njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

31. dec. 2013

Taksisti uskladili cenovnik po kojem će drati strance

Postignut je dogovor da čak i vožnje bez uključenog taksimetra budu usklađene

BEOGRAD, 31.12.2013, (Njuz) – Beogradski taksisti uskladili su cenovnik po kojem će varati strance koji borave u srpskoj prestonici tokom novogodišnjih i božićnjih praznika. Kako navode u taksi udruženjima, na ovaj način oni će se priključiti sveopštim naporima da se u svet pošalje slika o Beogradu kao turističkoj destinaciji.

Teodor Krasnić, predsednik Beogradskog zlatnog taksija, kaže da se više neće dešavati da stranci za istu relaciju plaćaju različite cene.

– Jedinstven cenovnik po kojem ćemo, kako se to žargonski kaže, “drati strance” stupio je na snagu u ponoć i važiće do Božića. Više se neće dešavati da stranci recimo za relaciju Železnička stanica – Slavija jednom plate 30, a drugi put 45 evra – rekao je Krasnić.

Novopostavljeni direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović izrazio je zadovoljstvo zbog ove odluke taksista. A da se taksisti pridržavaju ovog dogovora uverili su se i reporteri Njuza koji su razgovarali sa strancima koji borave u srpskoj prestonici.

– Noćas sam stigla u Beograd i ovo je druga godina za redom da čekam Novu godinu u vašem gradu. Veoma sam prijatno bila iznenenađena da sam taksi od stanice do Banovog brda i sada od Banovog brda do Trga platila gotovo identično – kaže Francuskinja Selen Berken.

Teodor Krasnić dodaje da taksisti nisu zaboravili ni Beograđane u najluđoj noći.
– Dogovorili smo se i da vožnje bez uključenog taksimetra budu usklađene. Na primer, relacija Vukov spomenik – Fontana na Novom Beograda koštaće 2.000 dinara. Neka to našim sugrađanima bude orjentir za krajnji dogovor sa taksistima – poručio je Krasnić.

Bane Grković

 1. Mmmmmm kaže:

  “Više se neće dešavati da stranci recimo za relaciju Železnička stanica – Slavija jednom plate 30, a drugi put 45 evra – rekao je Krasnić.”

  Sada će uvek plaćati isto – 70€.

 2. ariela kaže:

  Pa vidim da ce taksistima biti bas “srecna nova godina”…u zavisnosti od broja stranaca koji ce se zbog ove pogodnosti u velikom broju sjuriti u nasu prestonicu…sretno i meni bilo kad dodjem u rodni grad pa me voze po jedinstvenoj tarifi na moje Banovo brdo…eto veselja od samog starta nove 2014.

 3. Ja sam kaže:

  A je li u cenu voznje ukljucen i sam docek?

 4. mirko kaže:

  Nije veliko dranje ni 50 evra od Zeleznicke stanice do Slavije . Sa obzirom na guzvu i to da ce morati da ih voze preko Krnjace , Ovče i Borce . Ima tu dosta voznje .

  Mada ko zna koliki je porez u novogodisnjoj noci, mozda se dinkicu podigne pdv .

 5. Dule kaže:

  Zbog guzve je mozda bolje, da ih za recimo 40eur odvedu od zeleznicke stanice do pocetka Nemanjine, pa da se onda popnu peske do slavije, pa da malo ustede na vremenu :)

 6. ubojica kaže:

  šone, ovi ti slikali ćaleta..!

 7. majstorcina kaže:

  Strasnoo!
  Pa to znaci da su ove NG ostavljali CAK po 50 EU (za 3 dana) u Beogradu!?
  To ce da pokrene industriju reciklaze pet ambalaze, koja ostaje iza ovih bogatih EU turista.

 8. alzo kaže:

  Ne mogu da verujem da su u našoj zemlji važniji stranci nego mi domaći, pa očekujem da usklade i cenovnik za dranje domaćeg stanovništva.

 9. Vedrije kaže:

  Treba to posmatrati sa vedrije strane, da se ne blamiramo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *