njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

13. aug. 2013

Sve više mladih u Srbiji pred dilemom da li da gledaju epizodu po epizodu ili ceo serijal „Breaking Bad“ odjednom

Teški za mlade koji su se tek oporavili od pokolja u seriji „Game of Trones“

SREMSKA KAMENICA, 13. avgust 2013, (Njuz) – Mladi u Srbiji ovih dana su pred jednom od najvećih dilema poslednjih godina da li da pogledaju jednu po jednu epizodu poslednjeg serijala „Breaking Bad“, ili da se strpe još dva meseca i pogledaju sve epizode odjednom, pokazuju rezultati Instituta za pirateriju iz Sremske Kamenice.

Kako navode u ovom Institutu, iz dana u dan raste broj mladih koji nisu u stanju da donesu ovu važnu odluku.

-Telefon ne prestaje da nam zvoni, očajni mladi ljudi vape za pomoći. Naš plan je da od sutra uvedemo i SOS liniju za sve koji žele da porazgovaraju sa stručnjacima koji će im pomoći da se izbore sa ovom dilemom – napominje dr Obrad Filipović sa ovog Instituta.

On napominje da su poslednji meseci bili posebno teški za mlade u Srbiji, koji, svega nekoliko nedelja nakon što su se oporavili od pokolja u seriji „Game of Trones“, sada moraju po prvi put da preuzmu sudbinu u svoje ruke.

-Dodatnu presiju vrši saznanje da nakon donete odluke nema više povratka nazad, zbog čega je mladi stalno preispituju i povećavaju sebi stres – smatra ovaj stručnjak.

Na naše pitanje šta on lično savetuje, jer je poslednja epizoda završena veoma dramatično kada je Henk pronašao knjigu sa… dr Filipović se izdrao na nas da mu ništa ne otkrivamo jer je tek na početku četvrtog serijala.

Marko Dražić

 1. himalajac kaže:

  Zbog ozbiljnosti situacije, pored otvorenih SOS linija, pre 2 nedelje, otvorena  je i sigurna kuca za sve one koji prate gore pomenute  serijale, ali i serijale farmi, velikog brata, itd.
  Zbog velikog interesovanja, ali i prenatrpanosti, pored sigurne kuce, na adresi Padinska Skela bb, otvorena je i manja ispostava iste sigurne kuce u ulici  dr. Koste Todorovica broj 26

  1. thunder kaže:

   xex, ne mogu da verujem da neko pominje Breaking Bad u recenici gde se pominju farma i Veliki Brat.

   1. himalajac kaže:

    ne bih znao razliku, ali svejedno; zanimacija za rulje, na ovaj ili onaj nacin…

    1. Kontraš kaže:

     a ti svo svoje slobodno vreme provodiš čitajući Ruske klasike?Ajde ne seri.

     1. iva kaže:

      i tebi ne bi nista falilo, bar bi pisao ruske malim slovom. kao sto je pokazao grayson perry u svojoj hit seriji “in the best possible taste” (davala se na channel4), ukus je funkcija klasne pripadnosti. televizija i sve na njoj su za radnicku/nizu srednju klasu. nema razlike izmedju reality-ja i neke serije koja ima dobar scenario i glumce. ciljna grupa je ista.

    2. Nikola kaže:

     Taj rad, dajte im tv da se zanimaju i nece da razmisljaju

 2. himalajac kaže:

  Zbog ozbiljnosti situacije, pored otvorenih SOS linija, pre 2 nedelje, otvorena je i sigurna kuca za sve one koji prate gore pomenute serijale, ali i serijale farmi, velikog brata, itd.
  Zbog velikog interesovanja, ali i prenatrpanosti, pored sigurne kuce, na adresi Padinska Skela bb, otvorena je i manja ispostava iste sigurne kuce u ulici dr. Koste Todorovica broj 26

 3. DrFaustuss kaže:

  Ako rotirate tocak po horizontali ili po vertikali dobijete tocak. Sta dobijete ako rotirate cetvorougao(po horizontali)?
  1. Dvougao
  2. Trougao
  3. Cetvorougao

  1. jp kaže:

   Koren iz 3?

  2. technocaja kaže:

   Ne dobiješ ništa nego gubiš vreme, i to je jedini tačan odgovor…

  3. iberlauf kaže:

   Kod mene u kraju sa takvim pitanjem bi dobio po nosu.

 4. Stanko kaže:

  Što bi neko rotirao kvadrat po horizontali ?

 5. Slavko kaže:

  Nego, jel’ ovde da apliciram za pos'o na splavu?
  Rek'o mi prijatelj da je to na http://www.njuz.net

  Ovaj Enter ne radi.
  Jel’ ovo isto kao Adecco?
  Evo CV u atadžment.
  !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *