njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. mar. 2013

Student pao na ispitu iako je slomio nogu

Ni lomljenje noge više nije garancija za prolaznost na ispitu

KRAGUJEVAC, 24. mart 2013, (Njuz) – Student druge godine Pravnog fakulteta u Kragujevcu Darko Isaković (24) pao je ispit iako je nedavno slomio nogu, saznaje Njuz.

Darko, koji se žali da nema sreće sa ispitima, kaže da je za ispit iz Engleskog jezika koji je preneo iz prve godine, imao sve uslove da ga konačno, iz četvrtog puta položi.

– Kad god su mi pred neki ispit roditelji i prijatelji poželeli sreću, skoro po pravilu se dešavalo da baš taj ispit padnem. Trebalo im je nekoliko godina da zapamte da se za ispite nikad ne želi sreća jer to donosi lošu karmu – govori za Njuz ovaj student.

– Prošle nedelje kada sam se vraćao iz fakultetskog kafića, sapleo sam se niz stepenice, pao i slomio levu nogu. Iako povreda nije bila nimalo bezazlena, sve je ukazivalo na to da je sreća konačno zakucala na moja vrata. Međutim, ubrzo sam pao Engleski, a i kolokvijum iz Sociologije sam očajno uradio. Nije vredelo ni to što su se profesori zbog gipsa sažalili i dozvolili mi da koristim knjige. Jedino mi je drago što su me kolege s fakulteta prozvale herojem jer bi njima, kako kažu, cimanje taksijem do faksa bio pravi smor – kaže Darko.

Ovaj student se nada da će njegov slučaj poslužiti drugim studentima kao dokaz da lom noge ne nudi obaveznu prolaznost na ispitima.

– Pokušavam da smislim idealnu želju koju bi ljudi trebalo da mi upute da bih bio siguran da ću položiti neki ispit. Prijatelji mi često kažu da treba da učim više od pola sata dnevno, međutim ja mislim da ni to nije siguran recept za polaganje ispita, jer mi i roditelji stalno govore “uči, sine!”, pa opet ništa, ispiti ostaju nepoloženi – zaključio je Darko.

Miroslav Vujović

 1. Ja sam kaže:

  У Крагујевцу је далеко лакше,,добити” титулу магистра или доктора,него положити испит.

 2. Malo ja sam kaže:

  Darkicu,
  Sto se nisi kladio sa profesorom da neces poloziti ispit?
  Mada postoji i jeftiniji nacin. Uclani se i ti u URS (Ukakicemo i Resto Srbije).
  Posle, sve ide svojim putem, samo od sebe.

 3. Raynolds kaže:

  Ja sam jednom polozio ispit potpuno zdrav, od tada su svi poceli sumnjicavo da me posmatraju.

 4. Kragujevčanin kaže:

  Ovaj lik što proziva Kragujevac verovatno nikada nije kročio u prvu srpsku prestonicu. I, liče, zamisli, studirao sam u Kragujevcu i nijedan ispit nisam platio već sam svaki naučio, da li možeš da zamisliš tako nešto? Kragujevački univerzitet nije pravni fakultet, nauči prvo osnovne stvari i raspitaj se malo pa onda kreni da generalizuješ. Pozdrav iz srca Šumadije.

 5. ehm kaže:

  Pa naravno kada je slomio Levu nogu

  Pa opste je poznato da ako si desnoruk (sto pretpostavljam da Darko jeste), postajes i desnonog.
  Dakle, povezanost leve hemisfere mozga sa desnim delom tela je opste poznata.
  Ergo, on je morao polomiti Desnu nogu, kako bi se upotpunila karma “slomi nogu”, a na ovaj nacin je mogao da polozi jedino ukoliko je pisao Levom, ponavljam Levom rukom, jer u tom slucaju bi ga Leva noga udostojila svoje polomljene moci, i prosao bi ispit.
  Samnom i MIlan Tarot moze u potpunosti da se slozi.

 6. Igrice kaže:

  Ja sam jednom polomio nogu posle ispita koji sam polozio. Od tad mi vise nista nije jasno.

 7. senka iz premijera kaže:

  Izdrži još malo, junače! Ako uspeš da budeš student i u 28. godini možda ti se posreći pa postaneš direktor nekog JP.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *