Glasači belih listića pokazali veliki umetnički opus
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

26. mar. 2018

Svi koji su crtali Čiča Gliše kada je pobedio Nikolić proglašeni počasnim članovima ULUS-a

BEOGRAD, 26. mart 2018, (Njuz) – Svi građani koji su crtali Čiča Gliše na glasačkim listićima 2012. godine na izborima za predsednika, postali su počasni članovi ULUS-a, saopšteno je iz ove organizacije.

Kako saznajemo, predlog da ovi građani postanu članovi Udruženja likovnih umetnika Srbije, potekao je od supruge bivšeg predsednika Srbije Dragice Nikolić, koja je već počasna članica ovog prestižnog udruženja.

– Moj suprug je pobedio Borisa Tadića na izborima za predsednika 2012. godine upravo zahvaljujući umetničkom opusu velikog broja glasača koji su crtanjem predivnih Čiča Gliša i penisa pokazali svoj raskošni talenat, čime su zaslužili da postanu članovi ovog udruženja – rekla je Dragica Nikolić – Crteži su prikazani u bogatom stilu, sa dosta detalja, dok ima i onih u postmodernom minimalističkom stilu, samo iz linija, što predstavlja trend u modernom slikarstvu – dodala je ona.

– Zamolila sam RIK da u arhivi pronađe sve bele listiće sa predivnim crtežima Čiča Gliša i penisa, kako bismo ih izložili u renoviranom Narodnom muzeju, a potom preneli u crkvu Svetog Dimitrija u Bajčetini i zazidali u oltar – rekla je Dragica Nikolić – Da je Tomislav i dalje predsednik, sada bi odlikovao sve ove umetnike – dodala je ona.

Kako nezvanično saznajemo, Dragica se u umetničkim krugovima proslavila upravo crtanjem na hiljade Čiča Gliša čime je želela da im oda priznanje za svoju političku karijeru prve dame i umetnice Srbije.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Pošto su sve profesionalne diplome plagirali i pokupovali, sa njima sve pozicije pozauzimali, jasno je bilo da će, posle sporta gde su neprikosnoveni, početi da zauzimaju i kulturu, kako bi zaokružili svoj plan:
  ,,Od kolevke pa do groba
  u Srbiji naprednjačko doba”!

 2. voya montoya kaže:

  Bas sve ovo ide uz jubilej zivota i stvaranja Urosa Predica…!! A vi ste, ta Dragica…?? Jos kad uradi sliku – Podlivi Marka Djurica…

 3. Sasa kaže:

  Jel ovo Velja? Liči mi na njega.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.