njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. maj. 2011

Teofil Pančić oslobođen optužbe da je napadnut kao novinar

Za razliku od ove fotografije na kojoj govori u mikrofon, Pančić u trenutku napada uopšte nije podsećao na novinara

BEOGRAD, 19. maj 2011, (Njuz) – Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je juče novinara beogradskog lista Vreme Teofila Pančića teške optužbe da je u noći 24. jula 2010. godine napadnut od strane slučajnih prolaznika metalnim štanglama u autobusu 83. Time je sa Teofila Pančića skinuta sumnja da je tom prilikom po svojim leđima dobio nekoliko udaraca u svojstvu novinara.

Pančić u trenutku napada nije uopšte podsećao na novinara, jer na sebi nije nosio vidno istaknutu novinarsku legitimaciju, niti je na pisaćoj mašini pisao novinarski članak, nije imao uključen diktafon, niti je pušio cigaretu ili pio viski, što bi ga definitivno odalo kao novinara i na ovaj slučaj bacilo potpuno novo svetlo.

– Ovo je znak da sudstvo u Srbiji polako počinje da se normalizuje – rekla je predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić – U vreme Slobodana Miloševića novinari su često bili napadani, ali ih niko nije krivično gonio zbog toga. Bez obzira što je Pančić oslobođen optužbe, ovo je jasna poruka našeg sudstva da će svaki pojedinac u Srbiji koji prima štangle po leđima može završiti na optuženičkoj klupi – tvrdi Nataša Kandić.

Žrtve odbrane Teofila Pančića od napada, Miloš Mladenović i Danilo Žuža i dalje imaju šansu da se žale sudu kako bi pokušali da dokažu da se na drugom kraju štangli koje su držali našao Teofil Pančić kao novinar, a ne isključivo kao ljudsko biće.

Viktor Marković

Istok Pavlović

 1. rada kaže:

  Eee , jadna nam majka Srbija sa sve sudijama :( Trebalo je te štangle da imaju nekog drugog na drugom kraju , pa bi sve bilo drugačije , nažalost, kanda ih samo s motkom mož rasterati …

 2. Golub kaže:

  Ma, ja sam nešto načuo da je u samom postupku bilo nepravilnosti…. nije se utvrdilo ko koga, zbog čega i kako!
  Elem, radi utvrđivanja istine ceo postupak suđenja i veštačenja će se ponoviti, ali sad sa bitnim izmenama… naime, kako bi utvrdili ko je tu kriv – radiće se rekonstukcija štanglanja.
  Ista meta, isto odstojanje…. bez foliranja ni jedne strane… da se lepo utvdri ko je bio na kom kraju štangle i kojom silom je štangla delovala.. i sa kojim predznanjem o onoj drugoj strani se ceo događaj odigrao.

 3. Ljix kaže:

  Trebalo je da ga napadnu čokoladnim štanglama… Onda bi bilo sve u redu i prepričavalo bi se samo kao simpatičan događaj koji su mu priredili obožavaoci.
  A Natašu Kandić, naravno bombonama jer joj se se slaže sa prezimenom i baš je slatka(Candy) :D

  1. mile kaže:

   Samo za Ljix, al da joj Golub odguguce!
   http://www.youtube.com/watch?v=NQiCsY8VB9o

 4. Xtro2 kaže:

  Vid frizure, bas je nekako american native style.Jos mu pero fali da bude Bik koji je novinar.Haug…

 5. Jovan S. Ilic kaže:

  kod nas se nesto desava sa zbunjenima!

 6. Jordan kaže:

  MIslio sam da iskuliram, ali prica uopste nije za zezanje.

 7. mixon kaže:

  Pančić je u stvari leđima i glavom nasrnuo na štangle koje su ovi uzorni mladići nosili kao ukrase sa sobom i pri tom divljačkom napadu se sam povredio. Ako se dokaže da je to uradio u svojstvu novinara, onda kvalifikacija prestupa treba da bude mnogo teža, jer uključuje i grubu zloupotrebu službenog položaja. Novinari nikako da shvate svoje mesto u ovoj državi, eno i onaj kamerman što je bezumno potkolenicom i kamerom napao zdrave i uzorne primerke naše omladine, kako je prošao?!

 8. Zozon kaže:

  Mora se priznati da covek specificno izgleda. Markantan, sa dugom kosom, vise lici na slobodnog umetnika, nego na slobodnog i slobodoumnog novinara, sto ustvari jeste. Tako neobican izgled iritira obicne, jednostavne ljude, a zna se da su oni posebno osetljivi na sve oni koji u njima bude osecanje prosecnosti. To nas dovodi do zajkljucka da je u sustini sam kriv… isuvise odskace svojim izgledom i ponasanjem od sredine u kojoj zivimo.

  1. Petar kaže:

   sto ovoliko minusa, pa dobro kaze covek – cim se bilo kako razlikujes od ostalih, postajes potencijalna meta

  2. Nina kaže:

   Da, cuveni knjizevni kriticar Teofil Pancic koji je zavrsio srednju skolu, a u biografiji mu pise da je osnovnu skolu zavrsio sa vrlo dobrim uspehom!!! Pravi intelektualac! Protiv nasilja sam naravno, ali velicanje ovog kvazi-novinara je smesno. Inace, zanimljiv tekst, mada imate i boljih.

 9. khuz kaže:

  svaka čast za tekst.
  a što se tiče pravosuđa u srbiji, ja stvarno više nemam reči. jedino da se svi sudovi i tužilaštva kolektivno proteraju iz države i uvezu novi. ili da se za poslove koje rade lepo programiraju nekakvi automati. ništa drugo mi ne pada na pamet.

  1. Anastasja kaže:

   Meni pada na pamet DUŠANOV ZAKONIK za sve za mlade i nadpbudne ”štanglaše”.
   Pozdrav za sve koji nisu mladi i nadobudni (bez obzira na ”godinu proizvodnje”).

  2. scoby kaže:

   A sta je drugo moglo da izadje sa fakulteta na kome su profesori bili seselj i oliver antic? I na kome je mali aca bio student generacije! U zivotu nisam sreo pravnika koji nije u vecitoj svadji sa elementarnom logikom.

 10. Kemal kaže:

  Đura će mu oprostiti što ga je tukao

 11. von ler kaže:

  Ja sam mislio da ste vi malo ozbiljniji :-) ovom kvazi-intelektualcu nije mesto ni u saljivim vestima ma koliko tema bila ozbiljna

 12. Ljix kaže:

  E Teofile, Teofile…

  Pa zar je trebalo da dobiješ štanglom po leđima da bi posle toliko godina razumeo rečenicu “niko ne sme da vas bije?
  Tek sad ćeš poverovati da se ona odnosila na ljudska bića, a ne na novinare.
  Da se nisi šetao kao ljudsko biće, nego lepo, sa legitimacijom kao novinar, dlaka ti sa glave ne bi pala…

 13. Xtro2 kaže:

  Naravoucenije…govori tiho i nosi stanglu sa sobom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *