nazad na vrh

Sud doneo odluku da svi građani uplate Dinkiću po hiljadu evra

MC
Dinkić je saopštio da će poštovati odluku sudaFOTO: MC

BEOGRAD, 28. decembar 2016, (Njuz) – Rešenjem osnovnog suda u Beogradu svi građani Srbije dužni su da uplate hiljadu evra Mlađanu Dinkiću, bivšem guverneru NBS, bivšem ministru finansija, ministru za regionalni razvoj i predsedniku G17+ i URS.

Ovom odlukom završen je proces koji se pred ovim sudom vodio nekoliko godina i koji je privukao veliku pažnju javnosti.

– Postupajuće sudije su, ceneći prikupljene dokaze, procenile da je Mlađan Dinkić sve svoje funkcije obavljao stručno i savesno, da je poštovao sve zakonske propise i da u njegovom postupanju nema elemenata krivičnog dela – stoji u izreci presude – Shodno ovakvom zaključku, sud je doneo odluku da su svi građani Srbije obavezni da mu isplate po hiljadu evra. Sudsko veće je posebnu pažnju posvetilo spornom ugovoru sa FIAT-om za koji mnogi tvrde da je štetan po državu i utvrdilo da je njegov najveći deo zatamnjen, a da u vidljivom ostatku nema članova koji bi ukazivali na kršenje zakona. Sud smatra i da su građani odgovorni jer su poverovali Dinkićevim predizbornim obećanjima, da su nerealno procenjivali njegove sposobnosti i da je 1000 evra pravična naknada u ovom slučaju – piše u presudi.

Ova presuda će postati izvršna objavljivanjem u Službenom glasniku, a građani će, na kućne adrese, uskoro dobiti uplatnice kojim mogu regulisati svoj dug.

Dinkić nije želeo da komentariše presudu, jer se povukao iz javnog života i posvetio komponovanju.

Samo je kratko poručio da će poštovati odluku suda i da će primati isključivo dinarske uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ja, bogami, vec godinama kupujem hleb po obecanih tri dinara, a razliku sam cuvao za ovakve prilike.
  A gajim i zelenu salatu da docekam bogoljuba karica.
  Naravno, i ruze negujem, miru da okitim.

 2. Nakon odluke Suda da svaki građanin uplati Dinkiću 1000 evra dobro smo prošli.
  Zamislite da nam je obećao po 10.000 evra?

 3. Ovo je lazna presuda , samo zamlacujete narod.
  Da je prava presuda i kamatu bi zateznu platio .
  Vi se sprdate dok narod se davi u govnima koje je sam iskakio .
  Sluzite jedino da vidi da nije sve sto se napise u novinama istina .
  :)))))

 4. Samo ne znam da li smo dobili tih 1000 evra nešto se ne sećam

 5. ….na dan uplate

 6. Uloga kompozitora Mladje i mile mu familije nemerljiva je u svukupnomi, nadasve, agresivnom napretku države Srbije, a bogami i vaseljene, dokle god se dobar glas čuje.
  Gradjani Srbije su svakako, najviše dužni da se oda počast ovom vizionaru. Ne samo s's evri, nego bre i jedan spomenik, za
  života. Nije dovoljno što tamo neki Keba, ili neki Piroman proneše slavu vaseljnom, čuvenog im – Karića mu – kompozitora muzike i dekompozitora ekonomije.
  Verujem da će i crkva ispravno reagovati, a kako bi drukćije! Jedna misa. ‘Bože spasi našeg Mladju, i daj mu dug život i sreću, kako je i on nama’!

 7. Kucamo na vrata zaboravljenih asova. Neka se pripreme Baba Yula i Dete Marko…
  Sve ce to Pametni Veliki Vodja pozlatiti!

 8. Мене чуди да и Збер банка и даље ради !

 9. Јесу ли проверили колико му је финансијски маг послат на Кипар – Светислав Басара, вратио државног новца? Па нису ваљда наши млади експерти у змијско гнездо послали туристу, а Слоба извесну Борку Вучић?

 10. Ne moraju svi. Bogoljub Karić je oslobođen te obaveze.

 11. Kakav je to olos od coveka!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix