nazad na vrh

Turista u Grčku poneo svoju WC šolju

Radovan testira propusnost srpske šolje u grčkom apartmanu

HALKIDIKI, 19. jul 2019, (Njuz) – Radovan Mitrović iz Novog Sada, koji sa porodicom letuje u Haniotiju, poneo je na more svoju WC šolju, saznaje Njuz od svog reportera iz Grčke.

On se na ovaj potez odlučio jer, kako kaže, već mu je muka od grčkog pravila da toalet papir mora da baca u kantu, a ne u šolju, a sve zbog uskih kanalizacionih cevi.

– Već nekoliko godina letujem u Grčkoj i nikako da se naviknem da papir ne bacam u šolju, kao svuda u svetu. Jedne godine sam čak morao da platim vodoinstalatera da nam otpuši šolju u apartmanu. Ove godine sam rešio da odvrnem svoju kućnu, srpsku šolju, koja ima normalan odvod, ponesem je sa sobom i instaliram ovde u kupatilu – otkriva ovaj srpski turista – Carinici na granici su me pitali zašto nosim šolju u autu, a kada sam im objasnio razlog, pustili su me i čak potapšali po ramenu uz opasku da tačno znaju šta govorim – dodaje on.

WC šolja nije jedina stvar koju je Radovan poneo sa sobom iz Srbije..

– Doneo sam i dvadesetak metara kanalizacionih cevi sa širokim profilom, koje ću spojiti sa srpskom šoljom i tako sprovesti sve do mora. Da ne rizikujem da nam se opet zapuše ove njihove uske cevi – kaže on.

Udruženje grčkih beskućnika (UGB) podržalo je potez ovog srpskog turiste, uz objašnjenje da, “kada bi svako sledio Radovanov primer, oni ne bi morali da doživljavaju neprijatnost posle svakog brljanja po grčkim kontejnerima”.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Već par dana gledam ovakve nalepnice iznad WC šolja, i nešto kontam!
    Zamislite Srbendu koji dodje u Grčku na more, i posle sedam dana tvrde hrane udje u WC da okadi! Naši pobratimi Grci nisu ni svesni kakvu podmornicu on pušta u odvod! Ne da nije biorazgradiva, već je radioaktivna – biohazzard!!! Pa to vam, braćo naša, dodje kao tromb u cevima! Džaba natpis ,,Ne bacaj toalet papir u šolju”!!! Treba da piše: ,, Jedite supu svakog dana! Nemoj’ da vas mrzi ka kuvate!!!”.
    Čru of skroz!!!

  2. Već par dana gledam ovakve nalepnice iznad WC šolja, i nešto kontam!
    Zamislite Srbendu koji dodje u Grčku na more, i posle sedam dana tvrde hrane udje u WC da okadi! Naši pobratimi Grci nisu ni svesni kakvu podmornicu on pušta u odvod! Ne da nije biorazgradiva, već je radioaktivna – biohazzard!!! Pa to vam, braćo naša, dodje kao tromb u cevima! Džaba natpis ,,Ne bacaj toalet papir u šolju”!!! Treba da piše: ,, Jedite supu svakog dana! Nemoj da vas mrzi ka kuvate!!!”.
    Čru of skroz!!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix