Sve veći kolaps zbog notifikacija na Fejsbuku
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. mar. 2016

Sve više vozača namerno tempira da stane na crveno da bi proverili status na Fejsu

SREMSKA KAMENICA, 22. mart 2016, (Njuz) – Ostavljanje komentara i kačenje fotografija na društvenim mrežama usporava saobraćaj u gradu, zaključak je istraživanja Instituta za unapređenje rasprava na Fejsbuku iz Sremske Kamenice.

Rezultati istraživanje su pokazali da veliki broj vozača namerno vozi sporije, tempirajući tako da se zaustave na što više crvenih svetala, gde na miru mogu da pogledaju notifikacije na Fejsbuku, kao i da prelistaju tajmlajn u slučaju da je neko okačio neki zanimljiv klip, vic ili motivacioni citat.

– Čovek je došao do tog stadijuma u evoluciji gde više ne može da izdrži duže od 2 minuta bez Fejsbuka. To ne bi bilo ništa neobično da čovek, kao svesno biće, ne mora s vremena na vreme da vozi automobil, gde je ova aktivnost nebezbedna. Zato se vozači prilagođavaju Fejsbuku i staju na crveno svetlo da bi proverili šta im je neko odgovorio na komentar, ili koliko ljudi im je lajkovalo selfi. Čak se dešava i da stanu na pešačkom prelazu samo da bi videli da li imaju neku notifikaciju – kaže za Njuz dr Petar Milenić, ekspert za saobraćaj i instagram filtere sa ovog instituta.

Kako se nezvanično saznaje, proveravanje Fejsbuka je dovelo i do povećanog broja trubljenja na semaforima, kao i do velikog broja poruka “Nmogu sad. Voyim.”

Viktor Marković

 1. Ja sam kaže:

  Vozaci GSP-a su sampioni.
  Oni za vreme voznje ne samo da jedu na slepo vec i voze po osecaju i to sa volanom medju nogama. Dok sa jedinom slobodnom rukom nabadaju tastaturu na prvom telefonu drugi ramenom pritiskaju na uvo.

  1. I ja sam ja kaže:

   Ja sam jednom isao autobusom do Trstenika, vozac je sve vreme telefonirao ili slao poruke, a jedan deo oboje istovremeno (2 telefona). Za to vreme je vozio dosta iznad ogranicenja, kad je sisao sa autoputa (Pojate), drzao ~100-110 (izmerio GPS-om) i vozio sredinom puta (po sred bele linije), da bi lakse preticao automobile na koje je nailazio. Bilo je dosta nezadovoljnih putnika, mnogi su pricali da ce da ga prijave, ne znam sta je dalje bilo.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako na sto drugih mesta gradjani mogu da se zale na sve nivoe vlasti i kako im zagorcavaju zivot, ovde to ne vazi. Bezbrojnim, nesinhronizovanim semaforima, rekonstrukcijama i pogresno regulisanom signalizacijom, vozacima je ostavljeno puno mogucnosti da udovolje ovoj novoj navici i potrebi!

 3. Sp kaže:

  Ništa ne legne kao lajk na prazan stomak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *