nazad na vrh

Streljan severnokorejski fotošoper koji je Kim Džong Ila održavao u životu

...

PJONGJANG, 20. decembar 2011, (Njuz) – U predgrađu Pjongjanga rano jutros je pogubljen Čan Ki Hun, jedini korisnik Fotošopa u Severnoj Koreji, koji je tokom poslednje tri godine održavao u životu predsednika te države Kim Džong Ila.

U obrazloženju presude navodi se da je Ki Hun zakazao u svojoj jedinoj dužnosti, zbog čega mu je suđeno za ubistvo predsednika.

– Pored ubistva predsednika Kim Džong Ila, Ki Hunu se stavljaju na teret i brojni propusti u radu proteklih godina. Čudni uglovi pod kojima je padala senka iza našeg vođe, neprirodan izgled linija na pozadini ovih fotografija, samo su neki od razloga što su pojedini strani mediji doveli u sumnju savršeno zdravstveno stanje našeg pokojnog predsednika – saopštio je sudija Čoi Ming-jong. On je dodao da je sud u Pjongjangu, u cilju bržeg izricanje presude, odlučio da okrivljenom ukine pravo na advokata.

Okrivljeni fotošoper složio se sa presudom i konstatovao da bi i on sam sebi isto presudio, da ga nisu uhapsili neposredno nakon smrti Velikog vođe. Ipak, Ki Hun je rekao da za pojedine propuste od pre tri godine treba kriviti i tehniku.

– Prve dve godine sam smeo da radim samo u Paintu, jer su se vlasti plašile da bih Fotošop mogao da zloupotrebim i načinim da Kim Džong Il deluje još bolesnije, ili da ću njegovom sinu Kim Džong Unu dodati još koji kilogram – rekao je Kin Hun neposredno pred izricanje presude.

On je napomenuo da je grešio i jer nije imao dovoljno vremena da se upozna sa detaljima rada u Fotošopu, jer ga niko u zemlji nije koristio, tako da je svo znanje nalazio na Internetu, čije mu je korišćenje bilo zabranjeno.

Marko Dražić

Ideja: Nikola Silić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Nije imao customer support !? Piratizovao ? Inace bi trebalo streljati dosta tih sto prave u PS od baba devojke… :)

 2. Svi isti pod pravim uglom.
  Mogli su da koriste illustrator.

 3. Pravda za smrtnu kaznu!

 4. nego sta, streljati odmah.
  da je pravilno koristio fotoshop i pazio na senke vodja je mogao da zivi bar jos 10 god

  • 16 godina, dodao sam faktor starenja. Šta misliš, ko je godinama podmlađivao one vojnike i prašinu u Kući Cveća?

 5. Au kako jedan covek moze drzavu da upropasti…da ne poverujes…bar da ima prilike da na onom svetu sretne predsednika i izvine mu se…al nece…gorece u paklu dok se zna da je ovaj voljeni im vladar vec uso na rajska vrata…

 6. I vi ste na ovoj slici Kim Džong Ila obojili u belo .

 7. Главни промашај ове приче је то што је ДНРК позната по јефтиним цртачима и осетан број источно азијских цртаћа и стрипова је делимично тамо рађен.

  Наравно тешко је замислити да они тамо немају Интернет (из проверених извора знам да они којима треба га имају) а још теже је замислити да зрак сунца који показује пут револуције, сјајни командант, велики маршал, вољени вођа и непревазиђени Интернет стручњак КИМ ЧЕН ИР (неприхватамо западњачке транслитерације) није лично показао агитпроповцима како да савршено монтирају слике и тиме унапређују и шире револуцију и поплочавају пут националног уједињења!

  :)

 8. nek pozira Dacic i resen problem

 9. PAINT… HAHAHAHAHAHAHA!

 10. OVIMA se on zamerio… http://adf.ly/4TTv9 u pitanju je mars severnokorejske vojske, i dosta zajebano izgledaju. ne bih da budem fotoshoper xD

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix