Kartice će izgledati isto kao platne kartice kako građani ne bi posumnjali da nisu u pitanju platne kartice
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

23. aug. 2018

Svi građani Srbije uz Dina karticu dobiće i besplatnu člansku karticu SNS

BEOGRAD, 23. avgust 2018, (Njuz) – Narodna banka Srbije poslala je dopis svim bankama koje trenutno posluju u Srbiji da svakom građaninu, uz Dina karticu, izdaju i besplatnu člansku karticu Srpske napredne stranke.

Kako napominju iz NBS, posedovanje ovih kartica je obavezno za sve.

– Sve banke koje posluju u Srbiji, bilo državne ili privatne, u obavezi su da svojim klijentima izdaju SNS članske kartice. Kartice treba da izgledaju isto kao debitne i kreditne kartice kako građani ne bi posumnjali da nisu u pitanju standardne platne kartice, pa da eventualno požele da ih se otarase – rekla je na konferenciji za novinare guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković – Kartice će važiti do isteka, nekih tridesetak godina, nakon čega će se automatski obnavljati – dodala je ona.

Guvernerka je pojasnila kakva je procedura ako neko ne želi da poseduje člansku kartu SNS-a.

– Podrazumeva se da izdavanjem ovih kartica svaki građanin automatski postaje član Srpske napredne stranke. Ukoliko neko ne želi da poseduje člansku kartu naprednjaka, procedura za iščlanjenje je prilično komplikovana i trenutno ne postoji mogućnost za to. Radimo na tome da se i ova opcija eventualno uvede jednog dana, a javićemo vam kada će se to dogoditi – rekla je Tabaković.

Guvernerka je demantovala glasine da je posedovanje Dina kartice obavezno.

– To je glupost. Ko ne želi da dobije Dina karticu, može zatražiti od svoje banke da mu je ne izda. Pa ne možete naterati nekoga da poseduje nešto što ne želi – zaključila je guvernerka NBS.

Miroslav Vujović

  1. svejk kaže:

    A ima već puno godina kako je naređeno da se naprave nove lične karte na kojima je slika Svetlonoše – Lucifera, što znači da su se građani Srbije već odavno učlanili u sotonističku sektu i što imaju ličnu kartu kojom to dokazuju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *