Deca odgovarju na pitanje ko bi želeo da mu otac bude političar
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

24. sep. 2016

Sve više dečaka želi da postane sin političara kada poraste

BEOGRAD, 24. septembar 2016, (Njuz) – Istraživanje sprovedeno među decom uzrasta između pet i deset godina starosti pokazalo je da je tokom poslednje četiri godine u porastu broj dečaka koji, kada porastu, žele da budu sin političara, saznaje Njuz.

Iako je godinama među dečacima bilo najpopularnije zanimanje pilota o profesiji sin političara sada mašta čak 86 odsto mališana koji su bili obuhvaćeni ispitivanjem, izjavio za Njuz dr Petar Budimirović, dečiji psiholog.

– Nekada su dečaci sanjali o tome da kada porastu budu piloti, astronauti, fudbaleri ili vojnici, međutim, kao što možete da vidite vremena se menjaju. Ta zanimanja su i dalje interesantna nekim dečacima, ali nisu ni blizu popularnosti koje sin političara uživa među njima. Primetili smo tokom istraživanja i da dečaci sada najviše vole da se igraju bahatih sinova političara, pa se međusobno takmiče u tome ko će da napravi teži prekršaj i da pri tom prođe nekažnjeno zahvaljujući ocu koji je na funkciji – objasnio je dr Budimirović.

– Procentualno gledano 40 odsto muških ispitanika sebe zamišlja kao sina premijera, 22 odsto kao sina ministra, dok oko 15 odsto mašta o tome da bude sin nekog lokalnog političara koji je godinama na vlasti. Svega 0,05 odsto dečaka hteli bi da budu sin opozicionog političara i to samo u slučaju da je taj političar bio u vladi tokom najmanje jednog saziva– naveo je dr Budimirović.

On je istakao da je veoma interesantno to što je među oba pola ubedljivo najmanje popularno zanimanje političar, osim u slučaju da kada porastu mogu da budu Rasim Ljajić prilikom formiranja Vlade.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Deca teško shvataju da će za dve, najviše tri godine, biti toliko bolje da to više neće biti tako važno. Ili deca znaju bolje?!

 2. Ja sam kaže:

  Ako imas politicara za oca- onda nemas oca.

 3. Strani Placenik kaže:

  Zasto diskriminacija ,medju decom? A sta bi htele devojcice da budu kad porastu?
  Da nije Ceca ili Maja Gojkovic , Mozda Jorgovanka.

 4. Vladimir kaže:

  Zar i ti Soko? Ceo Njuz se u zadnje vreme smlačio, ali od tebe sam ipak očekivao mnogo jače članke…

  1. peric kaže:

   Soko se pripitomio.

  2. peric kaže:

   Kao posalice iz nekadasnje emisije “Veselo vece”

 5. haha kaže:

  Eh… Pa, ako ne politicar, a ono barem sin direktora poste, EPSa, ili Bajatovica (buduci da nema strucnijeg za direktora gasa).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *