nazad na vrh

Starac koji je svakog jutra pio rakiju, jeo masno i pušio paklu dnevno, umro sa 52 godine

Filipović je, uprkos nezdravom životu, doživeo duboku starost

VELIKA PLANA, 22. januar 2018, (Njuz) – Jovica Filipović, starac koji je i pored upozorenja lekara, svakog jutra uz kafu pio čašicu rakije, jeo sve što mu se jelo i pušio najmanje po paklu cigareta dnevno, umro je danas u 52 godini.

Kako saznaje Njuz, Filipovića je porodica godinama upozoravala da treba da pripazi na sebe, ali je on nastavio da živi po svome, što ga nije sprečilo da dočeka doboku starost.

– Često slušamo kako je za zdrav i dug život potrebno izbaciti alkohol i cigarete, jesti zdravo, ali primer mog oca, koji je rođen davne 1965. godine, potvrđuje da nema nikakvih pravila. Iako su mu mnogi predviđali da, ako nešto ne promeni, neće uspeti da dočeka starost, on je nastavio po svome, doživeo 52. godinu, čime je demantovao sve koji misle da je za dug život potrebno i živeti zdravo – kaže njegov sin Lazar.

Lekari upozoravaju da primer gospodina Filipovića ne treba posmatrati kao pravilo.

– Dešava se da neko, poput pokojnog gospodina Filipovića, doživi duboku starost, ali to ne treba da bude ohrabrenje za ostale da žive nezdravo. Ko želi da doživi njegove godine treba da jede što više brokolija a manje mesa, da pije više čaja a manje kafe, da izbaci cigarete. Mada, da se ne lažemo, posle 50. i nije neki život, tako da možda i ne morate da me poslušate – smatra dr Ognjen Dabović.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. nazalost, niko ne precizira kako docekati u zemlji srbiji mentalno zdrav “ranu starost” u tridesetim, a svakodnevnica pokazuje i dokazuje da je slucaj i u dvadesetim, pa cak i u maloletnickom uzrastu.
    tako da, mentalno bolesni, bolje da nastavimo punom parom kao doticni u tekstu gore

  2. I treba tako. Živi kako treba dok možeš. Zašto čekati čiku Alchajmera?

  3. Samo nek je po redu…Mada treba sa institucijama sistema utvrditi,odakle mu pare ,i da li je bio vakcinisan nekom vakcinom,onih pre nas.!

  4. Steta da si upisao na vreme, sad bi bio u beneficiranoj penziji.

  5. Ето, још да је избацио крџу доживео би и 60е.🎃

  6. Ja sam sliku iz teksta stavio na desktop…

  7. Pa jel se vi salite DOCEKAO DUBOKU STAROST SA 52, o Bozeeee

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix