njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

17. jul. 2013

Sud pokušava da se seti šta se ono beše desilo sa džamijom

U sudu još ne znaju šta se tačno desilo u toj nekoj džamiji/FOTO: RTS

BEOGRAD, 17. jul 2013, (Njuz) – Viši sud u Beogradu, koji je danas osudio Miloša Radisavljevića Kimija i njegovog oca zbog napada na policajce ispred Bajrakli džamije 17. marta 2004. godine, pokušava da se se seti „šta se ono beše desilo tog dana sa džamijom“, saznaje Njuz.

Sudija Ivana Ramić je, nakon čitanja presude, izjavila da je pravda konačno zadovoljena i da su napadači na policajce osuđeni za to delo, ali da joj i dalje nije nije jasno šta se desilo sa „tom nekom džamijom o kojoj se priča“.

– Koliko sam uspela da shvatim iz medija, lica koja su osuđena za napad na policiju, izgleda imaju veze sa nečim što se desilo sa tom nekom džamijom, i sud će pokušati što pre da utvrdi o čemu je tačno reč. Mada ne garantujemo da ćemo uspeti da se setimo, jer je sve tako konfuzno – izjavila je Ramić.

Ona je rekla kako je nedavno šetala po Dorćolu i da je prošla pored jedne te džamije i da ima utisak da je sa njom sve u redu.

– Ništa na toj, kako je zovu, džamiji ne ukazuje da joj se bilo šta loše desilo, što dodatno buni sve pravnike koji su učestvovali u ovom slučaju – izjavila je sudija i napomenula da se “ceo ovaj slučaj dogodio pre skoro deset godina, i da je normalno da ne možemo sad baš svi da se setimo o čemu je tačno reč”.

Prema nezvaničnim saznanjima, iz suda stiže saopštenje da se, “kad malo bolje razmisle, niko od sudija uopšte ne seća ni otkud ta džamija na tom mestu, ali da je lepo što i u Beogradu postoje mesta gde pripadnici drugih veroispovesti, ako ih uopšte ima, mogu da odu i rade tamo ono šta se već radi u džamijama.”

Marko Dražić

Viktor Marković

 1. arko kaže:

  Džamija!?!?!? Je li to onaj iz babe što se češlja?

 2. Kontraš kaže:

  Dzamija se sama zapalila!

 3. Zoin Mihailo kaže:

  Džamija je u temeljima čuvala kod za samozapaljenje, koji se aktivirao istog trenutka kada se neko pojavio sa zapaljivim materijalom u ruci. Time se onaj koji je došao da je zapali oseća vrlo bedno, jer je to neko uradio pre njega.

 4. ariela kaže:

  E prosla su vremena kad se svaki dogadjaj i zulum koji Turci ucinise nad jadnom rajom upisao i u narodnim junackim uz gusle opevao….bese to pre mnogo leta a sad se ne secamo sta bese pre nekoliko godina… mozda stvarno ne treba da se secamo…sta mislite?

  1. Патриота са интересом kaže:

   О том јунаштву само узгусле се распредат може. Гусле трпе што ни ‘артија не мере!

 5. drLaki kaže:

  Sto rece Sofronije-lajavi krelac crvu, racunica je prosta. Niko nije osudjen i zapaljene dazmije nema, onda niko nije ni palio.

  1. scoby kaže:

   Jedina posledica paljevine je premestanje tadasnjeg sefa bg policije lukovica na mesto Sekretara u Gradskoj upravi, i to sto mu je ostao dozivotni nadimak – dzamija.

 6. Tagore kaže:

  Ni Bogovi ništa ne menjaju u prirodnom razvoju i u evoluciji ljudskih bića.
  U nedostatku konjskih pod_očnjaka, naučnih zavesa i prirodnih vela, ja sečem uši i krpim doope…

  1. Jelena kaže:

   Frizerka Bucka je videla da su navijaci pokusali da sprece dzamiju da se zapali.

 7. Ja ja ja kaže:

  Ovde se vidi zapaljeni auto. Jel Dzamija vrsta novog auta? Micubisi Dzamija :)

 8. Gruja kaže:

  Vas kao da placaju ovi iz RingerRinger(Blic,Alo,24h) da pisete ovakve tekstove.
  Ovde je problem sto su islamski svestenici svedocili da Kimi nije ucestvovao u paljenju ambasade, da su oni komsije(sto je tacno), da se jako dobro poznaju i da imaju jako dobre odnose. Kao i da ih je decko upozorio na mogucu opasnost pre nego sto se sve desilo.
  To svedocenje je bilo pre godinu dana, e sada ne znaju koga da terete pa odugovlace proces, a mozda ipak Kimi i bude osudjen bas kao onaj decko iz slucaja Taton koji nije bio na mestu dogadjaja i koji ima prilozenu kaznu za parkiranje sa drugog mesta kao i svedocenje policajca da mu je pisao kaznu na drugom delu grada.
  Raspitajte se malo pre nego sto napisete neki tekst ili pak stvarno dobijate pare od Ringeraja :)

 9. Sedin kaže:

  Srbi dodite u Sarajevo da vidite kako su sve crkve lijepe i sacuvane i bile su takve i za vrijeme rata,te crkve to je nas sarajevski obraz koi cuvamo, a vi ste svoj evo vidim pokazali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *