njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

01. jul. 2014

Stotine činjenica nastradalo u ratu između Informera i Kurira

...

BEOGRAD, 1. jul 2014, (Njuz) – Rat između dnevnih novina Kurir i Informer koji već danima besni srpskim medijskim prostorom odneo je do sada na desetine i stotine činjenica.

U sukobu se koriste sva sredstva, poput poluinformacija, neproverenih tračeva i glasina, a nije retka ni upotreba laži, koje su inače zabranjene Međunarodnom konvencijom o medijskom oružju i običajima ratovanja između redakcija.

Za sada se ne nazire kraj ovog konflikta, a stručnjaci se slažu da su posmatračke misije UNS-a i NUNS-a nedovoljno jake da bi mogle da zaustave ovaj genocid nad istinom.

– U ratu su svi gubitnici, i ovaj sukob Kurira i Informera nije po tome izuzetak. I jedna i druga strana su pretrpele ogromne gubitke činjenica, tako da zbog višednevnog lansiranja spinova ni oni više ne znaju šta je istina – kaže za Njuz stručnjak za psihosomatski rat Miroslav Lazanski. – Iz svega ovoga će najviše profitirati trgovci informacijama, koji neretko rade za obe strane – dodaje on.

Međunarodna zajednica upozorila je obe redakcije da će im biti uvedene sankcije jer postoji sumnja da naoružanje za okršaje kupuju ilegalno od preprodavaca medijskog oružja poput Vladimira Bebe Popovića i niza sličnih

Nakon višednevne raketne paljbe optužbama, teško je zaključiti zbog čega je ovaj konflikt nastao, ali se pretpostavlja da razlog leži u sukobu oko teritorijalnog prava nad čitalačkom populacijom i neraščišćenog spora oko interesne sfere, kao i međusobnog narušavanja pakta o nenapadanju.

Međunarodna zajednica upozorila je obe redakcije da će im biti uvedene sankcije jer postoji sumnja da naoružanje za okršaje kupuju ilegalno od preprodavaca medijskog oružja poput Vladimira Bebe Popovića i niza sličnih”.

Viktor Marković

 1. aleksandar kaže:

  Kako li je “Trece oko” ostalo izvan ove bitke titana kvalitetnih informacija…

 2. Nesa kaže:

  Pobili se stari drugari,nemaju vise koga da blate,vodju ne smeju,pa ajmo izmedju sebe.

  1. scoby kaže:

   Ja bi rekao da je ipak u pitanju ogorčena borba za opstanak, oko toga ko će Velikom Vođi dublje i kvalitetnije da podiđe.

   1. Is No Good kaže:

    Minus samo zbog bih-bi-bi-bismo-biste-bi

 3. Александар Хејтер kaže:

  Заиста је тешко одлучити ко је огавнији, постоји један ефикасан начин да се ова земља реши Информера, Курира, Блица, Беба, Бранкица и сличних медијских спинера али када бих изнео тај начин изложио бих се опасности да ме ухапсе и отерају на робију. :) (за све сараднике полиције напомињем још једном да сам додао смешак на крају и да ово што пишем није везано за било какве претње)

 4. celtic kaže:

  1. Zadnji pasus je dupliran.
  2. “stručnjak za psihosomatski rat.” Bravo, Redakcijo!!!!

  1. bibi kaže:

   Dva puta rečena laž postaje istina, Treći put rečena laž ponovo postaje laž. Četiri puta rečana laž, postaje istina… Za istinu važe ista pravila. Zato je logično ponavljanje pasusa.

 5. Mizantropikus kaže:

  Prodajem sto postotne neistine o javnim tajnama po povoljnim cenama

 6. MRVOjed kaže:

  B92 na kraju vesti:
  “Pregled sutrasnje stampe: Kurir pise………….Alo na naslovnoj strani pise…….”
  A nekad su drzali do sebe!

 7. nadžak efendija kaže:

  Nesumnjivo patriotski boj. Ko pobedi biće slavom ovenčani partiota. No bojim se da će na kraju biti ono, čega se kladioničari plaše – X. Zato, nategni konop!

  1. Александар Хејтер kaže:

   Nemoj tako, ovo su sve ljubitelji EU, tu su glavne zvedne reformisani Vučko i ekipa koja će nas voditi u svetlu Briselsku budućnost.

 8. aleksandar kaže:

  Ako sa Picoistim i ekipom osetis svetlost i toplinu, to moze jedino da znaci da je Djenka popravio masinu…

  1. arko kaže:

   Picousti je detalj.
   Picoisti je celina.
   Pretpostavljam.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *