Taksisti se plaše da bi teportovanje potpuno eliminisalo potrebu za taksi prevozom
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. okt. 2019

Taksisti prete vladi da neće dozvoliti uvođenje teleportovanja u Beograd

BEOGRAD, 10. oktobar 2019, (Njuz) – Beogradski taksisti koji već danima protestuju na ulicama prestonice najavljuju radikalizaciju protesta ukoliko Vlada Srbije nastavi rad na uvođenju teleportovanja.

Oni tvrde da je korišćenje ove tehnologije u suprotnosti sa postojećim zakonima i principima konkurentnosti na tržištu.

– Radimo u izuzetno teškim okolnostima, svakodnevno se borimo protiv nelojalne konkurencije, a vlada na sve to najavljuje da će u Srbiji uskoro početi da radi teleportovanje – priča Janko Marković iz Udruženja taksista.

– Koliko god nadležni obećavali uvođenje reda u ovu oblast, uslovi za rad taksista su sve gori. Propagandni spotovi u kojima se najavljuje uvođenje letećih automobila i mogućnost teleportovanja su jasna najava onoga što nas čeka u budućnosti. Nemoguće je opstati na tržištu sa takvom konkurencijom – kaže on i ističe da taksisti nisu protivnici modernizacije, ali da neka granice moraju da postoje

– Leteće automobile bismo nekako mogli da prihvatimo pod uslovom da nam vlada odobri povoljne kredite ili subvencije za njihovu kupovinu. Teleportovanje je već previše jer bi potpuno eliminisalo potrebu za taksi prevozom, hiljade porodica ostavilo bez primanja i potpuno onemogućilo blokiranje grada s vremena na vreme – jasan je Marković.

Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da je vlada taksistima uvek izlazila u susret, ali i istakla da budućnost ne može da čeka i da oni moraju prilagoditi svoje poslovanje tehnološkoj revoluciji koja samo što nije stigla u Srbiju.

– Razgovaraćemo sa taksistima i dijalogom pokušati da dođemo do optimalnog rešenja. Vlada Srbije je pokrenula proces digitalizacije koji nećemo zaustaviti bez obzira na otpore – izričito je naglasila premijerka i poručila da postoji mogućnost da taksi udruženja dobiju ekskluzivno pravo na naplatu usluga teleportovanja što bi zadovoljilo sve strane u ovom procesu.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Nije mi jasno. Srbija nema slobodne medije, kao većina civilizovanih zemalja i niko se ne buni. Srbija nema prave izbore, kao većina civilizovanih zemalja i niko se ne buni.
  Srbija nema istu pravdu za političare i gradjane, kao većina civilizovanih zemalja i niko se ne buni. U Srbiji se slobodno prepisuju doktorati i kupuju diplome i niko se ne buni. Al kad se dirne u taksiste, Sodoma i Gomora! Gradjani negoduju, vozači se hvataju za guše, članovi vlade se svadjaju, svi imaju svoje mišljenje i svi se bune!

  1. IVAN kaže:

   Kako se niki ne buni svake subote imaš proteste u Beogradu

 2. Micko kaže:

  Pa valjda teleprontovanja…

 3. voya montoya kaže:

  Ipak je ovo pesnik,za deportaciju u neki KPZ . . .

 4. Mira$mrvica kaže:

  Prvo da se nahrani i izleci narod onda mozemo leteti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *