Marko Stamenković će biti prinuđen da diplomira ukoliko nestašica marihuane potraje
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

26. maj. 2015

Student zbog nestašice marihuane prinuđen da polaže ispite

BEOGRAD, 26. maj 2015, (Njuz) – Student treće godine Geografskog fakulteta u Beogradu Marko Stamenković (27) prinuđen je da zbog dosade uzrokovane nestašicom marihuane polaže ispite na fakultetu, saznaje Njuz.

– Od kad je krenula nestašica marihuane, upao sam u neki bedak, ne toliko zbog nedostatka trave, koliko zbog toga što mi je bilo jako dosadno. Danima sam razmišljao šta bih sve mogao da radim, pa sam tako prvo blejao sa društvom u obližnjem parkiću, potom smo kod mene igrali Fifu i na kraju gledali filmove preko torenta, ali sve to mi je jako brzo dosadilo. Na kraju mi je palo na pamet da bih možda mogao da se posvetim fakultetu. I zaista, zbog viška slobodnog vremena nisam imao drugog izbora nego da počnem da spremam ispite. Doduše, nevoljno – kaže za Njuz ovaj student.

Marko kaže da je, nakon što je iz trećeg pokušaja konačno položio sociologiju, shvatio da bi do oktobra 2 mogao da položi još neki ispit.

– Sada spremam engleski jezik, a ako kriza na tržištu marihuane potraje, možda budem morao i da diplomiram u narednih nekoliko godina. Ali nadam se da se to ipak neće desiti i da će se tržište brzo stabilizovati – otkrio je Marko – Šta je sledeće, da možda nađem sebi posao? – upitao se on.

Iz fakulteta širom Srbije tvrde da je izlaznost na ispite veća nego ranije, ali da je prolaznost i dalje nedovoljna. Kako Njuz nezvanično saznaje, među nekim profesorima postoji ideja da iz svog šteka ponude đacima koji mić trave kako bi ih motivisali i da polažu ispite.

Nestašica marihuane izazvala bedak na tržištu

Višemesečna nestašica marihuane dovela je srpsko tržište ovom biljkom u potpuni bedak, saznaje Njuz. Cene su primetno skočile, ali ni to ne može da nadoknadi ogroman pad prometa, kažu upućeni u ovu problematiku.

– Cene marihuane nikada nisu bile veće, što je dobro za nas dilere, ali količine koje prodajemo su izuzetno male pa ne možemo reći da imamo neku korist – priča jedan poznati beogradski trgovac opijatima – Uvoz iz Albanije je potpuno stao, pa koristimo alternative izvore, ali su to ipak male količine, nedovoljne za potrebe domaćeg stanovništva. Tržište je u potpunom bedaku, sve moje kolege su smorene i veliki broj njih razmišlja o promeni zanimanja – kaže on.

Miroslav Vujović

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Cela ova afera oko takozvane nestasice marihuane ima za cilj samo jedno – da sabotira predsednikovu platformu za Kosovo i pokaze kako su u pravu oni iz EU koji tvrde da Albanija i Srbija moraju usko da saradjuju. Jadnim studentima nema spasa. Ako i poloze sve ispite, kad krenu u potragu za poslom marihuana im nece biti dovoljna.

 2. Milovan Glavić kaže:

  Jel’ neko za buksnu ? http://bit.ly/1Bn9VQM

 3. himalajac kaže:

  kakav nesposobnjakovic; u moje vreme se nije tako lako odustajalo: sto ne proba caj od nane, ako nema moze i onaj iz kesica

 4. zoran kaže:

  Како је “мекана” ова данашња омладина – тренутна несташица вутре, а они одмах клону духом па на учење!!!Шта би радили да их погоди несташица траве, цигарета, кафе, алкохола истовремено? Сви би магистрирали и докторирали, уписали и завршавали више факултета једновремено, куку мени?Је л’ нема вутре тренутно – нема! – нађи девојку, упознај старију госпођу, пронађи свингерски пар, одај се фетишизму, шта год, али учење…

 5. Lesto kaže:

  A kako vi znate da je nestasica i da su cene skocile, sandalicu li vam.. Ccc :D

 6. nikola kaže:

  To je dokaz da ministar policije nije duvao, cim je stigao da doktorira

 7. ariela kaže:

  Zaboravili ste lak za kosu za izbegavanje radara i alevu papriku ako procuri hladnjak. ..Mirko da te nema trebalo bi te izmisliti. ..srećan put. ..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *