njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

01. aug. 2019

Sve više građana Sopota letuje u Sopotu

SOPOT, 1. avgust 2019, (Njuz) – Ovog leta primetan je drastičan porast broja građana Srbije zainteresovanih za domaći turizam, među kojima prednjače stanovnici Sopota, koji su masovno odlučili da svoje godišnje odmore provedu u Sopotu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Istraživanje koje je trajalo tokom lula meseca, pokazalo je da je Sopot postao omiljena destinacija svih građana Sopota, kao i ljudi iz okolnih mesta.

– Većina građana ove beogradske opštine izjasnila se da će celo leto provesti u Sopotu, dok veliki broj meštana već sada zna da će na zimu skijati takođe u Sopotu. Mnogi su već sada odlučili i da Novu godinu i Božić provedu u ovom simpatičnom gradiću. Ova opšta odlučnost stanovnika Sopota da letuju i zimuju u svom rodnom mestu može samo da služi za primer i ohrabri ostale građane Srbije koji još uvek nisu odabrali destinaciju za godišnji odmor – saopštio je referent zavoda za statistiku Miljenko Mileusnić.

Pitali smo građane Sopota zbog čega su se odlučili na ovaj odvažan korak.

– Kao prvo, imam kuću u Sopotu. Na lepom je mestu, ima klima uređaj, a blizu je i prodavnica. Kao drugo, čuo sam da se i predsednik zalaže za domaći turizam i da čini sve da nam omogući letovanja širom Srbije. Ovo neka bude moj skromni doprinos – rekao nam je stari Sopotinac koji je želeo da ostane anoniman.

Marko Kovač

  1. scoby kaže:

    Eto, da ne bi vazduplohova i trenutne inspiracije Predsednika Šizoja, niko nikad ne bi čuo za Sopot, mirno seoce ispod Kosmaja, rodni dom preletača Vlahovića…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *