Sud nije prikupio dovoljno muda da isporuči Haradinaja Srbiji
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

27. apr. 2017

Sud oslobodio Haradinaja zbog nedostatka muda

FRANCUSKA, 27. april 2017, (Njuz) – Ramuš Haradinaj, koji je prošle godine uhapšen u Francuskoj po optužnici republike Srbije, oslobođen je jutros svih optužbi zbog nedostatka muda francuskog i evropskog tužilaštva. Kako se navodi u saopštenju suda, Haradinaj bi bio proglašen krivim i izručen Srbiji ali jednostavno “nije bilo muda da se tako nešto i uradi”.

– Pretpostavka pravde je da se za ovako ozbiljan i veliki slučaj predoče muda kako bi se ispoštovala procedura. Ceo svet je čekao da vidi da li ćemo imati muda i na kraju se ipak ispostavilo da nemamo, navodi se u saopštenju.

Ramuš Haradinaj ističe kako je presuda očekivana jer je znao “da za njegovo izručenje jednostavno niko u EU nema muda”:

– Čim su me uhapsili rekao sam da će se pokazati kako nemaju muda da me isporuče i bio sam u pravu, kaže on.

Stručnjaci se slažu da treba sakupiti dovoljno muda ukoliko je cilj da se ovako nešto odradi kako treba.

– Ukoliko u startu nemate muda, onda treba raditi na tom procesu i polako ih sakupljati dok nemate dovoljno čvrstih muda da možete da stanete iza vaše odluke po svaku cenu. Nažalost, nije prikupljeno dovoljno muda i Haradinaj je sada slobodan čovek, kaže se u tužilaštvu EU.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa odakle im muda kad ih dadoše Vodji Srbistana (mislim zabiše)!

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Moram priznati da sam poverovao u vašu priču i odmah je komentarisao! Onda sam malo dublje proverio činjenice i izgleda da je jedini pravi razlog za Haradinajevo oslobodjenje – nedostatak mozga u srpskom pravnom timu! E sad što neko nema muda da zbog toga podnese ostavke, to je sasvim druga priča!

 2. Ja sam kaže:

  13.36 – ” “Ma koliko da mi je teško i da sam danas bio i ljut i ogročen i razočaran, ponosan sam što živim u Srbiji i imam čast da vodim vladu koja se politici odobravanja i podsticanja zločina suprotstavlja na najsnažniji način i nastaviće to da radi. Želim da kažem građanima Srbije da slobodno uzdignuta čela idu ulicom jer nismo mi poraženi, već oni koji su doneli ovakve odluke. Pravo i pravda nisu uvek lako dostizni”…rece vucic, skidajuci sa lica masku heroja- pacenika, i ode u WC da nastavi da kaki.

 3. Bane A kaže:

  Ma, pusti muda… Nego, gde bi srpski patrioti nabavljali robu, ako nam albanski patrioti uvedu sankcije?

 4. Aleksandar Хејтер kaže:

  Ко зна, можда им Тачи и Харадинај обезбеде муда по гратис цени, ионако имају залихе органа из Жуте куће.

  1. Радојица kaže:

   Вело вероватно. Само што наши нес(п)ретни властодржачи о томе ништа не знају. Мислим, нико им није рекао … нису обавештени …

 5. Filozof kaže:

  Najači ste. Samo nastavite Njuz. 😃😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *