njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

09. aug. 2012

Sve novčanice za ušmrkavanje potrošio na drogu

Novčanice od 2000 dinara su najmanje korišćene, pa su zdravije od ostalih

BEOGRAD, 9. avgust 2012, (Njuz) – Pasionirani uživalac narkotika iz Novog Beograda greškom je sve novčanice koje koristi za ušmrkavanje droge potrošio na kupovinu iste.

On je za ušmrkavanje koristio isključivo nove novčanice u apoenima od 2.000 dinara, koje su trenutno vrlo retke u opticaju, pa je u otvorenom pismu bankama apelovao da na finansijsko tržište emituju još novih novčanica.

Z.R (28) iz Novog Beograda u potresnom pismu obratio se bankama u Srbiji sa molbom da što pre reaguju i izađu u susret njemu, ali i drugim ljubiteljima droge i da u promet puste što više novih novčanica od 2.000 dinara kako bi konzumacija droge bila olakšana.

– Te novčanice su najpodesnije zbog veličine, a i najnovije su, najmanje su korišćene, što je meni jako važno zbog higijene. Pre nekoliko večeri sam greškom svoje tri dvehiljadarke uzeo zajedno sa ostalim novčanicama i potrošio ih za drogu, a šta sam uradio, shvatio sam tek kada sam se vratio i hteo da uzmem malo kokaina koji sam kupio – piše Z.R. u pismu.

Golgota Z.R. se tada, međutim, nije završila već je tek počela. On je kod sebe imao samo pohabane novčanice od 100 i 200 dinara, a s obzirom da, kako navodi, jako vodi računa o svom zdravlju i higijeni, njih nije želeo da koristi.

– Pokušao sam da nabavim dvehiljadarke u trafici i prodavnicama u komšiluku ali nigde nisu imali taj apoen. Ja od tada nisam uzeo i već mi je pomalo frka, iskreno. Zato sam odlučio da se na ovaj način obratim bankama jer sam shvatio da samo one mogu imati dovoljan broj svih novčanica pa i ovih koje su su potrebne nama, uživaocima – naveo je Z.R. u pismu.

Povodom problema sa kojim se suočava Beograđanin Z.R. za sada se niko od nadležnih nije oglasio. Ukoliko se to ne desi u naredna dva dana, ovaj 28-godišnji ekonomista moraće da pribegne konzumaciji pomoću novčanica koje ima na raspolaganju, a koje su izrazito nezdrave.

Nenad Milosavljević

 1. raskoljnikov kaže:

  Početnička greška, trebao je da se zalera pa da plati somačama

 2. Ђеки kaže:

  Каже Пељевин да вероватно штос с кокаином није у кокаину, него у новчаници кроз коју се ушмркава… А да је лепак скупљи, сви би писали о изузетној естетици навлачења кесе на главу…

  1. celtic kaže:

   Ah, Viktor Peljevin. Koliko je samo dobrih objašnjenja dao ;-)

   1. Ђеки kaže:

    Дао је и нека много глупа. То ти је писац који напише једну књигу да буде ремек-дело, а друга да буде оно WTF!…

 3. živadinka kaže:

  Al su zato one novcanice od sto dinara mekse. S njima sada mozes dupe da obrises, u svakom slucaju.

 4. Bellatrix Lastrange kaže:

  Dečko ekonomista, a zbunio se oko para… Mora da je i diplomirao uz pomoć istih…

 5. celtic kaže:

  Jadni mali remorker….

 6. himalajac kaže:

  Saopstenje iz Ministarstva Finansija Srbije:
  “Dragi nrkomani, Vlada je resila da pomaze svim gradjanima, pa i vama. Od sutra pocinje masovno stampanje novcanica od 2000 din, ali i 5000, 15000 i 100000 dinara, koje ce biti jos boljeg kvaliteta i lakse za rolanje. Nove novcanice se ne moraju cuvati, posto ce svakodnevno dostampavati nove”

 7. apostol kaže:

  “U cilju racionalizacije novčanih tokova, smanjenja troškova izrade, kao i nove sistematizacije radnih mesta u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca”, Vlada republike Srbije je na telefonskoj sednici odlučila da Zavod ubuduće štampa blanko monete, na kojima će sami građani upisivati iznos u dinarima, a po želji docrtavati portrete omiljenih ličnosti iz srpske istorije i javnog života. Istovremeno, Vlada Republike Srbije preventivno unapred zabranjuje da se novčanice sa likovima Predsednika i Premijera u žargonu nazivaju: “konj”, “grobar”, “Mirin mali””

 8. Djindjuva kaže:

  Trebalo bi kao i u Evropi otvoriti salter gde ce se besplatno deliti ova oprema.

 9. Damir kaže:

  Izlečiće tebe Peranović, pa nećeš više gubiti novčanice…

 10. nocney kaže:

  Prijetili Srbiji jos jedna inflacija?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *