"Naš cilj je jasan, želimo 6. oktobar 2 kako bi nadoknadili sve propušteno prethodnih godina i tako stekli pravo za upis u normalne godine života"
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

04. apr. 2017

Studenti traže 6. oktobar 2

BEOGRAD, 4. april 2017, (Njuz) – Hiljade studenata je juče protestovalo na ulicima Beograda, Novog Sada i Niša zahtevajući 6. oktobar 2. Oni su se okupili putem društvenih mreža, a tokom protesta su obišli glavne gradske ulice, državne institucije i zgradu Radio televizije Srbije. 

– Svi smo nezadovoljni uslovima u kojima studiramo i živimo i zato smo danas na ulici. Naš cilj je jasan, želimo 6. oktobar 2 kako bi nadoknadili sve propušteno prethodnih godina i tako stekli pravo za upis u normalne godine života – priča jedan od demonstranata. – Svi mi vredno radimo i učimo i želimo da taj trud bude vrednovan na pravi način. Iskustvo starijih kolega koji nisu imali taj rok nam govori da nam je 6. oktobar 2 preko potreban za čišćenje svega nakupljenog tokom prethodnih godina – poručio je ovaj mladić.

Prostesti su zakazani i u ostalim univerzitetskim centrima u Srbiji a studentima su se pridružili i drugi građani koji podržavaju njihove zahteve.

-Sećam se kad sam ja studirao krajem 90-ih i početkom ovog veka. Evo, baš 2000. godine smo moje kolege i ja mislili da smo naučili sve lekcije, savladali svo neophodno gradivo i izgledalo je da ćemo bez problema savladati najvažnije ispite, ali nas je vreme demantovalo – priseća se Radovan Lalić, preduzetnik iz Beograda. – Da smo tad imali bar još jedan dan da završimo sve započeto danas bi, verovatno, sve bilo mnogo drugačije. Zato sam danas na ulici. Želim da podržim ove ljude jer znam da im je 6. oktobar 2 neophodan kako bi, sa svojih leđa, skinuli teret nagomilan u prošlosti – objasnio je on.

Bojan Savić

 1. Aleksandar Хејтер kaže:

  Ови фенсери ће баш срушити Ацу усницу, мало ће се ”изселфирати” а онда ће оштру борбу наставити на фејсу и твитеру са све сличицама из револуционарних дана.

 2. Ja sam kaže:

  aleksandar vucic:
  -Protesti su dobri ako su mirni, rece vlasnik ,,100 muslimanskih zivota za jedan srbski”.

 3. Pero iz Podgorice kaže:

  Sta je bre ovo. Prvi 6-ti oktobar mi je zasmetao da polozim prvu godinu na fax-u. A sad ovaj drugi mi smeta da ocistim cetvrtu.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Da su za 2gi april uključili budilnik na vreme, 5ti oktobar im ne bi trebao!

 5. Ariela kaže:

  U sustini ja volim proteste…nekako me podsete na ranu mladost…ma najlepse vreme…jeste da me onih deevedesetih zakacio pendrek po ledjima u pionirskom parku al lupanje u serpe I pistaljke su bile nesto neprocenjivo…svi smo nekako bili “nasi”…samo da izvesni “sjasi”…a sad bogami “neki novi klinci”…pa nek je sa srecom…

 6. Petar Golemi kaže:

  A jel ovi propali patkari znaju da broje preko 10 mislim do 55………

 7. zivorad stankovic kaže:

  Gospodaru se ukazalo i prikazalo 300.hiljada dece Beograda

 8. scoby kaže:

  A evo sta o svemu objektivno pise zvanicni sajt Sluzbe – Teleprompter:”OVO SU PRAVI STUDENTI. Novi Sad – studenti napravili OGROMNU zurku protiv protesta opozicije!”.

 9. Petar kaže:

  Jedino rešenje je PROMENA IZBORNOG SISTEMA i čudi da niko, ama baš niko o tome ne govori. Sve drugo, svaki protest je uzaludan. A potrebno je samo prikupiti 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma o tom pitanju.
  Primer nademokratskijeg izbornog sistema može se videti na: https://www.peticije24.com/za_promenu_izbornog_sistema

 10. Tandarix kaže:

  Moram da priznam da vam je ovo najbolji naslov koji ste ikada imali! Nije, doduše, nimalo smešan, jer ste uboli suštinu! Studenti traže priliku da poprave ono što smo mi, njihovi roditelji zas..li ne izašavši u prethodnom šestooktobarskom roku. U tom smislu, klinci, bez zaustavljanja, ovaj put idemo do lustracije!!!

 11. Vulinčićević kaže:

  Premijersednik Vučić pozvao Žagubicu sa sve Safetom da se suprotstavi omladinskom nato, dosovskom ološu. Naravno, tu će već biti 650 intelektualaca sa brkatim mrsomudom na čelu. Premijersednik neće prisustvovati svečanosti zbog sve većeg broja hemoroida koji se svakodnevno pojavljuju.

 12. amharac kaže:

  uvek smo kratko gedali i malo hteli; ja sam tog davnog 5. oktobra hteo i 6. i 7. i 30. oktobar, ali i novembar i decembar, i sve ostale dane i godine.
  posle 17 godina ljudi i dalje traze samo 6. oktobar, a nikako da shvate da ni taj 5. nije zavrsen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *