njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. apr. 2021

Sve više dece žele da kad porastu budu poligrafisti

SREMSKA KAMENICA, 15. april 2021, (Njuz) – Sve više dece u Srbiji mašta da kad poraste postanu poligrafisti, pokazalo je istraživanje Instituta za poslovnu orijentaciju i kocku iz Sremske kamenice.

Prema istraživanju koje je vršeno na 3.000 mališana uzrasta od šest do deset godina, poligrafista bi želelo da bude njih 63 odsto. Na drugom mestu je policajac, trećem YouTube influenser, a na četvrtom Novak Đoković.

Doktor Života Arsić, koji je bio na čelu ovog istraživanja, kaže da rezultati ni malo ne bi trebalo da nas iznenade i da se on začudio što procenat dece koji naginje poligrafiji nije i veći.

-Deca, iako mala, mogu da osete nesigurnost koji mnogi poslovi nose. S druge strane, mogu da prepoznaju koji poslovi deluju sigurno. Ako su makar jednom uz svoje roditelje pogledali vesti, sigurno su shvatili da će Srbiji uvek biti potrebno mnogo poligrafista, pa je onda i ispravno da se od malena usmeravaju ka poslu koji je u ekspanziji – kaže ovaj naučnik.

On je podsetio i na predsednikove reči koji je prošle nedelje napomenuo da Srbija trenutno zapošljava više poligrafista nego jedna Nemačka i da ćemo, ako ovako nastavimo, morati da uvozimo poligrafiste.

Marko Dražić i Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *