nazad na vrh

Svet u strahu od Trećeg svetskog rata jer je Branko Stefanović našao pare u česnici

Medija centar Beograd
FOTO: Medija centar Beograd

Treći svetski rat je gotovo neminovnost, smatraju međunarodni eksperti za mir i povlašćene cene oružja pošto su saznali da je Branko Stefanović, otac srpskog ministra policije, prilikom lomljenja božićne česnice u njoj našao pare.

– Situacija na Bliskom istoku je odavno zabrinjavajuća. Nedavna akcija američke vojske u kojoj je ubijen general Sulejmani je dodatno podgrejala tenzije, ali svi smo se nadali da ćemo izbeći sukob velikih razmera. Sve oči sveta su danas bile uprte u dom Stefanovića. Nažalost, naše nade su definitivno potonule pošto smo saznali da je novac iz česnice dobio baš Branko. Posle tog saznanja, svi vojni resursi su stavljeni u pogon, razrađuju se taktički planovi, a uskoro možemo očekivati i poziv na opštu mobilizaciju. Mislim da je samo pitanje dana kada će se čovečanstvo naći u vihoru još jednog svetskog rata – navodi izvor Njuza iz Teherana.

Njegovo mišljenje deli većina svetskih eksperata iz ove oblasti, ali deo njih smatra da je moguće izbeći najgori scenario..

– Situacija definitivno nije ružičasta, ali postoje faktori koji nam daju bar mrvu optimizma u ovim teškim vremenima. Koliko god situacija izgledala bezizlazno, moramo uzeti u obzir da valjevski Krušik još nije ovladao prozvodnjom nuklearnih bombi i da, gotovo izvesna katastrofa, može biti izbegnuta – rekao nam je Džon Lezenbi, američki vojni ekspert koji nam se javio direktno iz atomskog skloništa u Pentagonu.

Branko Stefanović nije želeo da komentariše ove spekulacije. Kratko nam je odgovorio da je on samo penzioner i da je nepristojno što ga prekidamo tokom priprema za put u Iran.

Viktor Marković

  1. Ode ceo svet ko petarda.

  2. Treci svetski rat…pa sta?!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix