nazad na vrh

Sve više građana Sopota letuje u Sopotu

SOPOT, 1. avgust 2019, (Njuz) – Ovog leta primetan je drastičan porast broja građana Srbije zainteresovanih za domaći turizam, među kojima prednjače stanovnici Sopota, koji su masovno odlučili da svoje godišnje odmore provedu u Sopotu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Istraživanje koje je trajalo tokom lula meseca, pokazalo je da je Sopot postao omiljena destinacija svih građana Sopota, kao i ljudi iz okolnih mesta.

– Većina građana ove beogradske opštine izjasnila se da će celo leto provesti u Sopotu, dok veliki broj meštana već sada zna da će na zimu skijati takođe u Sopotu. Mnogi su već sada odlučili i da Novu godinu i Božić provedu u ovom simpatičnom gradiću. Ova opšta odlučnost stanovnika Sopota da letuju i zimuju u svom rodnom mestu može samo da služi za primer i ohrabri ostale građane Srbije koji još uvek nisu odabrali destinaciju za godišnji odmor – saopštio je referent zavoda za statistiku Miljenko Mileusnić.

Pitali smo građane Sopota zbog čega su se odlučili na ovaj odvažan korak.

– Kao prvo, imam kuću u Sopotu. Na lepom je mestu, ima klima uređaj, a blizu je i prodavnica. Kao drugo, čuo sam da se i predsednik zalaže za domaći turizam i da čini sve da nam omogući letovanja širom Srbije. Ovo neka bude moj skromni doprinos – rekao nam je stari Sopotinac koji je želeo da ostane anoniman.

Marko Kovač

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Eto, da ne bi vazduplohova i trenutne inspiracije Predsednika Šizoja, niko nikad ne bi čuo za Sopot, mirno seoce ispod Kosmaja, rodni dom preletača Vlahovića…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix