njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. feb. 2012

Stranke se žale da ih birači uznemiravaju

Političari u Srbiji sve češče maltretiraju glasači koji od njih traže odgovore na brojna pitanja / FOTO: RTS

BEOGRAD, 10. februar 2012, (Njuz) – Novoformirano Udruženje stranaka Srbije (USS) saopštilo je da ih u poslednje vreme birači uznemiravaju, da ih sve češće pozivaju telefonom, šalju mejlove, a neretko se dešava da i lično dolaze u stranačke prostorije i postavljaju najrazličitija pitanja, kao što je „Zašto bih baš za vas glasao na narednim izborima?“.

Članice USS-a su DS, SNS, SRS, SPS, DSS, LDP, PUPS, URS, SDPS, LSV, JS a još neke stranke su najavile da će se pridružiti udruženju. Funkciju predsedavajućeg, po automatizmu, obavlja predsednik Skupštine Srbije, što je trenutno Slavica Đukić Dejanović.

– Pritisak koje stranke trenutno trpe od birača je neizdrživ. Pozivaju nas telefonom, dolaze kod nas u vreme našeg radnog vremena, a pitanja koja dobijamo prelaze granicu pristojnog – kaže Đukić Dejanović.

Koji je vaš konkretan plan za smanjenje nezaposlenosti i koje su konkretne mere koje ćete preduzeti ako dođete na vlast kako ne bi došlo da novih otpuštanja, čime se izdvajate od drugih stranaka u pogledu agrarne politike,  koje će te državne agencije ukinuti, samo su neka od pitanja koje stranke dobijaju, navodi naša sagovornica.

– U jednoj stranci čak se desilo da je birač tražio da mu se da program stranke. Drugi je pak došao u društvu osobe koju je predstavio kao rođenog brata koji je doktorirao ekonomske nauke na Harvardu i tražio da mu se predstavi plan ekonomskog razvoja Srbije – ispričala je Đukić Dejanović i dodala da situacija nije ništa bolja na lokalu.

– Štaviše, na lokalu je stankama još teže, jer dobijaju još konkretnija pitanja. Na primer, da li će u prvoj ili drugoj godini vašeg mandata biti uvedena kanalizacija u mom delu grada, kada bih mogao da očekujem asfaltiranje moje ulice – kaže aktulena predsedavajuća USS-a.

Ona je saopštila i da su se stranke žalile, i o ovom uznemiravanja obavestile, Rodoljuba Šabića, povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ali da on ovim povodom nije reagovao.

– Volela bih da kažem da gospodin Šabić još nije reagovao, ali bojimo se da nas on diskriminiše i ne mari za situaciju u kojoj smo se našli – zaključila je Slavica Đukić Dejanović.

Bane Grković

 1. himalajac kaže:

  dokle, bre, dokle?
  dachicu, pod hitno hapsi ceo narod, ovako se vishe ne moze!

  1. mamamimi kaže:

   Ne moše, eno Šljivice pod gasom na vestima, bori se za očuvanje energetskog sistema Srbije.

   Ove stranke zvuče kao SARS, AIDS, MS i ostale neizlečive bolesti.

  2. celtic kaže:

   To, milicijo moja!

 2. ф. kaže:

  Ова власт заслужује бољи народ!

  1. himalajac kaže:

   da, u najmanju ruku onaj sa Papue, pa da ih zive izjedu

   1. celtic kaže:

    Moja supruga je iz Bogote, kaže da bez kolumbijske kravate nema estetike. Da, draga, u pravu si….

  2. Tetka kaže:

   “Мој народ ме опет изазива”…
   http://www.youtube.com/watch?v=SYhOeudw2h0

  3. mirko kaže:

   ova vlast nezasluzuje nista kao i ovaj narod koji ju je birao .

   pre njih smo imali propalu privredu , posle njih imacemo propale dugove koje treba vratiti bez privrede.

   1. mirko kaže:

    mada kad bolje razmislim netreba ovu ozemlju ni obnavljati niti ovaj narod pomagati , uvek posle nekog uspeha se pojavi budala koja sve to razjebe pod parolom da on moze bolje a neuradi nista

 3. Nick kaže:

  ja predlazem da stranke bojkotuju izbore….

 4. iberlauf kaže:

  Viktor Černomirdin-Hteli smo najbolje a ispalo je kao i uvek

  1. himalajac kaže:

   navedeni citat se jako dopao nasim na, u i pored vlasti, tako da ga ponavljaju iz dana u dan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *