njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. okt. 2023

Svečano otvorena fabrika za proizvodnju plastičnih flaša za gorivo

BEOGRAD, 12. oktobar 2023, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio novu fabriku plastičnih flaša za benzin i za dizel. On je istakao kako je ovo samo prvi korak kojim Srbija pokazuje da je sprema za eventualne sankcije koje najavljuju iz Evropske unije.

– Sa Zapada nam opet prete sankcijama. Naš narod je već jednom preživeo sve to, ali za razliku od tog perioda, sada spremno dočekujemo nestašice goriva. U ovoj velelepnoj fabrici proizvodiće se plastične dvolitarke u koje će moći da stane dovoljno bezolovnog ili dizela da auto stigne do narednog uličnog prodavca – rekao je predsednik – Zamolio sam investitora da flaše budu identične koka-kolinim jer je naš narod navikao baš na takve, a predložio sam im i da kupci više od 3 flaše dobiju gratis crevo za izvlačenje benzina iz rezervoara – dodao je on.

– Lokacija fabrike nije izabrana slučajno, blizina rumunske i mađarske granice omogućiće uličnim prodavcima da što pre napune flaše u Segedinu i u Temišvaru i ekspresno ih ponude svim vozačima u Srbiji koji se u tom trenutku zateknu na ulici bez goriva. U fabrici će biti zaposleno oko 200 ljudi, što će uticati na porast BDP-a, i to onog pravog, a ne kako neki ljudi iz opozicije zlurado nazivaju benzin-dizel-petrolej – rekao je predsednik – Apelujem na sve preprodavce da cene benzina i dizela budu korektne, u skladu sa akcijom “Bolja cena” – zaključio je predsednik.

Vučić je najavio i planove za izgradnju fabrike “Step lajt” sokova, zatim fabrike rafova na kojima ne stoji ništa, fabrike 501 farmerki, fabrike novčanica, kao i otvaranje banaka koje će nuditi kamate na štednju koje će postojati samo u Srbiji i “koje se samo mogu poželeti”.

Miroslav Vujović

  1. Saša kaže:

    Hoće li moći flaša da se probari u vreloj vodi i da se tako smanji zapremina za oko 10%?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *