njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. jan. 2023

LEPA VEST: Sve više zaraznih bolesti se vraća u Srbiju zbog odličnih uslova za život

BEOGRAD, 13. januar 2022, (Njuz) – Različite zarazne bolesti se u poslednje vreme sve češće odlučuju na povratak u Srbiju jer je životni standard drastično porastao tokom prethodnih par godina.

Dok Srbija već decenijama muku muči sa konstantnim odlivom mozgova, uslovi života za bolesti su se u našoj zemlji toliko popravili da se na povratak odlučuju čak i zarazne bolesti za koje se odavno mislilo da su potpuno iskorenjene.

Među poslednjim bolestima koje su baš ovih dana stigle u Srbiju su morbile i tuberkuloza, a reporter Njuza je porazgovarao sa tuberkulozom o tome šta ju je privuklo da dođe baš kod nas.

– Čula sam u medijima da ovde vlada zlatno doba za ljude, ali nisam znala da je nastupilo i zlatno doba za nas, bolesti. Izgleda da se situacija u poslednjih nekoliko godina značajno popravila otkad ste odlučili da prestanete da se vakcinišete, tako da je standard baš porastao, a očekujem da će Srbija u narednih nekoliko godina doći na nivo neprevaziđenog i za nas najboljeg perioda, srednjeg veka – navela je tuberkuloza kroz kašalj.

Na pitanje da li je stigla da obiće Srbiju i šta joj se najviše dopalo u našoj zemlji, tuberkuloza kaže da je do sada malo obišla Beograd i Novi Pazar i da su ljudi jako gostoprimljivi, te da su je primili prijateljski i “širom otvorenih pluća i imunog sistema”.

Na pitanje da li očekuje da će uskoro njenim i stopama morbila krenuti i druge bolesti, tuberkuloza je navela da je gotovo sigurno da će se, ukoliko životni uslovi nastavljaju da se popravljaju, u narednom periodu vratiti sve ostale zarazne bolesti.

– Čula sam se baš nedavno sa difterijom i velikim kašljem i oni sigurno stižu uskoro, a kuga i kolera se još uvek premišljaju, ali verovatno će na kraju i one prelomiti da svrate u nekom momentu bar na kratko – zaključila je tuberkuloza.

Nenad Milosavljević

  1. Жељко Бучински kaže:

    Зезнуће се, као и људи! То само привидно изгледа!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *