nazad na vrh

Stefanović: Vučića svakodnevno prisluškuje 7 miliona građana preko svojih televizora

BEOGRAD, 31. jul 2019, (Njuz) – Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da su nadležne službe utvrdile da predsednika Srbije Aleksandra Vučića već sedam godina prisluškuje čak sedam miliona građana preko svojih televizora i da to prisluškivanje i dalje traje.

Građani Vučića, kako je Stefanović naveo, prisluškuju bez ikakvog naloga suda.

– Prisluškuju šta govori na konferencijama, u televizijskim gostovanjima, na javnim događajima, zapravo ne postoji situacija u kojoj predsednik nije masovno prisluškivan. Operacija je svih ovih godina izvođena vrlo perfidno, tako što su građani zloupotrebljavali činjenicu da sve nacionalne televizije snimaju i prenose Vučićeve nastupe i onda su taj materijal koristili da neovlašćeno prisluškuju predsednika – objasnio je Stefanović.

Prema rečima ministra policije, Aleksandar Vučić je “na merama” građana od dolaska Srpske napredne stranke na vlast.

– Građani ne prezaju ni od čega. Istraga je pokazala da su oni došli za ovih sedam godina do potpuno neverovatnih podataka, koji ni na koji način nisu od javnog interesa. Tako smo utvrdili da oni znaju kako su mu punjene lignje omiljeno jelo, da voli da čita do kasno u noć, da njegov sin ne zna šta je vodomer, ali i koliko je bio težak na rođenju. Zamislite samo dokle ide ta bahatost. Kome su potrebni ti podaci? – upitao je Stefanović i zaključio da je u pitanju flagrantno kršenje privatnosti predsednika kakvo nije zabeleženo u novijoj istoriji Srbije.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Dobro je što nam je šef policije otkrio istinu o prisluškivanju predsjednika preko malih ekrana. Al ko je rušio u Savamali izgleda da ne znaju ni na televizijama ni u policiji!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix