Nedostatak metroa najveći turistički potencijal Beograda
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

19. aug. 2017

Sve više turista dolazi u Beograd da vide grad koji nema metro

BEOGRAD, 19. avgust 2017, (Njuz) – Broj turista koji je od početka godine posetio srpsku prestonicu znatno je veći od očekivanog, a ankete pokazuju da sve više njih dolazi u Beograd kako bi videli ovoliki grad koji nema metro.

– U dosadašnjim anketama stranci su noćni život, hranu i gostoprimstvo ljudi navodili kao glavni razlog dolaska u Beograd. Međutim, u poslednje vreme sve više njih kao razlog dolaska navode da su došli da vide grad koji nema metro – kažu u Turističkoj organizaciji Beograd.

U TOB-u ističu da se upravo u ovome krije veliki turistički potencijal, jer je takozvani ekstremni turizam sve popularniji među turistima.

– Oni žele da dožive nešto novo i drugačije. Žele da vide kako je to biti zaglavljen u špicu, kako izgubiti ceo dan zbog saobraćajnog kolapsa, kako je to kasniti jer ne možete da prođete ulicama. A sada osmišljavamo i posebno zanimljivu turu koja će se zvati „Tri dana s kraja na kraj“. Naime, toliko će trajati putovanje s jednog na drugi kraj Beograda – objašnjavaju u TOB-u.

Iz Gradske uprave ističu da su ozbiljno shvatili navode Turističke organizacije Beograda i da će sve učiniti da se ovaj turistički potencijal maksimalno iskoristi.

– Ne možemo baš da garantujemo da nećemo graditi metro, ali ono što sigurno možemo da uradimo jeste da odložimo i ovako neizvestan početak njegove gradnje – kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Bane Grković

  1. scoby kaže:

    Ko kaze da Beograd nema metro? Tuneli su vec odavno prokopani, ali stedljiva vlast nece da kupi vozove. Tako vec godinama ne radi nekadasnja linija gradskog voza Pancevacki Most/Resnik, a u rakovackom tunelu, preduzimljivi zeleznicari gaje organik sampinjone. I cim gradska vlast pomene metro, treba im nabiti na nos ovu neiskoriscenu liniju, jer ima nas jos koji ne pamtimo kao kokoske -verno glasacko telo unapredjenih seseljoida.

  2. Malo mnogo kaže:

    Ne bi mi menjali našu fontanu na Slaviji,Beograd na vodi i jarbol na Ušču ni za kakav metro.

  3. voya montoya kaže:

    A METRO u Krnjaci ,pa isto u Zemunu ,a to se ne racuna …?? Jelte…?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *