nazad na vrh

Starac koji je svakog jutra pio rakiju, jeo masno i pušio paklu dnevno, umro sa 52 godine

Filipović je, uprkos nezdravom životu, doživeo duboku starost

VELIKA PLANA, 22. januar 2018, (Njuz) – Jovica Filipović, starac koji je i pored upozorenja lekara, svakog jutra uz kafu pio čašicu rakije, jeo sve što mu se jelo i pušio najmanje po paklu cigareta dnevno, umro je danas u 52 godini.

Kako saznaje Njuz, Filipovića je porodica godinama upozoravala da treba da pripazi na sebe, ali je on nastavio da živi po svome, što ga nije sprečilo da dočeka doboku starost.

– Često slušamo kako je za zdrav i dug život potrebno izbaciti alkohol i cigarete, jesti zdravo, ali primer mog oca, koji je rođen davne 1965. godine, potvrđuje da nema nikakvih pravila. Iako su mu mnogi predviđali da, ako nešto ne promeni, neće uspeti da dočeka starost, on je nastavio po svome, doživeo 52. godinu, čime je demantovao sve koji misle da je za dug život potrebno i živeti zdravo – kaže njegov sin Lazar.

Lekari upozoravaju da primer gospodina Filipovića ne treba posmatrati kao pravilo.

– Dešava se da neko, poput pokojnog gospodina Filipovića, doživi duboku starost, ali to ne treba da bude ohrabrenje za ostale da žive nezdravo. Ko želi da doživi njegove godine treba da jede što više brokolija a manje mesa, da pije više čaja a manje kafe, da izbaci cigarete. Mada, da se ne lažemo, posle 50. i nije neki život, tako da možda i ne morate da me poslušate – smatra dr Ognjen Dabović.

Marko Dražić