njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

07. nov. 2013

Stanovnici Zemun Polja optužili Rome da su ih zarazili rasizmom

Građani Zemun polja u panici da će nakon kontakta sa Romima biti zaraženi rasizmom

BEOGRAD, 7. novembar 2013, (Njuz) – Stanovnici Zemun Polja tvrde da su ih pripadnici romske nacionalstosti koji su se tu doselili zarazili rasizmom.

Meštani napominju da je situacija izmakla kontroli i da već neko vreme strahuju za svoje zdravlje jer, kako navode „zbog smrdljivih Cigana rasizam se proširio po celom mestu“.

Ljubinka Jelisavac (39) u izjavi za Njuz kaže da zbog straha od rasizma više ne dozvoljava deci da ide u školu koja je puna Roma.

– Plašim se za njih, imaju nekoliko Roma u razredu, mogu lako da se zaraze od njih, a znate kako se rasizam teško leči kada se pokupi u tim godinama. Ne izlazimo iz stana, ulicom često prolaze ti Romi i ne želim da rizikujem da zbog štrokavih Cigana postanemo rasisti – ističe Ljubinka.

Njen komšija Predrag Budisavljević (52) navodi da ceo život živi u Zemun Polju i da do dolaska Roma nikada niko nije osećao simptome rasizma.

– Oni su doneli rasizam ovde, toga nije bilo ranije. Kada su ih naseljavali ovde mi smo upozoravali da do ovoga može da dođe jer svi dobro znamo kakvi su i šta su. Apelujem na sve nadležne službe da što pre reaguju i reše naš problem jer mi svakog dana strepimo da neko od nas, ili naših najbližih može da dođe u kontakt sa Romima i da se zarazi tom opakom bolešću – napomenuo je on.

Predrag je dodao da on, kao i svi žitelji Zemun Polja, čini sve što je u njegovoj moći da se sačuva od rasizma, ali da je to praktično nemoguće kada je okružen tolikim brojem Roma.

Soko Sokolović

 1. Mickey kaže:

  Jel zn neko sta radi ciga iza coska?

  1. Djole kaže:

   Verovatno samo stoji i gleda svoja posla prasisto.

  2. Mladjan Dinkic kaže:

   ja zn!

 2. majstorcina kaže:

  Razumem ih, plase se ljudi.
  Toliki bakar -ce privlaci munje i gromove iz cele Srbije da bije samo u Zemun Polje!!!

  1. edukovani menadzer kaže:

   Znaci, ko ce bre da bije munze??

 3. Mickey kaže:

  Mozda krece na triatlon. Otrci do Ade, prepliva jezero i vrati se biciklom kuci….

 4. celtic kaže:

  Svaka čast redakciji na autentičnosti slike, bio bi fin, arijevski vedar dan da nije bilo Roma da dišu u okolini.

  1. Misantropicus kaže:

   Zemun invadiran od strane Indusa?

 5. gradjanin kaže:

  Ako gledamo situaciju šire u Srbiji – u Vojvodini Romi pljačkaju, obijaju kuće, napadaju pošten svet na grobljima i na ulici otimajući im torbe ili kidajući zlatne lančiće sa vrata prolaznika. Poznati su i kao prosjaci, prodavci na buvljaku, ali i kao vredni sakupljači sekundarnih sirovina – sakupljaju i odnose u otpad čak i spomenike izrađene od metala, ali tu nema rasizma(a ni šuge). Oni su krivi zbog toga što ima u Nacionalnoj službi zapošljavanja toliko prijavljenih nezaposlenih lica jer moraju da se prijave da bi dobili potvrdu da su nezaposleni pa onda s potvrdama odlaze u Centar za socijalni rad gde parkiraju svoje automobile i traže socijalnu pomoć.

 6. mismogrobarinajjacismonajjaci kaže:

  Mozda bi mi i bilo smesno..da ne zivim u Zemun polju..:)))
  btw Sledeci put, stavite fotku koja mesta o kome pisete…

 7. Tagore kaže:

  I srpski huligani su nomadi !
  Nenets people | 08. 11. 2013. – MITROVDAN | Izvor: Wikipedia; TV5 Monde & ARTE | http://fr.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9n%C3%A8tses

  Nenci su samojedski narod, koji pretežno živi po tundrama severne Rusije, odnosno u tri autonomna okruga: Neneciji, Jamaliji i u Tajmiriji.
  Proterani zbog prirodnog gasa, čiju proizvodnju u tom delu sveta i EU finansira, Nenci kažu da govore ”the Nenets language, classified in the Uralic language family”, ali taj jezik je toliko jasan, da ga svaki Srbin razume bolje od ruskog.

  Svake godine u novembru nencijske majke helikopterima prevoze četvorogodišnju decu do državnog internata u gradu Jamalu da studiraju osnovnu školu do 16. godine starosti isključivo na nencijskom jeziku, pa se u istom času 1200 đaka prvaka nađe kraj kreveta i pižama koje ta deca nikada u životu imala nisu, jer su prethodno spavala po koži severnog jelena.

  Prestrašena deca se boje zatvora u sobama internata, deca jecaju i suze liju, ali tu se nađu i više stotina učiteljica da ih na njihovom jeziku teše u dugim noćima bez sna. (Učiteljica Ljudmila već pet godina čeka stan i ”privremeno” živi kod brata, mada češće spava na podu internata – kako bi deci brisala suze i pružila nežnost majčine ljubavi.)

  Dobra trećina ove dece, što su po jeziku bliski srpskoj, od 16. godine nastavlja studije na ruskom jeziku, i Rusija plaća sve troškove studija do doktorata deci severnih manjina.

  Ako svet veruje da širokogrudi Sloveni imaju široke poglede na svet, zašto su Srbi postali nacionalisti, nacisti i šovinisti?
  Možda su i ova samojedska deca lanac koji nas za izbegličko-nomadski život veže.

  1. Дане kaže:

   Како си ти закључио да Ненеци говоре језиком који сваки Србин може да разуме боље него што разуме руски језик? Само тако што си прочитао неки текст на Википедији? Да си се мало потрудио, нашао би како тај језик заиста звучи и не би овде ширио неистину, из само теби знаног разлога. Кад припадници тог народа причају на руском језику заиста може (делимично) да се разуме о чему говоре али то је само због тога што су руски и српски језик слични. Међутим, кад говоре на свом матерњем језику, апсолутно се ништа не разума. Тако да је твоје “доказивање” о блискости Срба са једним номадским народом, заснованим на некаквом тексту који си негде прочитао потпуна глупост… или си се само мало шалио? Доказ да српски језик и језик народа Ненет немају ама баш никакву сличност, можеш наћи у видеу са Јутјуба, у коме је емитован телевизијски програм на ненетском језику: http://www.youtube.com/watch?v=EjJOn6zhpQI

 8. Сима Космос kaže:

  Поред тога, извадиће и све шкољке из Дунава. Од Фића, Лада, …

 9. sve vas mrzim kaže:

  najgori tekst ikada i jedini koji me je iznervirao na ovom sajtu. razumem da se pederima uvlačite u čmar jer to je danas moderno ali zar i ciganskim parazitima koji šire svoje zaraze na ljude i decu? e to je već previše

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *