

  Hahahahahhaha ovo je odlično hahahahhahaha koliko sam se smejala tj. i dalje se smejem hahahahahha :D :D :D

 12. lično ja kaže:

  Od ponedeljka u Srbiji startuju vicemi Toma i Aca ,umesto Muja i Hasa -) Nadamo se da zadnja dvojica pomenutih nece tuziti za autorska prava početnike u pravljenju viceva Tomu i Acu ,koji su u startu pokazali nevidjeni humor ,i zabavu za široke narodne mase ,a postoje i realne šanse da prestignu nenadmasni dvojac Muju i Hasa -) …

 13. Modesto Asiano kaže:

  Srpski političari su ‘kvantaško krompiraška poezija’; kupaju se u korito, u šerpicama i u lončićima zasađuju cvetiće, te ne znaju ni gde su ‘dva bela goluba’ ni zašto štrajkuju u svemu.
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Etno_kafana_u_Boracu.jpg

  1. Olja kaže:

   Očito dugo nisi bio u Srbiji, pa si se odrodio… Mislim, ne osuđujem te, žao mi je što ne razumeš…

   1. Tagore kaže:

    Srbija, meni nepoznata zemlja u kojoj nikoga nema, je na vrhuncu svoje moći. Toliko je jaka da je ni preostali minabilni svet ne razume.
    Moje jedino dete ima canadian, french, swiss & philippine passport, te mislim da sam i ja, najmanji Srbo od svih Srba, više (od naprednjaka) doprineo otvaranju nezaboravne zemlje moje.
    Mene ko upozna – i Srbiji se divi ! Od devedesetih godina do danas, Srbiji i Filipinima sam poklonio više od 50'000 evra, a ‘Che Guevara’ nije bogataš.
    Jasno je da je moja turistička opredeljenost više prilegla po tlu moje JUGOSLAVIJE preko meni drage Slovenije i po dužini obale od Opatije do Ulcinja. Tu činjenicu ne poričem… Koliko se Srba danas seća 32 Km plave plaže Ulcinja, koliko njih zna zidine Zadra i Dubrovnika, seća li se iko blagih uličica Rijeke i noćnih barova akademičara Ljubljane, posetio li je ko festivale zabavne muzike Opatije i Splita, zna li ko gde se nalazi nudistička plaža na Hvaru, seća li neko toplo pružene ruke brata Arsenija Dedića sa Korčule…?
    Srbojo moja, ne zatvaraj se više !

   2. Tagore kaže:

    Jedan ‘mali bata’ – Arsen Dedić – Moderato Cantabile
    http://www.youtube.com/watch?v=BeAC-xmRRzA
    (I on je Srbo do koske, i Gabi Novak je kraljica naša…)

    1. Tagore kaže:

     Arsen je najveći, (Belgradois de mes souvenirs), i Beograđanin na svetu, i jedini brat mu (slikar – velikan sa Korčule) u Beogradu živi.
     Molim, ne zaboraviti to !

 14. Seminarski kaže:

  klasicna predizborna kampanja po principu “zbuni protivnika”

 15. ariela kaže:

  e pa otisli smo “u tri lepe” kad su i jadni politicari poceli da rade…Umesto da sednu u svoje skupocene automobile i umesto da se kupaju u svojim bazenima li idu o trosku drzave u poznate svetske banje oni pocese da nesto i rade…Zene su im sigurno razocarane do bola…Ne sopinguje im se…samo ka pomisle on ce da radi osam sati i da zaradi koliko suv hleb da kupi…Boze kuda ide ova zemlja?…Ako ovo bude masovno podrzano i oni zaista pocnu da rade narod ce izaci na ulice…sigurno…Pa gde to ima u svetu? samo u zemlji Srbiji…((((:

 16. Tetka kaže:

  Njuzovci bi mogli da naprave rubriku za male oglase i pričaonicu. Verujem da bi bilo baš korisnih i inventivnih oglasa. A za pričaonicu, pa da se nađemo na jednom mestu mi koji volimo da razmenimo po neku mudrost ;) sa istomišljenicima, a ne da se jurimo po sajtu…

  1. Ljix kaže:

   Tetka, ne mogu da se uzdržim od ovog emotivnog izliva: Volim Vas! :D
   Volite li i Vi nas?

   1. Tetka kaže:

    Paaaa, sad, ako baš moram ;)

   2. Tetka kaže:

    Joj, trebalo je da kažem “Volim i ja vas”! Ko je to beše rekao?

    1. Ljix kaže:

     To je rekao Evgenije Onjegin u pismu Tatjani, koliko se ja sećam…

 17. Ivan_KS kaže:

  Ja sam čuo od nekih izvora koji su želeli da ostanu anonimni da je Toma počeo štrajk glađu jer mu je žena očajna kuvarica, a on je svih ovih godina to stoički trpeo i nije znao kako da joj to kaže u oči..
  Zahvaljujući trenutnoj situaciji na političkoj sceni video je svojih 5 minuta, pa bi hteo malo da se oporavi od paklene kuhinje dotične.

 18. Tetka kaže:

  Ljix, dok ne nađem pesmu Onjegina i Tatjane, evo ove pesmice:
  http://www.youtube.com/watch?v=97t-HH14UYU
  sa sve rečima:
  http://www.elyrics.net/read/r/riblja-corba-lyrics/volim-i-ja-vas-lyrics.html
  skoro pa aktuelno…

  1. Tagore kaže:

   Ja sam tetka, kratka, slatka…, ime mi je Lela, po Nišavi (u Nišavu) se vazdan brčkam pa sam zato bela. Haljinicu što vidite, poklonila mi je teta Ana da se malo prošetamo do Kalemegdana.
   Tika taka tok-toka u šumi kraj potoka stoji mala kućica, u njoj leži bakica Madeleine Albright, koja vas mlogo vole…

 19. Tagore kaže:

  Realni dani ne pripadaju naučnoj fantastici srpskih naprednjaka !
  Borač je strogi centar Šumadije i srce Srbije.
  1948. godine Borač je imao 1428 stanovnika.
  2002. godine bilo ih je 692, od kojih (99,42 %) Srba i 2 Montenegrinca (0,28 %).
  Danas je ostala jedna prazna crkva iz XIV veka:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Crkva_u_Boracu.jpg

 20. Tagore kaže:

  Mojne da sam zaboravio Montréeal?
  Dva miliona stanovnika i najmanje kriminala na svetu. Policija se jednostavno bavi humanitarnim poslovima.
  Međutim, u Ontariju, (Toronto), vladaju anglofonski zločinci i ubice.
  Exchange Student Murdered After Friend Watched Attack on Webcam?
  Malena 23-ogodišnja studentkonja (Liu of Beijing) iz Pekina je nedavno ubijena.
  – A 23-year-old exchange student, attacked in her Toronto apartment while a friend in China watched via computer webcam, was found dead there hours later, police say.
  http://www.youtube.com/watch?v=cd2uqxeu8RQ

  Brian Dickson ćuti, ali ovo mi sve više nalikuje na zemlju Srbiju….

 21. Tagore kaže:

  Dragi Šifša None, hvala ti za minuse!
  Ti o mojoj Srbiji i o ulicama Beograda premalo znaš.

 22. Tagore kaže:

  Istinom se meri vrednost čovečanstva.

 23. Duka kaže:

  XA XAAAAAAAA !! BRAVO BRAVO !! CESTITKE ZA TEXT !!!

 24. Alex kaže:

  Sjajno!

  Ostaje samo da se nadamo da će narod da krene za idejom revolucionara!!!

  :)))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *