njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. feb. 2011

Šutanovac posetio Enterprajz

U.S.S Enterprise u orbiti iznad Srbije

BEOGRAD, 8. februar 2011, (Njuz) – Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su juče čuveni svemirski brod U.S.S. “Entreprajz”, glavno poprište dešavanja legendarnog serijala “Zvezdane Staze”.

U razgovoru sa admiralom Džejmsom Kirkom, kustosom i prvim komandirom legendarnog “Enterprajza”, iskazana je obostrana želja ka bilateralnoj saradnji i uspostavljanju dobrih odnosa.

– Posebno sam bio impresioniram demonstracijom “warp” brzine “Enterprajza – ispričao je Šutanovac – Stigli smo od Zemlje do planete RF382-11/b u sazvežđu Hercules za manje od dva sata, brže nego što biste stigli od Beograda do Čačka sa svim gužvama u centru i rupama na Ibarskoj magistrali – oduševljeno je rekao novinarima.

Šutanovac je istakao da ova poseta nije bila samo radi divljenja uznapredovanoj tehnologiji naših saveznika iz NATO-a ili divnoj svetlosti zvezde Ras Algeti već i radi stvaranja šanse za razvoj naše svemirske privrede i preorjentaciji posrnulih giganata ka istraživanju nepoznatog.

– Ubeđen sam da bi “Sloboda Čačak” mogla da proizvodi rezervne delove za “Enterprajz”, a “Ei Niš” je zainteresovan da postane deo razvojnog tima za novu generaciju teleportova – rekao je Šutanovac. – Moramo se okrenuti budućnosti koja je u razvijenom svetu već sadašnjost.

– Saradnja sa Srbijom se može pokazati presudnom u našoj borbi protiv Klingonaca – istakao je admiral Kirk, sada penzionisani kapetan “Enterprajza”.

Gospodin Data, član posade koji je još uvek aktivan u službi Američke svemirske mornarice, izrazio je veliko interesovanje za rad naučno-istraživačkog centra “Ivo Lola Ribar”.

– Svi znaju da nisam preterano emotivan humanoid – rekao je Data i nastavio, – Ali, ono što su pokazali oblici života iz Srbije prilikom posete našem brodu nateralo me je da ponovo poželim da budem čovek.

Da poseta nije bila isključivo poslovna i protokolarna pokazuje i prijateljstvo koje se razvilo između naše delegacije i posade broda.

– Voleo bih da smo upoznali i kapetana Pikara – rekao je Šutanovac. – Oduvek me je nešto privlačilo kod tog čoveka. Ta snaga, odlučnost i uopšte vrline koje on pokazuje već decenijama nijednog muškarca ne ostavljaju ravnodušnim. Ali, eto, to nije bilo u protokolu – pomalo razočarano je zaključio svoje izlaganje ministar odbrane.

Istok Pavlović

Dejan Nikolić

Izveštaj Blica o poseti na http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/233805/Sutanovac-na-nosacu-aviona-Enterprajz

 1. Nikola kaže:

  Fenomenalno!!!!!!!!!
  :D :D :D :D :D :D :D

 2. Jelena kaže:

  Zamisljam Kirka i Sutanovca u “razgovoru” i ne prestaje smeh…

 3. Ajvarolog kaže:

  Ma, zamislite celokupnu Vladu i opoziciju u kostimima ucesnika Star Treka, mislim da je dovoljno smesno. :)

  1. Anastasja kaže:

   A onda Enterprajz ukljući warp brzinu i nestane sa celokupnom posadom na bar 20 godina. Auuuuuuuuuu….. al’ bi tek to bilo lepo!

 4. Ovo je stvarno veoma dobro… Meni jedan od najboljih tekstova sa Njuza…

 5. Brkin brat kaže:

  E sad ste ga bas uboli!!! Hehehe
  Nasa “namenska” ce sada da izvozi sve do delta kvadranta!

  1. Worf kaže:

   *Synth solo* ahahahaha!

 6. spiderpig kaže:

  Je l’ to što ne pominju saradnju sa Zastavom znači da nisu zainteresovani za naše oružje ili su to namerno izostavili da bi iznenadili Klingonce na frontu?

 7. scoby kaže:

  Šta je ovde novo? Odavno je poznato da su vulkanci na čelu sa Mr. Spokom poreklom iz Srbije (čuvena slika Mr.Spoka sa podignuta 3 prsta).

 8. Worf kaže:

  Hahahaha! Zamislite Šukija kako seda na kapetanovo mesto i šmekerski naređuje: “Engage!”

 9. roker kaže:

  xe, xe … niste normalni … ne prestajem da se smejem, a tek sam pročitao naslov :)

 10. BMW kaže:

  Dajte bre, pa umalo ne umreh od smeha xD

 11. jocal kaže:

  … od naslova može dase rikne …

 12. Jordan kaže:

  Spok nije ucestvovao u pregovorima?
  Zato nema Lole u kombinaciji za softver.
  Ipak, sreca je da nije posao i Davinic. Negde izmedju dorucka i uzine iznajmio bi Enterprajz… Morali bi da prodamo Srbiju i jos da napisemo nekoliko cekova da platimo.

 13. Boza kaže:

  Koji ste vi carevi….

 14. rivens kaže:

  Ovakve fazone moze i moja baba napraviti. Ako kazem da je glupo izgledace kao pohvala.

 15. Kad ja tamo ... kaže:

  Opet gazenje istorijskih prijateljstava sa klingoncima i romulancima, radi tamo neke “planetarne unije”. Ccc…

 16. Micha kaže:

  Vi ste kraljevi, svaka cast !!!!!!

 17. Djura kaže:

  BEOGRAD – Najveći vojni samit u svetu biće održan u Beogradu sredinom juna ove godine. Na tom dvodnevnom skupu učestvovaće načelnici generalštabova i delegacije iz 69 zemalja sveta.
  Pre samita se planira organizovani obilazak i poseta zgrade generalstaba.

 18. sokar kaže:

  konacno ce i srbija da bude svemirska velesila , prvo dobijemo satelit i sad nam jos hoce da uglave Enterprajz

 19. Filip kaže:

  Ali: “Gospodin DATA” aaahahahahhhahahahahahahaaaaahhhahahahahahahhaa!!!

 20. Jan kaže:

  Svaka čast .

 21. KoChA kaže:

  Ha, možda Šutanovac žuri da se što pre dodvori Federaciji, ali svi dobro znamo da je srpski narod srcem uz Klingonsko carstvo, pa čak i Dominion, ako pogledamo u druge kvadrante. Ne znam neće ovo moći da prođe bez referenduma :D

 22. Gabi kaže:

  Denny Crane!

 23. bleki kaže:

  Od svih tih navodnih saradnji nema ništa!!! Ovo je samo predizborna kampanja.
  Ako mi ne verujete pročitajte zadnji interviju koji je g-din DATA dao njujorškom njizviku, gde jasno kaže imaju ugovor sa VIVAXOM.
  Znači, opet nas lažu.
  Ja to više neću da trpim!

 24. Mare1008 kaže:

  U planu je i poseta nedovršenoj “Zvezde smrti”. Kako saznajemo, Zli imperator je spreman da vojsci Srbije ustupi sačuvane delove i plan ove ogromne stanice, a za uzvrat bi samo želeo da upozna predsednika Tadić, i da mu se dopusti poseta čuvenom Drvengradu.

 25. Nestorović Hranislav kaže:

  Kako samo lepo priča ovaj naš Šuntanovac, milina ga je slušati bogati.

 26. Miki kaže:

  A ne mogu da verujem da nije svratio malo na USS.VOYAGER da upozna kapetanicu Kathryn Janeway. Ako je uspela da za samo 7 godina vrati svoju posadu kuci a bilo je na drugom kraju galaksije onda nam moze pomoci da Srbiju brze uvedemo u EU.

 27. kockastiekran kaže:

  Pikar je moralna osovina Alfa kvadranta. Nadam se da se Šutanovac malo ogrebao o njegove vrline, kao i da će ova poseta doprineti bržem ulasku Srbije u Federaciju.

 28. Petar kaže:

  Nisu preneli šta je Spok rekao Kirku kad je Šutanovac ušaao na most:” It's life, Jim, but not as we know it “

 29. BRANKKO kaže:

  Faking prajsles! :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *