njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

01. aug. 2019

Sve više građana Sopota letuje u Sopotu

SOPOT, 1. avgust 2019, (Njuz) – Ovog leta primetan je drastičan porast broja građana Srbije zainteresovanih za domaći turizam, među kojima prednjače stanovnici Sopota, koji su masovno odlučili da svoje godišnje odmore provedu u Sopotu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Istraživanje koje je trajalo tokom lula meseca, pokazalo je da je Sopot postao omiljena destinacija svih građana Sopota, kao i ljudi iz okolnih mesta.

– Većina građana ove beogradske opštine izjasnila se da će celo leto provesti u Sopotu, dok veliki broj meštana već sada zna da će na zimu skijati takođe u Sopotu. Mnogi su već sada odlučili i da Novu godinu i Božić provedu u ovom simpatičnom gradiću. Ova opšta odlučnost stanovnika Sopota da letuju i zimuju u svom rodnom mestu može samo da služi za primer i ohrabri ostale građane Srbije koji još uvek nisu odabrali destinaciju za godišnji odmor – saopštio je referent zavoda za statistiku Miljenko Mileusnić.

Pitali smo građane Sopota zbog čega su se odlučili na ovaj odvažan korak.

– Kao prvo, imam kuću u Sopotu. Na lepom je mestu, ima klima uređaj, a blizu je i prodavnica. Kao drugo, čuo sam da se i predsednik zalaže za domaći turizam i da čini sve da nam omogući letovanja širom Srbije. Ovo neka bude moj skromni doprinos – rekao nam je stari Sopotinac koji je želeo da ostane anoniman.

Marko Kovač

  1. scoby kaže:

    Eto, da ne bi vazduplohova i trenutne inspiracije Predsednika Šizoja, niko nikad ne bi čuo za Sopot, mirno seoce ispod Kosmaja, rodni dom preletača Vlahovića…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.