njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

03. nov. 2015

Sud odložio odsluženje kazne Kristijanu Goluboviću jer ne želi da utiče na nezavisnost Farme

BEOGRAD, 3. novembar 2015, (Njuz) – Viši sud u Beogradu doneo je odluku da odloži odsluženje zatvorske kazne Kristijanu Goluboviću, uz obrazloženje da nema pravo da utiče na nezavisnost Farme.

Poznati slikar je, inače, osuđen na osam godina zatvora, a sudije smatraju da bi njegov odlazak na izdržavanje kazne ugrozio legalnost izbornog procesa koji se trenutno odvija u ovom rijalitiju.

– Razmatrajući sve aspekte ovog slučaja zaključili smo da bi odlazak Golubovića u zatvor uticao na suštinsku autonomiju koju “Farma” uživa u našem pravnom sistemu. Takođe, uzeli smo u obzir i da u ovom rijalitiju traje kontinuirani izborni proces na čije rezultate ne smemo da utičemo – rekao nam je jedan od članova sudskog veća koje je donelo ovu odluku.

– Na “Farmi” svako ima pravo da bira i bude biran, i to pravo ne smemo oduzeti nikome, pa ni Kristijanu. Naglašavam da će zakon u ovom slučaju biti ispoštovan do kraja i da će Golubović biti poslat na izdržavanje kazne odmah po završetku “Farme” sem u slučaju da pređe u neki drugi rijaliti – istakao je ovaj sudija.

Odmah po donošenju, odluka je saopštena SMS-om koji je objavljen na kajronu tokom direktnog prenosa “Farme”. Da su sudije vodile računa samo o legalnosti odluke i izbegle mogući sukob interesa potvrđuje i činjenica da nikome od njih Kristijan nije favorit za pobedu i da će svoje glasove dati drugim takmičarima.

Bojan Savić

 1. haha kaže:

  Izgleda su sudije previdele umetnicka dela, koja ne bi izasla pod rukama ovog slikarskog genija, da je on kojim slucajem ranije smesten u zatvor. Buduce generacije bi bile uskracene za neprocenjive bisere nase kulture.

  1. Баш Рђа kaže:

   Ова танана уметничка душа, интелектуалац, господин, је такође и вајар, стручњак за гипсане радове. Вероватно и будући министар пољопривреде (фармер), кад може керамичар…мислим да имате лакмус (или се каже лапсус – бабићу, јави се), одлука није саопштена смс-ом, него снс-ом.

 2. Рубљов kaže:

  Независност “фарме”, де факто и де јуре, потврдио је својом изјавом и председник САНУ, господин костић, очекујући у будућности мудру политику премијера и владе да не ометају ни на који начин потписивање ССП – а између “косова” и “фарме”, и да јавно проговоре о правном статусу “парова”, “војводине” и “великог брата” чије нерешено питање спутава Србију у евроинтеграцијама…Господин костић јавно поставља питање зашто међу грађанима наведених независних државотворних ентитета нема ниједне сиријске избеглице, што изазива љутњу код наших “европских пријатеља”.

  1. Александар Хејтер kaže:

   Осећам да ће Коле Сану бити фаворит у неком наредном серијалу Фарме или ВБ.

   1. Рубљов kaže:

    коле сану ће инсистирати, зарад добрих комшијских односа, да наредни серијал фарме буде смештен у шиптарској Пећкој патријаршији, а велики брат у Дечанима, те да се један део новца од продаје Телекома (99,99 процената) уплати на рачун владе “косова” јер ће нам изаћи у сусрет и изнајмити ове древне, сакралне објекте величанствене шиптарске духовности и културе…

 3. Make kaže:

  Od kad vi Njuz-ovci prenosite stvarne vesti? Ovde ništa nije u “ogledalu”… na žalost…

 4. zexx kaže:

  Eh, šta ti je 21. vek!

  Nekad su slikare progonili uzduž i popreko i morali su da beže po belom svetu i u najgore rupe ovog sveta, a danas prosto kad umetnik ne bude shvaćen on pobegne direkt na televiziju… a, samo TV zna šta je stvarnost i mnogi se pitaju usput ima li života posle rijalitija i tek retki ima li života pre rijalitija, a samo su Hrist, Buda, Muhamed i sl. shvatali da je život uvek SADA i uvek U RIJALITIJU KOJI JE U TOKU NA TV-u… sve drugo je iluzija i prolaznost koja zaluđuje! Poseban stepen duhovnosti naravno privilegovan je onima koji gledaju vesti, oni će sedeti s desne strane Hristove u Carstvu Nebeske Farme!

  Ne bacjate svinje pred bisere… je li tako beše izreka…?

  Isto tako, čovek je nekad mogao da ode do cirkusa maksimum jednom godišnje ako je bio te sreće da živi u većem mestu koje je na mapi nekog cirkusa da tim putem hodi… danas niko nema pojma gde je izlaz iz cirkusa niti kako se uspeo izgubiti u toj šatri punoj klovnova , dresiranih životinja… i tek po koje starlete na trapezu…

  Da citiram možda i najvećeg umetnika ovih prostora, Ekrema Jevrića:
  “To su samo šoovi!”

 5. Bibika kaže:

  Srbija je pravna država a sud je dužan da primenjuje pravo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *