nazad na vrh

Srpski turista slučajno postao predsednik Tunisa

Pavlović tokom ceremonije proglašenja predsednika

TUNISIA, 18. januar 2011, (Njuz) – Srpski turista Goran Pavlović izabran je preksinoć greškom za predsednika Tunisa, dok je sa porodicom bio na odmoru u ovoj severnoafričkoj zemlji. Gospodina Pavlovića pobunjenici su zatekli na ulici za vreme policijskog časa, i zbog velike fizičke sličnosti sa vođom pokreta otpora Hamamom Salimijem poveli sa sobom ka predsedničkoj palati gde je nakon uspešno izvršenog vojnog puča proglašen za predsednika.

Reporter Njuza razgovarao je sa predsednikom Tunisa, tokom prvog dana njegove vladavine.

– Bio sam ispred jedne ulične tezge nedaleko od hotela i cenjkao se sa prodavcem oko jedne narukvice. Trebalo je to da bude pretposlednji dan mog boravka u Tunisu, a nisam kupio nikakav poklon tašti, tako da sam morao da izađem iz hotela uprkos zabrani. Tada je jedna velika grupa ljudi sa mojom slikom na majicama i plakatima sa mojim likom prosto proletela ulicom i povukla me sa sobom. Nisam baš najbolje shvatio o čemu se radi, pomislio sam da je i to sve deo “all inclusive“ aranžmana, pa sam pustio da me vode. Posle sam prisustvovao nekoj svečanosti, za koju sam pretpostavljao da je deo nekih starih tradicija, ali sam imao utisak da je organizacija malo zakazala jer nije bilo vodiča ni prevodioca da mi objasne o čemu se radi, – rekao je predsednik Pavlović.

Porodica gospodina Pavlovića vraćena je u Srbiju zajedno sa svim ostalim turistima, iako tvrde da ne razumeju zašto su morali da napuste Tunis.

– Stanje na ulicama nije bilo ništa više neuobičajeno nego što je to svakodnevnica u Srbiji. Visoke im cene, čudna mi čuda. Ne shvatam zašto smo morali da se vratimo dan ranije, i nadam se da će nam agencija refundirati pare za taj propušteni dan. A Goranu bi bolje bilo da se ne vraća kući bez poklona za moju majku – izjavila je njegova supruga Radica.

Kako saznajemo u diplomatskim krugovima se govori da će gospodin Pavlović do daljnjeg ostati predsednik Tunisa, dok predstavnici naše ambasade ne razreše ovaj diplomatski nesporazum sa protestantima.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Драги Горане, поштовани земљаче. С мјеста предсједника Кубе гдје сам именован послије Кастрових здравствених проблема, поздрављам Те и позивам да у догледно вријеме посјетиш мене, Кубу и Раула Кастра по којем ти ово писмо и шаљем. Србија, Тунис и Куба су вјечни док су им дјеца вјерна!

 2. Mnogo dobro. Mnogo.
  :D :D :D :D :D :D :D

 3. Ma ništa vam ne verujem dok to ne potvrde svetski mediji, a Rusi objave ilustraciju sa sve naučnim objašnjenjem. :))))))))

 4. Najjači ste na “vascelom” svijetu.
  Drugarski pozdrav

 5. E, ovo je povratak korijenima… Svaka čast!

 6. Goranci, posto su tamo narukvice?
  ‘el ima debljih celicnih za nasu poslovno-biznis-politicku elitu?

 7. Cestitam!!!
  Tako sam i ja u Belorusiji. Pricacu ti kada se vidimo u Njujorku (ali da ne siris dalje)!

 8. Svaka cast, tako cu i ja jednog dana :)

 9. E, da ne bi taste nista od mandata!!! XD

 10. hahah, kako j. genijalan tekst…

 11. lepo…
  :)))
  Само ти ниси схватио/ла
  :)))

 12. lepo…
  Али се каже инЗењер, књизевност? Лијепо:)

 13. Cemu to prepucavanje? Pravopis Matice srpske kaze da su oba oblika ispravna. ;)

 14. Toliko sam se smejala da mi nije dobro.Zamisljam MILOJKA kao pronadjenog potomka faraona u Egiptu posto se zaglavio u uskim hodnicima piramide posle ‘svedskog dorucka” u hotelu sa 37*

 15. E pa to je stvarno smešno., da nije namešteno slučajno, svaka čuda se dešavaju. Sve više sam ubedjena da se neko igra sa nama. znate ono kao u pozorištu lutaka
  samo se vuku konci pa ko se od naših upeca on se upeca. Pa i ova zabrana Saveta bezbednosti ako je to uopšte istina.

 16. …ovo se zove all inclusive… budeš i predsednik i dobiješ 20 trkačkih belih kamila…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix