nazad na vrh

Svi građani Srbije uz Dina karticu dobiće i besplatnu člansku karticu SNS

Kartice će izgledati isto kao platne kartice kako građani ne bi posumnjali da nisu u pitanju platne kartice

BEOGRAD, 23. avgust 2018, (Njuz) – Narodna banka Srbije poslala je dopis svim bankama koje trenutno posluju u Srbiji da svakom građaninu, uz Dina karticu, izdaju i besplatnu člansku karticu Srpske napredne stranke.

Kako napominju iz NBS, posedovanje ovih kartica je obavezno za sve.

– Sve banke koje posluju u Srbiji, bilo državne ili privatne, u obavezi su da svojim klijentima izdaju SNS članske kartice. Kartice treba da izgledaju isto kao debitne i kreditne kartice kako građani ne bi posumnjali da nisu u pitanju standardne platne kartice, pa da eventualno požele da ih se otarase – rekla je na konferenciji za novinare guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković – Kartice će važiti do isteka, nekih tridesetak godina, nakon čega će se automatski obnavljati – dodala je ona.

Guvernerka je pojasnila kakva je procedura ako neko ne želi da poseduje člansku kartu SNS-a.

– Podrazumeva se da izdavanjem ovih kartica svaki građanin automatski postaje član Srpske napredne stranke. Ukoliko neko ne želi da poseduje člansku kartu naprednjaka, procedura za iščlanjenje je prilično komplikovana i trenutno ne postoji mogućnost za to. Radimo na tome da se i ova opcija eventualno uvede jednog dana, a javićemo vam kada će se to dogoditi – rekla je Tabaković.

Guvernerka je demantovala glasine da je posedovanje Dina kartice obavezno.

– To je glupost. Ko ne želi da dobije Dina karticu, može zatražiti od svoje banke da mu je ne izda. Pa ne možete naterati nekoga da poseduje nešto što ne želi – zaključila je guvernerka NBS.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. A ima već puno godina kako je naređeno da se naprave nove lične karte na kojima je slika Svetlonoše – Lucifera, što znači da su se građani Srbije već odavno učlanili u sotonističku sektu i što imaju ličnu kartu kojom to dokazuju.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix