Studenti nisu očekivali iznenadne ispite koji su ih prekrili
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

06. jan. 2016

Studente iznenadio ispitni rok u januaru

CELA SRBIJA, 6. januar 2016, (Njuz) – Studente širom Srbije iznenadio je ispitni rok koji je nenadano pao baš u dane prazničnog odmora, javljaju domaći mediji.

Prema saznanjima do kojih je došao Njuz, veliki broj studenata nespremno je dočekao ispite koji su se iznenada pojavili u januaru, što je izazvalo lavinu kritika, pre svega njihovih roditelja.

– Ništa nije upućivalo na to da će se u sred januara pojaviti ispitni rok. Kada sam to saznao, probao sam da se spremim, ali nažalost, već je bilo kasno, ispiti su prekrili mene i moje kolege. Nismo imali dovoljno dobre mehanizme spremanja niti opremu da raščistimo sa tim ispitima koji su pali baš sada u januaru kada ih niko od nas nije očekivao – kaže za Njuz Milan Atanacković, student Pravnog fakulteta u Kragujevcu i dodaje kako ne očekuje da će očistiti godinu u roku.

Prema njegovim rečima, studentima najviše smeta kritika ljudi koji se čak i ne bave ispitima.

– Meni i mojim kolegama najviše smeta to što nas roditelji kritikuju iz toplih fotelja u svojim kućama, umesto da nam pomognu sa više ručkova, sarmi i ruskih salata – zaključio je ovaj student prava i i obećao da će prohodnost na ispitima u sledećem roku biti veća.

Studenti su obećali da će za sledeći rok, koji pada u junu, biti spremniji i da ih ispiti tada neće iznenaditi. Ipak, oni su se i ogradili rečima da će prvo spremati ispite prvog prioriteta, a da će se ispitima drugog i trećeg prioriteta posvetiti u nekom narednom periodu.

Miroslav Vujović
Boris Milošević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa nije lako biti student u Srbiji. Jos pre povetka si u dilemi – da li je bilo pametnije zavrsiti neki zanat koji obezbedjuje veliku funkciju sa lepom platom. Ili uraditi ono sto vlasti cene – lako kleknuti pa pokupovati i diplomu i doktorat! A onda, i kad se odluce za tezak i naporan put znanja, i predju onu nepremostivu prepreku od profesora (o kome sa strahopostovanjem pricaju sve tetke i strine) koji insistira na Faber-Kastel shiberu i shestaru, a prezire savremenu elektroniku, pa krenu putem koji jedino garantuje zaposlenje, vide da ih ceka ograda. A za preskok te ograde im nije potreban Srbijanski nego Sirijanski pasos!

 2. Рубљов kaže:

  “Какво непријатно изненађење! Општа и неорганска хемија да се полаже усред јануара!? Биће тешко, све што сам спремио јесте натријум-хлорид” – речи су синише весића са факултета физичке хемије “малуф абн махали”…

 3. Ana kaže:

  Sta su radili ceo semestar, pa su se setili sad da spremaju ispite! Ja sam zavrsila dva fakulteta i nisam bila iznenadjena ispitnim rokom, iako je bilo pomeranja.

 4. Баш Рђа kaže:

  На унезверитету “Џон Хобит” (бивши “Мегантрејд”) нема зиме, за само 5999,99 евра очистићете вам снег и испите, пре свих рокова. Проходност ка Влади Србије гарантују министри зорана, неша, мали и многи други набрзака свршени – студенти, као и почасни доктор за пре рока, мрка.

 5. bogdan kaže:

  Zbog prevelike navale studenata, dosli smo do cene bubica od cak 150e po ispitu :D

 6. […] Pročitajte i ostatak tekst koji uz prilagodbu prenosimo sa satiričnog portala Njuz.net. […]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *