njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. mar. 2013

Tajkun ne može da se seti naziva ostrva na kojem je registrovao fantomsku firmu

Ukoliko se biznismen ne seti imena ostrva, država će morati da mu pozajmi novac

BEOGRAD, 17. mart 2013, (Njuz) – Biznismen J.B. iz Beograda zapao je u finansijske probleme jer već nedelju dana ne može da se seti naziva ostrva na kojem je registrovao ofšor kompaniju na čije je račune smestio najveći deo svog novca, saznaje Njuz.

J.B. zbog toga nije u stanju da servisira tekuće finansijske obaveze za svoje 23 firme, a u pitanje je doveden i njegov lični životni standard.

– J.B. ima registrovane firme u 11 različitih poreskih rajeva, od čega su veliki deo egzotična ostrva sa još egzotičnijim imenima. Uredno je zapisivao gde je koju firmu registrovao, kao i brojeve računa i sve ostale podatke, ali je nedavno kućna pomoćnica, prilikom raspremanja njegove vile, pobacala hrpu starog papira među kojima je bio i papir za svim tim podacima. J.B. je uspeo da se seti imena deset lokacija ali 11. lokacije, koja je ključna, nikako ne uspeva da se seti – kaže za Njuz sagovornik blizak ovom biznismenu.

Prema njegovim rečima, ukoliko J.B. ne uspe da dođe do potrebnih podataka u naredna tri dana, moraće od državnih razvojnih fondova da zatraži beskamantni kredit sa što povoljnijim uslovima kako bi održao svoj poslovni sistem u kojem radi oko 13.000 ljudi.

– Da je želeo da mu sredstva budu zarobljena otvorio bi račun u Srbiji, ne bi morao da se muči sa engleskim jezikom da bi otvorio račun na tamo nekim ostrvima. Banci je poslat mejl sa zahtevom da se podaci resetuju, ali odgovor nije stigao, pa pretpostavljamo da smo ga poslali pogrešnoj banci. Krajnje rešenje biće da država našem biznismenu pomogne da nadoknadi tih nekoliko milijardi evra jer, na kraju krajeva, on se biznisom ne bavi zbog sebe već zbog dobrobiti ove zemlje i njenih građana – zaključio je sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević

 1. Aca kaže:

  Da se napravi fondacija za podsetnik :)

 2. Malo ja sam kaže:

  Gospodin J.B. je i svoje ime zaboravio.
  Da ga podsetim on je Milan B.
  Mogao je ovih dana da se raspita za ime tog ostrva na nasoj egzoticnoj planini, koja je ne tako davno bila panonsko ostrvo.

 3. Tagore kaže:

  Registruj doboš, gudu, gladnu ženu i brojnu decu na Cayman Islands, pa zaboravi gde su !

  Ima i boljih tajkuna po svetu.
  Jedan ”british businessman” (48) je juče poveo 12-godišnjeg sina u šetnju po Mont-Blanc-u. Jutros su njihova beživotna tela pronađena u snežnoj uvali Bossons na 1600m visine – javlja kapetan helikopterske pomoći Patrice Ribes, (PGHM) iz moga sela Chamonix-a, gde svako brdo znam.
  http://files.newsnetz.ch/story/1/0/1/10179283/8/topelement.jpg

  Kineska pruga Šangaj-Beijing vozi preko Tibeta iznad Lase po visini od 6074 metara. Zbog nedostatka kiseonika svaki putnik dobija neobaveznu kiseoničku masku, dok je prvi vagon ravan medicinskom centru. Restoran je u zadnjem vagonu. Taj voz se često i zaustavlja, ali do danas nikoga izgubili nisu.

 4. premijer iz senke kaže:

  Neobavestena budala! Mogao je lepo da registruje fantomsku firmu u Trgovinskom sudu i Agenciji za privredne registre, tamo je ionako 80% firmi fantomsko-vampirsko-vanzemaljkog porekla!

 5. Tagore kaže:

  Lopovi su mi provalili fantomsku firmu u Monako i odneli pola kilograma dobro zasoljenog crnogorskog pršuta iz frižidera. Kome da se žalim?
  http://www.atpworldtour.com/~/media/DB9223E4FDC6429A8306F5FA9F8557D7.ashx

 6. celtic kaže:

  J.B. kojeg se ja sjećam nije iz Beograda, nego je porijeklom bio Zagorac-Te-Nej….

  1. Tagore kaže:

   Tvoj Zagorac je moj VELIKAN i sav moj je SVET !

   ”As-salâm ‘aleïkoum” – (As-salamu alaykum),
   Naša braća Emirati će uskoro investirati na srpsko ostrvo fantoma.

   Molimo vas da na svaki ”salem akejkum” uzvratite pozdravom ”alejkum salem” pri prodaji srpskih pašnjaka od 1389. godine.

   P.S. – Zahvalan muslimanskoj braći za malo naučenog poštovanja, jednako i retkim Tunižanima, sinovima Titovog drugara – nesvrstanog vodiča Bourguiba, kao i njegovim nesvrstanim istoimenim suprugama, na tunižanskom jeziku želim uputiti (aslama / b'slama) jer znam da u njihovim sećanjima i danas živim. Hvala za ”Djerba la Douce”, hôtel ”Zita” !

 7. Misantropicus kaže:

  Kako ce jadnik da se hrani divljim veprovima i srnetinom?
  Umrece od gladi…..

  Pa mozeli dublje ova zemlja da tone?

  1. Tagore kaže:

   Možemo mi i duboko (da tonemo):
   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/Bet_Giyorgis_church_Lalibela_01.jpg

   – The first ”Orthodox Church” in Ethiopia je podzemna crkva stara 5 hiljada godina.
   – Dve hiljade godina pre Nove Ere u Saudiji Abraham i Izrael su sagradili ”Svetu Muslimansku Kulu” – (MEKA) i ostavili jednu malu rupicu u njoj preko koje je Mohamed putovao do Alaha i istim putem, po kamenu te iste uzane rupice, vratio se nazad.
   – U tesanom kamenu dubokih planina Indije leže bouddhističke polukružne katedrale stare pet hiljada godina.

   Sve je to istina i sve je laž !
   Kamene kule i stene od više tona težine ljudska ruka tih godina nije mogla da podigne, a ”BOGOVI” nisu snažniji od nas, a šum njihovih čula nam do danas dospeo nije.

   Svakih nekoliko hiljada godina vanzemaljski putnici putuju do naše male Planete i pomažu u našim gradnjama čovečanstva, pa se nadamo da će opet doći da nam pomognu ili da nas unište, što bi bilo i opravdano nakon našeg nečasnog ponašanja.

   Biblija je ista (delimično izopačena) nauka i ništa novo.

   1. Misantropicus kaže:

    Kake veze imaju abrahamisticke religije i njihova medjusobna prepucavanja oko toga ciji je pravi Elohim, Eloah, Ilija Allah.. Sa holivudskim izmisljotinjama stvorene inspiracijom od gigerove umetnosti?

    1. Tagore kaže:

     Varaš se!
     Vidi Lalibela – the first ethiopian orthodox church:
     http://vagoscribe.files.wordpress.com/2008/03/copy-of-lalibela-dec-2005-001-compressed.jpg
     Ima samo PET HILJADA GODINA – sve je povezano…

 8. aleksandar kaže:

  J.B. ga, zaboravio…

  1. aleksandar kaže:

   …kako doslo tako i proslo….

 9. Tagore kaže:

  Za ubrani datum o datumu početka pregovora sa civilizacijom hitno otvaram ”fantom firmu” u Beču i molim azil na divljem ostrvu ”Österreich” :
  http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/372569/Austrijanci-jure-Srbina-vodju-beckih-Pantera – Peta vanzemaljska zapovest glasi: « Tu ne tueras point ! »

  1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati više od deset bogova osim mene.
  2. Ne pravi sebi idola u baštici krušaka tvoje komšinice – malinarke iz Arilja niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti pre mraka.
  3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega; on imena nema.
  4. Sjećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana spavaj i svrši sve svoje snove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.
  5. Poštuj oca svojega i majku svoju, ako ti podeblje nasledstvo ostave da ti dobro bude, da ništa ne radiš i da dugo poživiš na zemlji u krevetu bogate miradžike ili podeblje udovice.
  6. Ne ubij ni u Bratuncu ni u okolini.
  7. Ne čini preljube, mada tuđa koka snosi veća jaja i u supi više miriše.
  8. Ne kradi majku ako je za nasledstvo sekirom ubio nisi.
  9. Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega, a kamo li u kokošnjaku Žitorođe.
  10. Ne poželi ništa što je tuđe ni komši krava pre popijenog mleka da crkne.

 10. Tetka kaže:

  Овај ко ја кад сакријем лову од Тече да купим нешто (што он мисли да ми не треба у толикој количини, и да кажем да ми је купила мама), па не знам где сам ставила… :)

 11. miki kaže:

  I ruski tajkun V.P. je zaboravio na koje ostrvo je sklonio pare, ali se setio kad su tamo najavili porez na depozite u bankama.

 12. Tetka kaže:

  А то за помоћ је стварно! Нешто нисам у току последњих дана (а и месеци), па сам мислила да сте ви мало додали… :)
  http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/372899/Dugalic-Drzava-da-pomogne-gradjanima-Srbije-koji-stede-na-Kipru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *