Youtube Screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. jun. 2024

Svesrpski sabor dobio ponude za nastupe u Austriji, Nemačkoj i u Čikagu

BEOGRAD, 10. jun 2024, (Njuz) – Veliki Svesrpski sabor koji je 8. juna održan u Beogradu, dobio je ponude za nastupe u zemljama u kojima živi veliki broj Srba.

– Videli smo da Svesrpski sabor ima potencijala, pa smo odlučili da ga pozovemo na gostovanje kod nas – kaže Branko Milenković, predsednik Udruženja Srba u Nemačkoj – Program u Beogradu je bio jako zabavan, videli smo letećeg čoveka koji često doleće iz Banjaluke u Beograd, bradate muškarce u suknjama, bakljadu kojom je osvetljena kanalizacija koja se ispušta u reku, imitacije zapaljivih govora svetskih lidera od pre 100 godina, ministra koji se kezi u kameru dok snima neke smešne zgrade iza sebe i još mnogo drugog zabavnog sadržaja, tako da mislimo da bi i kod nas ovaj Sabor privukao mnogo posetilaca. Ubeđen sam da nikog ne bismo morali da dovlačimo autobusima i plaćamo mu da stoji i tapše, već, naprotiv, da bi se okupilo više ljudi nego u Beogradu, spremnih da plate kartu da vide sve te atrakcije – kaže Milenković – Isto misle i naše kolege iz Austrije – dodao je on.

Da je Svesrpski sabor odjeknuo i van Evrope, govori činjenica da je dobio poziv i za gostovanje u Čikagu.

– Oduševljeni smo ovim Saborom – kaže Milan Stojković, predsednik Udruženja Srba u Čikagu – Pozvali smo sve učesnike da održe istu manifestaciju i kod nas, jedino što bi morali da prilagode govore jer mi ovde nemamo nameru da se od nekog branimo, a i nismo planirali da se ujedinjavamo sa Srbima iz Njujorka i Los Anđelesa jer nam je svima lepo tamo gde smo – objasnio je on.

Miroslav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *