njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. feb. 2012

Svi mediji podržali Anonimuse da im ne bi bio hakovan sajt

Mediji u Srbiji se složili da su Anonimusi baš super

BEOGRAD, 24. februar 2012, (Njuz) – Mediji u Srbiji stali su danas na stranu grupe za oslobođenje Interneta “Anonimus” nakon što su shvatili da bi im ova grupa u suprotnom hakovala sajt, saznaje Njuz.

U želji da doprinesu borbi za necenzurisani Internet, ali i strahu da ne ostanu bez sajtova, mediji su odlučili da prenose sva saopštenja “Anonimus”.

– U suštini mi bismo ionako podržali “Anonimne”, čak i da nema tog straha da će nam horde hakera oboriti sajt i na njemu napisati nešto poput “UA BLIC LAŽETE NAROD!” – kaže za Njuz urednik Blica Veselin Simonović. -Jer, taj strah od hakera postoji. Međutim, naglašavam, i taj zakon za cenzuru Interneta je stvarno bezvezan, i mi bismo bili protiv njega čak i da imamo nešto protiv hakera. A nemamo, dodaje on.

U današnjem saopštenju koje je Anonimus poslao medijima a koje su svi mediji rado objavili, stoji kako će sutra 25. februara na Trgu Republike, u 14 časova biti organizovan protest protiv potpisivanja ACTA sporazuma. Urednici medija tvrde kako je mnogo bolje “da čitaoci mogu da pročitaju, recimo, ovu vest, nego da ne mogu uopšte da pristupe sajtu jer je hakovan”, i pozivaju ljude da se pojave na protestu u što većem broju, kako ne bi iznervirali hakere.

– Čak i da želimo da se suprotstavimo Anonimnima, a ne želimo, nego je to samo jedna fiktivna situacija, to bi bilo izuzetno teško, jer niko ne zna ko su oni i gde stanuju. Srećom, mi nismo protiv njih, već smo potpuno uz njih, ko god oni bili – kaže Veljko Popović, novinar portala Mondo.

Uredništvo Njuza nije želelo da se oglašava ovim povodom, ali je nezvanično saopštilo da je podržavalo, podržava i uvek će podržavati delovanje hakerskih grupa, a posebno „Anonimusa“.

Viktor Marković

 1. tzar kaže:

  „Ja necu da budem anoniman, ja hocu da budem pilot.“

  1. grafa kaže:

   “Anominan”, ne “anoniman”, moraš ponovo da prelistaš gradivo :)

   1. tzar kaže:

    fakat, onomad to beše..

  2. nervni slalom kaže:

   “amoniman!”

 2. himalajac kaže:

  anonimus, jel su to oni sto javljaju za lazno postav.jene bombe?

 3. Anonimous kaže:

  Anonimus redovno citaju Njuz tako da….

  1. anumonis kaže:

   tako da.

 4. anonymous kaže:

  I bolje bi Vam bilo da se ne oglasavate :))))

  Pozdrav njuz.netu i pridruzite se:

  anonymous.rs

  imamo cokoladice!

 5. sloboda(n) kaže:

  pa ti hakeri pokupise sve> lova, kola, najbolje ribe, e da sam cukao tastaturu kad je trebalo….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *