Apoteke apeluju na građane da ne prave zalihe Tonus hleba/FOTO: www.dzepni.blogspot.rs
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

02. nov. 2015

Sve više građana zbog nestašice Tonus hleba prinuđeno da koristi obične lekove

BEOGRAD, 2. novembar 2015, (Njuz) – Usled nestašice Tonus hleba na tržištu sve više građana okreće se kupovini običnih lekova i medicinskih sredstava koji se mogu naći u apotekama.

Nakon skandala sa lažnim informacijama na pakovanju Tonusa, neke prodavnice su taj hleb povukle iz prodaje, ali je takođe veliki broj građana požurio i da obezbedi zalihe ovog lekovitog hleba, zbog čega je na tržištu zavladala nestašica.

– Apelujemo na građane da ne prave zalihe hleba jer on ionako ne može mnogo dugo da traje. Sa druge strane, stvara se nestašica, zbog čega su pod pritiskom apotekarske ustanove koje nude medicinske zamene za Tonus hleb – saopštili su iz Apotekarske ustanove Beograd.

Građani takođe nisu zadovoljni što moraju da koriste lekove sumnjivog porekla, koji često nisu delotvorni koliko i Tonus hleb.

– Iako to nisu naveli na pakovanju, Tonus hleb je jako dobar u tretiranju čukljeva i kurjih očiju. Ja sam uspeo da ih zalečim davno, a i dan-danas preventive radi Tonus hlebom postavljam cipele, ali sada kada ga nema u prodavnicama, strahujem da mi sečukljevi i kurje oči ne vrate. Koristim neke masti i lekarske preparate, a u “šteku” imam još samo pet-šest parčeta hleba, što čuvam za crne dane – rekao je za Njuz Ranko Cvjetić (58) iz Beograda.

Kupci Tonus hleba širom Srbije vrlo su uznemireni celom situacijom i većina njih se nada da će se stanje uskoro popraviti, a ukoliko se to ne desi, najavili su i proteste ispred ministarstva zdravlja, ruske ambasade, kao i bloga Mooshema koji je razotkrio netačne informacije na Tonusovoj ambalaži.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Moralo je biti jasno da ce kampanja protiv slanine i drugih ,,hraniva” dovesti do ovoga! Ko je ikag mislio da se zdrava kobasica moze zamenuti hlebom – eto mu sad!

 2. strani placenik kaže:

  Pa zar i hleb da nam uzmu?
  Od cega ce sirotinja da zivi?
  Cime da se lecimo ?
  Najbolje je lecio Hemoroide kod Premijera od uvlakaca.

 3. Рубљов kaže:

  Медицински суплементи за тонус хлеб – кока-кола и хамбургер, на општу радост, имају неограничен рок трајања и неограничен број контраиндикација…Навали, народе!

  1. Рубљов kaže:

   НИК ми не дозвољава другојачији коментар…

 4. veselo veče kaže:

  Pa ljudi, ovi rešili sve da nam ogade! Još samo neko da otkrije da promaja nije opasna, pa da se zapitamo, koja je to zavera protiv nas.

 5. deda Dragan kaže:

  Što bi rek'o Babić:Mnogi su sada u dileJi. Čekati stabilizaciju tržištaTonusom, ili preći na medicinske zamene? Mi “članovi” smo se odavno opredelili za Anus i”mi taj problem nemamo”.

 6. Nevermind kaže:

  Naš narod čvrsto veruje svemu što pričita, zašto ubiste placebo?

 7. Suhi Kruho kaže:

  U nedostatku lekovitog kruha “Tonus”, Srbi će testirati kubansku vakcinu na političke kumove, ortake i poslovne partnere.
  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će vakcina biti testirana i da će, za desetak dana kada dodju stručnjaci sa Kube, svaki Srbo dobiti tajnu dozu. Jeste, TANJUG to ovako piše (Ministar zgravlja… da će biti testirni…)
  Fidel Kastro je preporučio da se test obavi u američkom gulagu Guantanamo, ali njega niko ne sluša i Hussein Baraka je u cilju zaštite kenijanskih životinja zabranio test na teritoriji Kube i Afrike.
  Najpoznatiji srpski naučnik, Boegrađanin Nenad Božidarević, koji od 22. godine crta interfejs na Fejsbuku u SAD, je predložio i svoju crtačku pomoć. Jeste…
  – Mali poklon o zaštiti životinja:
  (Ova novembarska priča me seti na kubansku vakcinu, ali o srpskom prelivu za salatu, pričaćemo neki drugi dan.)
  Warning: Lana’s story will probably break your heart a little!
  “I wanted to see if she would be scared of me. I went back there and said, ‘Laaaaana! Hey, what's up?'”
  https://www.thedodo.com/dog-returned-to-shelter-is-too-sad-to-go-on-walks-1429049646.html
  Slatka mala Meksikanka Lana je usvojena u Toronto, i već godinu dana svi je bacaju u smeštaj za napuštene životinje “Mighty Mutts”. Lana odbija hranu i šetnju, i ne želi više da živi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *