Slabija deca biraju se da budu prodavci lubenica
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

17. aug. 2018

Sve više dece se igra komunalnih policajaca i prodavaca lubenica

BEOGRAD, 17. avgust 2018, (Njuz) – Kada su dečije igre u pitanju, širom Srbije zavladao je novi trend, saznaje Njuz.

Sve veći broj dece, starosti između pet i deset godina, ovog leta vreme provodi u igri koja se naziva „komunalni policajci i prodavci lubenica“. Ognjen Milutinov, roditelj devetogodišnjeg Nemanje, kaže da su deca opčinjena ovom igrom.

– Pravila igre su veoma jednostavna. Potrebno je najmanje četvoro učesnika, deca se podele u tri grupe, dvoje predstavljaju patrolu komunalne policije, najmanje jedno dete je građanin koji ima neki problem, a preostala deca su prodavci lubenica i oni se rasporede po kraju. Komunalna policija simulira patroliranje, a dete koje ima ulogu građanina ih doziva, žali se na razne probleme, a komunalci odgovaraju da za to nisu nadležni i nastavljaju dalje – objasnio je Ognjen.

– Cilj igre je da komunalni policajci što više puta odbiju građane i da uhvate sve prodavce lubenica. Kada ih uhvate moraju da ih kinje, da im zavrću ruke, prete kaznama i slično, dok deca koja su građani to snimaju mobilnim telefonom i viču da treba da ih je sramota. Igra se završava kada uhvate i poslednjeg prodavca lubenica. Ukoliko neko od komunalnih policajaca pristane da pomogne građanima, ili odluči da ne dira prodavca lubenica, sledećih deset dana mora da bude prodavac lubenica – ispričao je ovaj Beograđanin.

Ognjen je dodao da uglavnom slabija deca budu prodavci lubenica u igri.

– To je dobra stvar jer od malih nogu mogu da nauče kako će ih, kada porastu, tretirati različite institucije sistema – rekao je on.

Soko Sokolović

  1. Slobodan kaže:

    Jedan od najboljih, koje sam ikada pročitao na Njuz-u.

  2. Voja kaže:

    Kakva glupist a ko je ovo smislio baš nema ni nalo mozga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *