nazad na vrh

Taksisti prete vladi da neće dozvoliti uvođenje teleportovanja u Beograd

Taksisti se plaše da bi teportovanje potpuno eliminisalo potrebu za taksi prevozom

BEOGRAD, 10. oktobar 2019, (Njuz) – Beogradski taksisti koji već danima protestuju na ulicama prestonice najavljuju radikalizaciju protesta ukoliko Vlada Srbije nastavi rad na uvođenju teleportovanja.

Oni tvrde da je korišćenje ove tehnologije u suprotnosti sa postojećim zakonima i principima konkurentnosti na tržištu.

– Radimo u izuzetno teškim okolnostima, svakodnevno se borimo protiv nelojalne konkurencije, a vlada na sve to najavljuje da će u Srbiji uskoro početi da radi teleportovanje – priča Janko Marković iz Udruženja taksista.

– Koliko god nadležni obećavali uvođenje reda u ovu oblast, uslovi za rad taksista su sve gori. Propagandni spotovi u kojima se najavljuje uvođenje letećih automobila i mogućnost teleportovanja su jasna najava onoga što nas čeka u budućnosti. Nemoguće je opstati na tržištu sa takvom konkurencijom – kaže on i ističe da taksisti nisu protivnici modernizacije, ali da neka granice moraju da postoje

– Leteće automobile bismo nekako mogli da prihvatimo pod uslovom da nam vlada odobri povoljne kredite ili subvencije za njihovu kupovinu. Teleportovanje je već previše jer bi potpuno eliminisalo potrebu za taksi prevozom, hiljade porodica ostavilo bez primanja i potpuno onemogućilo blokiranje grada s vremena na vreme – jasan je Marković.

Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da je vlada taksistima uvek izlazila u susret, ali i istakla da budućnost ne može da čeka i da oni moraju prilagoditi svoje poslovanje tehnološkoj revoluciji koja samo što nije stigla u Srbiju.

– Razgovaraćemo sa taksistima i dijalogom pokušati da dođemo do optimalnog rešenja. Vlada Srbije je pokrenula proces digitalizacije koji nećemo zaustaviti bez obzira na otpore – izričito je naglasila premijerka i poručila da postoji mogućnost da taksi udruženja dobiju ekskluzivno pravo na naplatu usluga teleportovanja što bi zadovoljilo sve strane u ovom procesu.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Nije mi jasno. Srbija nema slobodne medije, kao većina civilizovanih zemalja i niko se ne buni. Srbija nema prave izbore, kao većina civilizovanih zemalja i niko se ne buni.
    Srbija nema istu pravdu za političare i gradjane, kao većina civilizovanih zemalja i niko se ne buni. U Srbiji se slobodno prepisuju doktorati i kupuju diplome i niko se ne buni. Al kad se dirne u taksiste, Sodoma i Gomora! Gradjani negoduju, vozači se hvataju za guše, članovi vlade se svadjaju, svi imaju svoje mišljenje i svi se bune!

  2. Pa valjda teleprontovanja…

  3. Ipak je ovo pesnik,za deportaciju u neki KPZ . . .

  4. Prvo da se nahrani i izleci narod onda mozemo leteti

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix