njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

06. jun. 2013

Sve više nezaposlenih sedi po kafićima kako bi delovalo da imaju posao

Momir kaže da otkako je po ceo dan u kafiću, više niko ne misli da je nezaposlen

BEOGRAD, 6. jun 2013, (Njuz) – Sve veći broj mladih koji nisu zaposleni provodi slobodno vreme u kafićima kako bi ostavili utisak da imaju redovan posao, pokazuju najnovija istraživanja.

Jedan od nezaposlenih, Momir Begović, koga smo zatekli da sedi u kafiću na Cvetnom trgu, kaže kako je konačno pronašao idealnu formulu da se predstavi kao uspešan biznismen, a ne kao do sada, besposličar koga osuđuje okolina.

– Ranije sam se krio od prijatelja, folirajući se da sam na poslu i da nemam vremena za viđanje sa njima, ali od kako sam počeo da sedim u obilžnjem kafiću, nemam više strahove da će neko posumnjati da nemam posao. Društvo i komšije koji me često viđaju kako ispijam kafe ubeđeni su da sam uspešan poslovni čovek – kaže Momir i dodaje da je, od kad ga rodbina posećuje u kafiću, čuo da u rodnom mestu za njega imaju samo reči hvale.

Ovaj menadžer stočarstva bez posla kaže kako je u početku u kafiću provodio po 4, 5 sati, ali da je u poslednje vreme ozbiljno shvatio svoju nameru da se predstavi kao neko kome ide u životu, pa sve duže ostaje u kafiću u prizemlju zgrade u kojoj živi.

– U kafić dođem već oko 9 i ostajem skoro do 17 časova, mada se ponekad desi da ostanem i prekovremeno. Za razliku od ovih što šetaju gradom u sred radnog vremena i za koje se iz aviona vidi da nemaju posao, ja nemam vremena za odmor i šetnju kao ti blejači – rekao je Momir novinaru Njuza koji je seo s njim da popije kafu.

Momir kaže kako je sedenje u kafiću za njega postala ozbiljna životna stvar, i da, ukoliko bi se desilo da dobije posao, ne bi znao kako da objasni rodbini i prijateljima da je stvarno zaposlen.

Miroslav Vujović

 1. index kaže:

  Sve se ne radi a zivi se na Cvetnom trgu :D

 2. himalajac kaže:

  kako statisticki podaci pokazuju, uskoro ce 70% populacije, mladi, ali i stariji, biti zaposleno na ovaj nacin, sto je jako pozitivno, jer jedan od uslova za prikljucenje EU je upravo smanjenje nezposlenih

 3. Nesa kaže:

  Menadzer stocarstva za njega ce uvek imati posla koliko ima volova po Srbiji.

  1. himalajac kaže:

   a opet, volovi su uglavno menadzeri u srbijici

 4. Djura kaže:

  Još su bolji stranci koji dođu kod nas, pa se dive kako je sve opušteno i kako svi sede po kafićima. Dive se i pitaju kako to da kod njih zaposleni nemaju kad da sede po kafićima. Nisu oni uspeli kao mi, mora da se pojedoše živi.

 5. seljak kaže:

  Inače ima menadžera koji su otvorili firmu i kao sedište firme naveli neki kafić, gde se sastaju sa poslovnim partnerima. Na taj način ne moraju da plaćaju zakup poslovnog prostora.

  1. mirko kaže:

   hahah

 6. celtic kaže:

  ‘…od kad ga rodbina posećuje u kafiću, čuo da u rodnom mestu za njega imaju samo reči hvale.’
  Uredništvo, slatka paralela od vas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *