njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. mar. 2013

Srpski tajkuni izazvali nerede ispred ambasade Kipra

Demonstranti skandirali policajcima "Idite na Kipar"

BEOGRAD, 21. mart 2013, (Njuz) – Više desetina tajkuna izazvalo je velike nerede ispred ambasade Kipra u Ulici Generala Save Grujića u Beogradu. Nakon kamenovanja ambasade i prevrtanja parkiranih vozila u blizini, tajkuni su se sukobili sa pristiglim snagama policije koje su na njih ispalile suzavac.

Protest je počeo nešto posle 11 časova, kada se ispred ambasade pojavilo desetak biznismena koji su nosili transparente “Ne damo Kipar”, “Vratite nam pare” i “Kipar je srce Srbije”. Do eskalacije je došlo kada se njima pridružila grupa od dvadesetak tajkuna koji su, ubrzo nakon što su ih vozači ostavili nedaleko iz ambasade, počeli da kamenicama i Moltovljevim koktelima zasipaju ambasadu.

– Masa je krenula da skandira “lopovi, lopovi”, dok su prevrtali obližnje kontejnere – izjavio je jedan od stanara iz okolnih zgrada – Osim napada na ambasadu, stradali su i neki obližnji izlozi, a jedan učesnik nereda je viđen kako iz prodavnice tehničke robe iznosi četiri laptopa.

Kako saznaje Njuz, policija je ubrzo došla na lice mesta i sukobila se sa demonstratima koji su ih gađali svim predmetima koji su im bili pri ruci, od aktovki, do lakiranih cipela i mobilnih telefona, sve vreme im preteći da će saznati ko su i da će ih smeniti. Tajkuni su policajcima u jednom trenutku skandirali “Idite na Kipar”.

Demonstantima je ubrzo podršku pružio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, nekadašnji ambasador na Kipru, koji je pozvao policiju na uzdržanst.

– Biznismeni štite elementarno ljudsko pravo, pravo na bezbedost svog novca u stranim bankama, zbog čega će država učiniti sve što je u njenoj moći da im pomogne – izjavio je Mrkić – Ne sumnjam da će  na ovaj protest svi građani Srbije gledati sa simpatijama i da će demonstantima dati istu podršku kao da je reč o njihovom novcu.

Marko Dražić

 1. seljak kaže:

  Neverovatno je kako biznismeni iz Rusije, Srbije ili neke druge Evropske države ne drže novac u zemlji u kojoj žive nego odnose teško zarađeni novac na Kipar. Zar su toliko nesigurne te države u kojoj žive?

 2. Malo ja sam kaže:

  Pravda za vodje demonstranata, M. M-a i M. M-a.

 3. Ja sam kaže:

  Независна Владина ревизорска установа ,,Лапо Лапо”, утврдила је да су демонстранти претрпели огромне губитке. Процењује се да су бацајући мобилне ,актовке, златне сатове, огрлице и остале тврде предмете, нанели себи штету у вредности од 1567 342 696 евра.
  Влада је изразила жаљење и спремност да надокнади тајкунима 120 % трошкова, укњучујући ПДВ.
  -,,Ако је Кипар срце Србије, онда су наши тајкунчићи њене крвопије, упс..крвоток”, изјавио је министер финансија господин Еврић.

 4. Ja ja ja kaže:

  Ovo je vest i za Svinjoseviceve saradnike, uvlakace, poltronske kerefeke i prdavce, to jest nus proizvode komunisticke bedne vlasti. Njihove klozetske sluge su isto bile ispred ambasade.

 5. Tagore kaže:

  Mi na kiparskoj plaži već šest dana visimo u praznini bankomata i molimo srpsku humanitarnu pomoć:
  http://photo.europe1.fr/infos/international/chypre-banques-930/25523501-1-fre-FR/chypre-banques-930_scalewidth_630.jpg

  1. Tagore kaže:

   Moja Gospa je skinula kapuljaču, a ja već smršao za sto grama…

 6. Tagore kaže:

  Nikolaj Sirakuzy ( http://www.leparisien.fr/images/2013/03/21/2659245_photo-1363881861779-1-0_640x280.jpg ) u nedoumici povodom krađe udovice Liliane Bettencourt, naslednice Oréal-a ”bez Alzheimera”:

  Da li je bolja ruska Nikozija ili francuska ćorka?

 7. premijer iz senke kaže:

  Kipar je srce Srbije!

 8. Александар Хејтер kaže:

  Кипар нема алтернативу!

 9. Tagore kaže:

  Zaljubljeni u kiparske crkve, srpski turisti su ovih dana prepunili ”Jat Airways” sedišta na redovnoj liniji Beograd – Larnaka – Tel Aviv, mada svi putuju samo do Kipra.
  – Imamo još nekoliko praznih mesta u podnožju kraj prtljaga i na dva sigurno sašravljena krila – javlja Jatov ”call center” sa Surčina.

  Problem? Nema problema…, al’ vidi vraga!
  – U Kini na sve investicije može da se zaradi 47%, ali kineska administracija je jako komplikovana.
  – U Srbiji može da se investira i dosta dostojanstveno da se živi sa 1.000€ mesečno.
  – Na Kanarskim ostrvima i na Kipru bez 3.000€ mesečno ne može da se živi.
  – Na ostrvcetu ”Île de Madère”, (Ilha da Madeira), živiš u raju za 500€ mesečno.
  – U Francuskoj, ako već imaš kuću na selu, živiš čarobno sa 500€.
  – U Indoneziji i u Filipinima, bilo gde, za 20.000€ kupiš kuću sa bašticom, dobijaš bazen i ”jakuzi” po istoj ceni, i šiviš kao paša sa 300€ mesečno.

  Nisam ni ja bolji!
  Živim u najskupljem gradu na svetu gde me život košta 5-6 hiljada evra mesečno. Prekasno nije rano, loše navike ostaju loše, a više nisam sposoban ništa da promenim, ali moje junačko dete se ovih dana vratilo sa Okinawe i odlučilo da živi u našoj seljačkoj farmi na selu u jednoj od najlepših i najvećih zemalja Evrope.

 10. Tagore kaže:

  Rudnik Bor / Uhapšeno 11 učesnika masovne tuče u Boru | Četvrtak, 21. 03. 2013. – 23:22h Vesti iz Negotina okolo Berkovice/Bugarska | Rudari iz jame pretukli cigane koji nisu želeli da rade u jami

  Solidarni i visoko plaćeni rudari Bora, (sa željom da pomognu srpskim investitorima na polutki bratskog osrvceta Kipra kraj obostrano poznate grčke ekonomije), su pretukli naše domaće Rome iz Bora, Rumunije i Bugarske.

  U bugarskoj Berkovici, nedaleko od Negotina, se priča da naša ciganska braća nisu dovoljno pružala milostive ruke u jami rudnika zlata po kojoj cela Srbija i Crni Vrh leže…

 11. Tagore kaže:

  Prolećne vesti | 22. 03. 2013. – 07:14h – Beogradske lepote | Foto: Rajko Ristić | Veliki Mokri Lug – Centar beogradske kulture se mobilizije za Kipar i poklanja azil kiparskim investitorima srpskog državljanstva:

  http://www.blic.rs/data/images/2013-03-22/324808_hronika220313ras-foto-rajko-ristic-1_f.jpg

 12. Marija kaže:

  Da li postoji neki urednik na ovom sajtu, dokle vise da ova spodoba, troll, spamer Tagore zagadjuje ovo mesto. Strasno kakvih bolesnika sve ima!

  1. Ja sam kaže:

   Иии бре Марија!!!
   Сада си га попрскала и нахранила, па ће почети да се размножава…

 13. Tagore kaže:

  Oj, Marijo, oj,
  Ti si u mojim očima skroz, ama baš skroz (”waterproof or water-resistant describes objects relatively unaffected by water or resisting the ingress of water under specified conditions”).

  Pozdravi mi tvoje selo celo !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *