njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

13. maj. 2013

Svi košarkaši Srbije odbili poziv selektora da bi očuvali timski duh

Reprezentativci ne žele da poremete timski duh

BEOGRAD, 13. maj 2013, (Njuz) – Svi igrači koji se nalaze na spisku reprezentativaca za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci odbili su poziv selektora Dušana Ivkovića jer žele da očuvaju timski duh.

Zajednički stav svih reprezentativaca je da je za uspehe tima najvažnija dobra atmosfera i niko od njih ne želi da je naruši zbog učešća na nekom velikom takmičenju.

Reprezentativac Srbije Duško Savanović izjavio je za Njuz da su se igrači u roku od „5 minuta“ dogovorili da svi zajedno ne nastupe za reprezentaciju.

– Našu ekipu je uvek krasilo veliko drugarstvo i zajedništvo. Kada smo videli da se nekoliko igrača zahvalilo selektoru na pozivu svi smo rešili da učinimo isto i da pokažemo svima da nam je interes reprezentacije na prvom mestu – rekao je Savanović.

– Na ovaj način se gradi kult reprezentacije i nadam se da će i nakon našeg povlačenja igrači koji nas naslede zadržati ovakav odnos prema dresu sa državnim grbom – dodao je Savanović.

Selektor Dušan Ivković je rekao da ga ovi otkazi neće poremetiti kada je u pitanju priprema predstojećeg prvenstva i da će umesto košarkaša pozvati u reprezentaciju fudbalere, jer su oni „u više navrata potvrdili da im tim nije na prvom mestu, a i za većinu će ovo biti jedina šansa da učestvuju na nekom zvaničnom takmičenju“.

Soko Sokolović

 1. himalajac kaže:

  samo ovako jedinstven timski duh moze da nam donese zlatnu medalju

 2. Ja sam kaže:

  A sparihg parteri ce im biti vaterpolisti.

 3. Zoran Vukelić kaže:

  Ja moram da priznam da ni nakon nekoliko čitanja ovog teksta ne shvatam šta je “pisac hteo” da kaže. Šta je trebalo da znači povlačenje komplet reprezentacije? Meni izgleda da je u pitanju neko nezadovoljstvo kod igrača, ali u tekstu se to ne vidi! Da li je ranije nešto pisano što ja nisam čitao a pisac članka smatra da ne treba taj ili te ranije tekstove da “apostrofira” da bi nam pojasnio odluku igrača da kompletno napuste reprezentaciju i time napuste i podršku svojoj zemlji… Stvarno mi nije ništa jasno.

  1. aleksandar kaže:

   zato sine sto si ti ovde zalut'o ;)

 4. aleksandar kaže:

  ovo za fudbalere u opste nije losa ideja, treba im naci neki sport koji im lezi bolje od samog lezanja….

 5. Саша kaže:

  Мисли да ни ја ово не разумем, а право да Вам каже можда сам идиот прве врсте па зато и не разумем.Тонемно све више и дубље …Господе, помилуј нас грешне!Амин! † † †

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *