nazad na vrh

Sve više dece se igra komunalnih policajaca i prodavaca lubenica

Slabija deca biraju se da budu prodavci lubenica

BEOGRAD, 17. avgust 2018, (Njuz) – Kada su dečije igre u pitanju, širom Srbije zavladao je novi trend, saznaje Njuz.

Sve veći broj dece, starosti između pet i deset godina, ovog leta vreme provodi u igri koja se naziva “komunalni policajci i prodavci lubenica“. Ognjen Milutinov, roditelj devetogodišnjeg Nemanje, kaže da su deca opčinjena ovom igrom.

– Pravila igre su veoma jednostavna. Potrebno je najmanje četvoro učesnika, deca se podele u tri grupe, dvoje predstavljaju patrolu komunalne policije, najmanje jedno dete je građanin koji ima neki problem, a preostala deca su prodavci lubenica i oni se rasporede po kraju. Komunalna policija simulira patroliranje, a dete koje ima ulogu građanina ih doziva, žali se na razne probleme, a komunalci odgovaraju da za to nisu nadležni i nastavljaju dalje – objasnio je Ognjen.

– Cilj igre je da komunalni policajci što više puta odbiju građane i da uhvate sve prodavce lubenica. Kada ih uhvate moraju da ih kinje, da im zavrću ruke, prete kaznama i slično, dok deca koja su građani to snimaju mobilnim telefonom i viču da treba da ih je sramota. Igra se završava kada uhvate i poslednjeg prodavca lubenica. Ukoliko neko od komunalnih policajaca pristane da pomogne građanima, ili odluči da ne dira prodavca lubenica, sledećih deset dana mora da bude prodavac lubenica – ispričao je ovaj Beograđanin.

Ognjen je dodao da uglavnom slabija deca budu prodavci lubenica u igri.

– To je dobra stvar jer od malih nogu mogu da nauče kako će ih, kada porastu, tretirati različite institucije sistema – rekao je on.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Jedan od najboljih, koje sam ikada pročitao na Njuz-u.

  2. Kakva glupist a ko je ovo smislio baš nema ni nalo mozga.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix