njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. jan. 2013

Stanovnicima Pančeva se ukazalo nebo

Stručnjaci navode da se ovaj neobičan fenomen javlja jednom u 10 godina

PANČEVO, 11. januar 2013, (Njuz) – Neobičan meteorolški fenomen oduševio je sve Pančevce rano jutros, kada su ugledali prizor čistog neba, saznaje Njuz.

Ono se prvobitno pojavilo iznad severnog dela grada, da bi se ubrzo zatim proširilo ka jugu. Nesvakidašnji prizor, koji je naterao većinu Pančevaca da izađu na ulice i uživaju u ovom neobičnom događaju, trajao je dvadesetak minuta, da bi zatim iznenada nestao kao što se i pojavilo.

Meteorolozi objašnjavaju da se radi o svojevrsnom fenomenu kada je reč o Pančevu, ali da građani nemaju razloga za strah.

– Pojava neba nad Pančevom jeste retka, ali normalna, meteorolška pojava koja se javlja svakih desetak godina – kaže Vladan Petković iz RHMZO – U narodu postoji verovanje da je pojava neba dobar znak koji najavljuje dobru i plodnu godinu, ali to verovanje nije utemeljeno u nauci.

Bez obzira na mišljenje stručnjaka, Pančevci nisu krili svoje oduševljenje, već su pojavu neba ispratili pažljivo i sa primetnom dozom strahopoštovanja koju čovek uvek oseća pred nečim nepoznatim i misterioznim.

– Otac mi je pričao da je čak dva puta video nebo, ali mu do danas nisam verovao – uzbuđeno priča Goran Vladić srednjoškolac iz Pančeva – Mislio sam da je to samo priča za malu decu, ali danas, kad sam ga video svojim očima, shvatam da me nikad nije lagao . Izgleda predivno, nisam imao pojma da je tako plavo.

Zbog ovog fenomena mnogi Pančevci su počeli da veruju da bi možda mogao da se pojavi i neobičan događaj iz daleke 1987. godine, kada je navodno jednom sugrađaninu iz slavine potekla voda koja nija imala nikakvu boju.

Bojan Savić

 1. Stanarević kaže:

  Još da pročitam da je otkriven voćnjak u Srbiji u kom nema uranjuma, i mogu da umrem.
  Was die NATO-Schweine anrichten…

  1. google translator kaže:

   Шта проузрокује НАТО свиња …

 2. rucni satovi kaže:

  Bilo, ne ponovilo se

 3. Raynolds kaže:

  FAKEE Photoshop 100%

 4. Gajic kaže:

  Jednom u sto godina u Pancevu.Bas je bilo zadijujuce :)

 5. Misantropicus kaže:

  Prolazio sam jutros kroz grad, predivan prizor.

 6. zexx kaže:

  Pancevci su srecniji od ostatka Srbadije,jer vide sta udishu.

 7. Dejan M Solak kaže:

  Da li će sada galebovi sa deponije iz Vinče preći u Pančevo?

 8. Jan kaže:

  I ja se sećam još pre 30 godina kada smo videti skoro celo nebo . Bili smo u školi i odjednom je postalo svuda toliko svetlo da smo kroz prozor gledali u nebo sa nevericom .

 9. kafa kaže:

  Imam dva stana u Boru na raspolaganju i evo,prve dve porodice iz Pančeva koje se jave redakciji njuz-a moći će da se odsele i ratosiljaju takvih neprijatnosti.

 10. Ja sam kaže:

  Ja pecam na pancevackim kanalima i jos nisam video ribu sa dva oka, tako da u ovu vest sa nebom ne verujem.
  P.S.
  Dejane,
  Galebovi iz Vince vise ne lete. To su sada perjani glodari koje love pacovi niskoletaci.
  Radioloski diskoint iz ovog mesta, Institut Tesla, tvrdi da su pancevaska rafinerija i vincanska deponija, sitne ribe za njih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *