nazad na vrh

Sud naložio novo prebijanje Borka Stefanovića

Kragujevac, 15. april (Njuz) – Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, i naložio njegovo ponovno prebijanje, saopšteno je iz tog suda.

– Prvostepena presuda kojom su napadači na Borka Stefanovića osuđeni na zatvorske kazne je ukinuta, jer Viši sud u Kruševcu nije utvrdio sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta. Da bi se u potpunosti rasvetlile sve činjenice neophodno je da optuženi Miloš Šaponjić, Marko Živković i Danijel Žmijović ponovo pretuku potpredsednika Stranke slobode i pravde. Samo takvom rekonstrukcijom događaja može se doći do potpune istine – piše između ostalog u saopštenju Apelacionog suda.

U presudi se Borku Stefanoviću nalaže da dođe u Kruševac u istoj košulju u kojoj se pojavio i 23. novembra 2018. godine, te da napadačima ne pruža veći otpor nego štoje pružao tada. Sa druge strane, optuženima se nalaže da ponesu metalne štangle jednake debljine i težine i potrude se da ih upotrebe kao onog dana kada je pokušano održavanje mitinga Saveza za Srbiju.

Ukoliko se Borko Stefanović i trojica optuženih ne pojave u zakazano vreme ispred MZ Rasadnik u Kruševcu biće naloženo njihovo policijsko privođenje.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Mora da su sutkinje i sudije, u Kragujevcu i zavrsili TZV. pravne studije…??

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix