nazad na vrh

Svake godine 50.000 neradnika iz Srbije se skine sa Vučićeve grbače

Lezilebović napušta Srbiju

SRBIJA, 27. avgust 2019, (Njuz) – Prema najnovijim podacima Evrostata Srbiju je u prošlog godini napustilo oko 50.000 neradnika za koje je predsednik Vučić morao da radi i danju i noću. Podaci Evrostata uključuju samo građane Srbije koji su otišli put Evropske Unije, a pretpostavlja se da je još nekoliko hiljada nezahvalnih za ono što im je predsednik Vučić svojim radom omogućio u proteklim godinama otišlo u SAD, Kanadu i Australiju.

Istraživanja pokazuju da se sve više mladih iz Srbije želi da napusti zemlju, no stručnjaci ukazuju na to da mladi zapravo nisu svesni da će u inostranstvu morati da žive od svog a ne od Vučićevog rada.

– Mladi ne razumeju da u EU neće Vučić moći da ustaje u 05:00 za njih, da neće Vučić učiti strane jezike za njih, da neće Vučić moći da im otvori fabriku i da oni samo dođu da rade, da ih neće čekati stanovi na gotovo, već da će sami morati da nauče jezik, naviju budilnik, nađu posao i da plaćaju kiriju za stan. Drugim rečima moraće sve sami da urade ukoliko žele da se prehrane i da žive bolje za 2 najviše 3 godine u nekoj stranoj zemlji, navodi sociolog Miša Branisavljević za naš sajt.

Ovaj tekst su omogućili pretplatnici Patreona: KLIKNITE OVDE, postanite i vi mecena Njuza i podržite autore!

– Verovatno bi bilo pametno da se država pozabavi ovim problemom i da se mladima objasni u šta se to upuštaju kada krenu put inostranstva i da se ustavna ovlašćenja predsednika republike završavaju tamo gde se i završava granica Srbije, te da im on u EU ne može pomoći. – dodao je on.

Iako veliki broj mladih ljudi koji je u zabludi deluje zabrinjavajuće, dobra vest je da će zbog smanjenog broja nezahvalnih džabalebaroša u zemlji predsednik Vučić moći bar malo da se odmori i tako skupi snage da još više posla uradi za građane koji su ostali u Srbiji.

Kako nezvanično saznajemo iz kabineta predsednika, Vučić je svoj budilnik pomerio sa 05:00 na 05:10, dok je popodnevni odmor za čaj produžen sa sadašnjih 5 na 8 minuta. Iako smo čuli da će predsednik i na počinak odlaziti pre uobičajenih 02:00 iza ponoći, o tome se i dalje špekuliše i informacija nije proverena.

Miloš Mileusnić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. …i posle finansiraju jos preostale lezilebovice ,putem deviznih doznaka u Maticu…!! I te pare,opet zavrse kod lezilebovica-na vlasti…!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix