nazad na vrh

Sve više dece u Australiji se ispisuje sa tenisa i upisuje na Prava

MELBURN, 16. januar 2022, (Njuz) – Nakon desetodnevne drame i suđenja najboljem teniseru na svetu Novaku Đokoviću, zabeležen je nagli rast interesovanja dece u Australiji za bavljenje pravničkom profesijom.

Kako nezvanično saznajemo, otkako je preinačena odluka da se Đokoviću dopusti učešće na Australijan openu, širom zemlje otvaraju se škole prava koja bi deci od najranijeg uzrasta približila i dočarala ovu neobičnu profesiju.

– Ovo je neverovatno, do pre samo nekoliko dana svi su hteli da budu teniseri, surferi ili veb-dizajneri, ali sada svi žele da postanu pravnici. Čak sam mišljenja da bi to pravo moglo da preraste u neki vid nacionalnog hobija – izjavio je otac deteta koje je prošle nedelje prestalo da ide na tenis i upisalo kurs uporednog prava.

– Kad bolje razmislim, možda ovo i ne treba toliko da nas čudi, jer poslednjih dana ljudi širom sveta znaju imena naših pravnika, navijaju za ovu ili onu stranu, citiraju šta je ko rekao, pa je logično da deca sada imaju neke nove idole – dodaje ovaj otac.

Kako je ovo prvi Australijan Open na kom su pravna pitanja imala veću pažnju javnosti nego što će to biti slučaj sa samim tenisom, nezvanično saznajemo da bi sledeće godine, uporedo sa ovim turnirom, mogao u Melburnu da bude organizovan i Grend slem u pravu.

Uroš Delić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Ja mislim da vlastima u Australiji treba dati puno pravo.
    Pravo u pizdu materinu.

  2. Pametna deca, kao da samo koriste Best of bee*najbolje od pcele pro100 pa lepo shvatili kako se njihove vlasti ponasaji prema svetskoj legendi i najboljem teniseru i naravno da odustaju…

  3. Pametna deca-kao da samo koriste najboljeod pcele pro100 ,videli su sta su uradili sa Noletom najvecom legendom tenisa za uvek…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix