nazad na vrh

Taksisti traže zabranu pešačenja

pixabay.com
FOTO: pixabay.com

BEOGRAD, 30. april 2018, (Njuz) – Članovi beogradskih taksi udruženja blokirali su juče centralne gradske ulice tokom protesta kojim su izrazili svoje nezadovoljstvo i zatražili od nadležnih hitnu zabranu pešačenja. Oni upozoravaju gradske vlasti da neće odustati od svojih zahteva i da će, ukoliko bude potrebno, radikalizovati protest.

– Pešaci svojim kretanjem na najgrublji način ugrožavaju egzistenciju taksista i njihovih porodica – priča Jovan Janković, predstavnik jednog taksi udruženja. – Dok smo moje kolege i ja prinuđeni da ispunimo različite uslove kako bi se bavili svojom delatnošću, pešacima je dovoljno da kupe obuću i slobodno šetaju gradom. Pored finansijskog gubitka koji trpimo, pešaci zauzimaju i parking prostor na trotoarima što dodatno otežava naše poslovanje. Podsetio bih, takođe, da pešaci ne plaćaju poreze i doprinose što negativno utiče na prihode gradskog i državnog budžeta. Grad mora hitno nešto preduzeti kako bi ovaj problem bio rešen jer taksisti neće odustati od svoje borbe – decidan je on.

Okupljeni su izrazili spremnost da zajedno sa nadležnim gradskim sekretarijatima učestvuju u izradi kriterijuma kojim bi bile definisane pešačke zone i utvrđen optimalan broj koraka koje građani smeju da naprave tokom boravka na otvorenom.

– Naravno da ne insistiramo na potpunoj zabrani pešačenja već njegovo svođenje u razumne mere. Po našim proračunima, prosečnom beograđaninu nije potrebno više od 20-30 koraka dnevno. Za sve ostale relacije, na raspolaganju će im biti naši taksisti koji će ih do željene destinacije prevesti relativno najkraćim i najbržim putem – poručio je Janković.

Bojan Savić

Tagovi: , ,
 1. A stizu i investitori i nova radna mesta: Crni taxi za Dođem ti maraton, Dugin taxi za Prajd, Najcrnji taxi za pogrebne povorke, Crveno-beli corteo taxi, Modro plavi taxi za pozornike…

 2. Ovo je propaganda zute olosi. Naravno da Beogradjani ne treba pesaciti. Ali isto tako im ne trebaju taxsisti. Gradska vlast ce im izgradili Metro. I stanicu kod svake zgrade. Nece im biti potrebno ni na ulicu izaci. Direktno iz zgrade u Metro.

 3. NJUZ i RADIO S, kakva ekipa, krenuli sa zeljama i cestitkama sluxalaca…
  Mnogo su jadni…
  Ube je nedavno zabranjen u Becu, a izgubili su i licencu za rad u Londonu zbog ucestalih silovanja, ponekog ubistva i prodaje podataka korisnika… Sud u Strazburu ih pedalirao iz EU

  Ostala su im trzista III sveta i “duhoviti” zastitnici poput NJUZ NETA…

  https://www.vice.com/rs/article/ne9xy7/103-vozaca-ubera-je-u-protekle-cetiri-godine-optuzeno-za-seksualni-napad

  • Hm, treba to reci mojim prijateljima i poznanicima koji svakodnevno koriste UberX u Becu i Berlinu :)
   Treba ipak proveriti izvore vesti…

  • A sad pretrazi koliko taxista je silovalo, pljackalo itd

  • Pa ne bih bas rekla da Uberu lose ide – upravo sam ga koristila tokom sluzbenog puta u Svajcarskoj, a u SAD ga koristim redovno. Takodje sam ga koristila u Becu. Nikad nisam imala ni najmanji problem, sto nazalost ne mogu da kazem za taksi, posebno u Beogradu

 4. Svaka cast na tekstu. Ulepsali ste mi vece. “Odlicna ideja, razmotricemo tu mogucnost na sledecem kongresu” :) Pozdrav od grupe normalnijih beogradskih taksista.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix