njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

01. apr. 2019

Tabloid odlučio da Prvog aprila objavi istinitu vest

BEOGRAD, 1. april 2019, (Njuz) – Uredništvo tabloida “Poligraf ekspres” odlučilo je da u današnjem broju, povodom Prvog aprila, svetskog dana šale, objavi jednu istinitu vest.

Kako saznaje Njuz, urednici ovog tabloida su godinama dobijali predloge čitalaca da Prvog aprila objave neku pravu vest, ali da je ovo prvi put da su tako nešto realizovali.

– Jako je čudan osećaj po prvi put objaviti pravu vest i drago mi je da smo uspeli da prevarimo naše čitaoce. Ipak je Prvi april dan kada novinari treba da se malo našale sa čitaocima, pa ne treba da vas začudi ako ovo postane praksa i ako i ubuduće jednom godišnje budemo objavljivali pravu vest – izjavio je urednik “Poligraf ekspresa” Petar Marović.

On otkriva da su pravu vest objavili na poslednjim stranama i da u njoj stoji da se danas očekuje sunčan dan, nešto topliji za ovo doba godine, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od 22 stepena.

– Ipak, kao i svakog Prvog aprila, neko otkrije da je u pitanju šala, pa smo tokog dana imali nekoliko poziva čitalaca koji su se žalili da su primetili da pokušavamo da im podvalimo stvarnu vest – dodaje ovaj urednik.

Jedan od uznemirenih čitalaca “Poligraf ekspresa” je Jovan Dragićević, koji kaže da mu je odmah nešto bilo sumnjivo.

– Listao sam novine i video prognozu, koja je bila ista onoj prognozi koja mi je stajala na telefonu. Prelistao sam još nekoliko strana i shvatio da je danas Prvi april – kaže ovaj čitalac i napominje da se nada da će se uredništvo već od sutra vratiti svojoj politici, jer, kako navodi, da hoće da čita prave vesti, ne bi kupovao novine.

Marko Dražić

 1. Đorđe Lazendić kaže:

  Vi sa Njuza i dalje smišljajte satirične vijesti, i i dalje ćete objavljivati najistinitije surove vijesti o Srbiji.

  Ništa ne dirajte, samo tako nastavite.

 2. amharac kaže:

  i corava koka ubode jedno zrno

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Ja se taman uplašio da je vest o mešanju predsjednika Srbije u budžet, i dodjelu sredstava bankama istinita, a sad mi postade jasno da je prvosprilska. Pa gde bi se on mešao u stvari za koje po ustavu nije ovlašten !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *