Gradski menadžer i gradonačelnik trenutno su najveće turističke atrakcije Beograda
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

28. jun. 2017

Sve više turista dolazi u Beograd da vidi Vesića i Malog

BEOGRAD, 28. jun 2017, (Njuz) – Turistička organizacija Beograda saopštila je danas da je broj turista koji u glavni grad dolazi da vidi Vesića i Malog u konstantnom porastu. Miodrag Popović, v.d. direktora TOB, kaže da je za prvih pet meseci ove godine broj turista koji su došli zbog njih dvojice za čak 43% veći u odnosu na isti period prošle godine.

– Nema sumnje da su gradski menadžer i gradonačelnik trenutno najveće turističke atrakcije Beograda. Prema rezultatima istraživanja, tokom prošlog meseca 69% stranaca koji su posetili naš grad kao glavni razlog dolaska navode obilazak Vesića i Malog. Turisti kažu da ih najviše privlače projekti o kojima njih dvojica svakodnevno pričaju i ističu da nešto slično nikada nisu čuli i kako nisu mogli ni da zamisle da neko može da ima ideje poput onih koje Vesiću i Malom padaju na pamet – izjavio je Popović za Njuz.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da je plan da on i Mali uskoro budu postavljeni u neki moderan park kako bi što više turista moglo da im priđe i da ih vidi.

– U pitanju je kapitalna investicija i ozbiljan građevinski poduhvat koji će našem gradu doneti ozbiljan priliv novca. Kada definišemo mesto na koje ćemo biti postavljeni počećemo i izgradnju velikog bulevara sa po tri trake u oba smera koji će turistima, ali i našim sugrađanima, omogućiti da iz svakog dela grada do nas dvojice stignu za samo desetak minuta – istakao je on.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da je ponosan zbog toga što su strani turisti u Vesićevom i njegovom radu prepoznali novu atrakciju našeg glavnog grada.

– Goran Vesić i ja smo još jedan dodatak bogatoj turističkoj ponudi Beograda i nas dvojicu doživljavam kao deo mozaika koji se zove stvaranje lepšeg i modernijeg Beograda. Mi tome svakako doprinosimo o čemu govori rekordan broj turista koje smo privukli i koji svakodnevno žele da nas gledaju i slikaju – istakao je Mali.

On je dodao da žuri pošto ga čeka grupa od 90.000 bugarskih turista koji su danas došli u Beograd samo zbog Vesića i njega.

– Trebalo je da dođe i čitavih 100.000 Bugara ali se jedan deo njih usput prelio u Niš – napomenuo je Mali.

Soko Sokolović

 1. haha kaže:

  Samo 100000 bugara??? Pa to nije ni 1% koliko treba tek da dodje kineza.

 2. zeks kaže:

  Radi ustede predlazem da budu izlozeni u zooloskom vrtu.

 3. Ja sam kaže:

  Zaboravili ste doprinos zdravstvenom turizmu slojevito prozirne Nade Macure.
  Red sala, red slanine, red crnih gacica…

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Kad bi se svi naprednjaci stavili u neki obor i proglasili za atrakciju, bila bi to dupla korist. Em prihodi od turista posmatrača, em manje štete za Srbiju!

 5. frka kaže:

  Poslednja grupa turista je odusevljena remiksom i nasom virtuelnom verzijom na fontani hita “Smoke on the water”, koji se
  sada zove “Vinca na BgH20”.
  Delice autograme na konzerve napunjenim dimom i vodim sa likom navedenih uz selfi.

 6. scoby kaže:

  Najnovija ideja ovog dvojca sa kormilarem o postavljanju senzora za vetar na deponiji u Vinci, spada u njihove vrhunske domete. Jos kad bi poceli i medjusobno da komuniciraju…

 7. Malo mnogo kaže:

  Treba da budu izloženi u muzeju savremene umetnosti,jer je fontana na Slaviji umetničko remek delo.Neka samo tako nastave, kakva Jagodina, Beograd će biti najlepši evropski grad.

 8. voya montoya kaže:

  Sva sreca pa nisam menadzer niti na jednom nivou…Experti,koordinatori,drzavni sekretari,PR -i ,edukatori…Izvucite zakljucak!!!

 9. peric kaže:

  Po atrakcijama , trenutno je mrtva trka izmedju Beograda, Jagodine, Skoplja, i varsara u Vlasotince na Goresnjak. S tim sto je ovaj poslednji jedina prava/istinska atrakcija.

 10. Amharac kaže:

  Jos kada bi se trkali, dva kruga na hipodromu, to bi bila prava atrakcija; i ja bih isao da ih gledam, i kladim se, a verujem, i milioni drugih

 11. Радојица kaže:

  А што не би њих двојица заменили Миткета Тукаџију на Славији? Онако, у сред фонтане. Са раширеним кишобранима … у свим дугиним бојама … а около парада … у сред Белог града…

 12. amharac kaže:

  a u kom delu BGD ZOO su smesteni?
  neki moji rodjaci sa sela dolaze u BGD, pa mozda im bude interesantno da vide…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *