Izborijalci ne poznaju život bez predizborne kampanje
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

06. nov. 2017

Svi mladi u Srbiji rođeni posle 1990. godine pripadaju generaciji izborijalaca

SREMSKA KAMENICA, 6. novembar 2017, (Njuz) – Stručnjaci iz Instituta za proučavanje mladih i horoskopa iz Sremske Kamenice saopštili su da su identifikovali novu generaciju mladih rođenih posle 1990. godine, koje su nazvali izborijalci.

– Izborijalci su rođeni u vreme kada su uvedene predizborne kampanje i izbori. Oni ne poznaju svet bez izbora, jednostavno, ne snalaze se u okruženju koje nema izbore makar jednom godišnje. Želeli smo da ih nazovemo predizbornokampanjalci, ali to ime čuvamo za neku narednu generaciju koja će živeti samo od obećanja političara – kaže profesor Svetomir Lukić sa ovog Instituta.

Jedna od pripadnica izborijalaca, Marija Andrejević, kaže kako joj smetaju kritike da su današnji mladi razmaženi jer non stop bulje u ekrane na kojima su političari, kao i to da su zavisni od izbora, tražeći od roditelja da im svake godine nabave nov izborni model.

– Moji roditelji mi često pričaju o periodu kada nije bilo predizbornih kampanja, plakata i bilborda po gradovima, obećanja političara, muljanja sa donacijama strankama, napadanja bivše vlasti i vanrednih konferencija za novinare. Uopšte ne mogu da zamislim kako su mogli da žive bez svega toga, mora da se radilo o dosadnom i zaostalom društvu – kaže ova mlada izborijalka iz Beograda, rođena 1997. godine.

Prema rečima stručnjaka sa ovog Instituta, nazire se i nova generacija – vučićijalci. To su mladi koji neće znati ni za koga drugoga osim za aktuelnog predsednika Srbije.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Vladar Srbije samo ispunjava svoj zavet iz vremena kad su se izborijalci radjali:
  Sto njihovih članova – jedan naš glas!
  Sto vaših miliona – jedan naš ministar!
  Sto vaših pesama – jedan naš pevač!
  Sto izborijalaca ovde – jedan u inostranstvu!
  Sto naših bilborda – jedan njihov!
  Sto mojih minuta na tv – jedan njima!
  Ma ko što je obećao – sto za jedan i kako onda da se izborijalci ne naviknu?!

 2. Baba kaže:

  Baba sam. Unuka rodjena 2001. Kuku meni. Valjda nije izborijanac. Moze da bude sponzorusa, pevaljka na Pinku, starleta, ucesnik rijalitia Zadruga, Parovi, SNS bot, SNS podmladak pa da intervjuise ljude na protestima, novinar Informera, Pinka, Rts a, Maja Gojkovoic, cak Ana Brnabic …O Boze, uputi je.

 3. Dragan kaže:

  izborijalci,predizbornokampanjci,vučićijalci,prilog za nove srpske reči,dok ih još Hrvati prihvatili.

 4. peric kaže:

  Sve nase generacije su reprodukcije prethodne generacije u velikoj meri. I to je njihov najveci hendikep. Uvek su Srbi imali Vucica, Dacica, Vulina, Krku, DB, Karice, Arapske invesitore… ali su za razliku od danas imali Nusica da to zapise. A i nije tako lako bilo da se emigrira, pa su se nesto i trudili. Inace kada dvesta godina previte u narodu negativnu selekciju, (genetsku i moralnu) ne mozete da ocekujete cvece po polju.

 5. Bane A kaže:

  Eeeee, nekad je morao da se koristi LSD, ili bar marihuana. A sada, da bi gledao fantastične stvari, dovoljno je da uključiš vesti i predizborni marketing, pa da se osećaš kao kralj, koji će za 2, 2 ipo godine da bude car!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *